Fat Head Pizza

Fat Head Pizza

4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor73%4 stjärnor12%3 stjärnor7%2 stjärnor4%1 stjärna1%325 röster
Letar du fortfarande efter den ultimata LCHF-pizzan? Den med knaprig botten som går att äta med händerna? Ja, då kan du sluta leta. För här är den. Strikt LCHFStrikt LCHF72% Fett26% Protein2% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF72% Fett26% Protein2% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Letar du fortfarande efter den ultimata LCHF-pizzan? Den med knaprig botten som går att äta med händerna? Ja, då kan du sluta leta. För här är den.

Ingredienser

2 portionportioner
Botten

  • 150 g riven ost
  • 1,8 dl mandelmjöl
  • 2 matskedar färskost
  • 1 tesked vitvinsvinäger
  • 1 ägg
  • ½ tesked salt
  • eventuellt lite olivolja
Fyllning

  • 1 matsked olivolja eller smör
  • 250 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 50 g tomatpuré, pastasås, ajvar relish eller röd pesto
  • ½ tesked torkad oregano
  • 125 g mozzarella eller annan mild ost

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF72% Fett26% Protein2% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 2 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Värm ost och färskost i en liten kastrull på medellåg värme eller i mikron.
  3. Rör tills det smälter ihop. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Olja händerna och platta ut degen direkt på bakplåtspapper. Eller kavla ut – cirka 20 cm i diameter.
  5. Pricka med en gaffel och grädda i ugnen 10–12 minuter tills gyllene och ta ut.
  6. Fräs under tiden köttfärs i olivolja eller smör. Krydda med salt och peppar eller annan krydda du gillar.
  7. Bred ett tunt lager tomatsås på din pizzabotten. Fördela kött och ost och grädda 10-15 minuter eller tills osten smält.
  8. Smula över oregano och dela i portionsbitar. Servera med en grönsallad.

Tips

Använd gärna vanlig mild ost till själva pizzabottnen – hushållsost eller gräddost passar bäst men även edamer.

Baka en extra pizzabotten. Bred på rejält med vitlökssmör och grädda ytterligare någon minut så har du världens godaste vitlöksfocaccia!

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Saffransdoftande fisksoppa med aioliTis
Avokadopaj med chiliOns
Kålrotsbiffar med baconTor
Ostfylld lövbiff med kryddsmörFre
Blomkålspizza med marinerad kronärtskocka
Flygande Jakob

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

10 Kommentarer

  1. Marlene S
    Toppenrecept! Men jag undviker tillsatsen citronsyra så långt det är möjligt. Har inte hittat färskost eller mozzarella utan det. Någon som vet?
    Svar: #3
  2. Peter
    Var lite skeptisk mot påseendet att den skulle gå att äta slices med händerna. Jag hade fel! Riktigt bra och god botten, topping kan man ju välja själv 🙂
  3. Samantha
    Jag tror att Arlas naturell färskost är fri från citronsyra, Marlene.
  4. Petra
    Kommer att prova detta ikväll men vill göra den till fyra portioner så jag ändrade på protionerna för att få anpassat recept. La då märke till att mängden mozzarella i gram ändras inte när portionsstorleken ändras. Jag kan räkna men tänkte att ni kanske på Kostdoktorn vill rätta till det/formulera om det...
    Svar: #5
  5. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Kul att du vill testa detta recept. Viktangivelsen för mozzarella var tyvärr en felskrivning. Det ska vara vanlig mild svensk ost här – edamer, gräddost eller hushållsost. Att det stod mozzarella hänger ihop med att våra recept även publiceras i Dietdoctor.com. Lycka till i kväll!
  6. Petra
    Det funkade fint med mozzarellan också! Var faktiskt den godaste lchf-pizzan jag ätit. De brukar annars vara lite för lika omelett.
  7. Anna
    Tänkte testa den här pizzan som ser supergod ut men jag undrar om degen enbart ska kavlas ut till 10 cm i diameter för 1 person? Det står 20 cm för 2 personer
  8. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Tack Anna för din kommentar!
    Du har helt rätt. Vill man ha två portionspizzor då gör man två mindre pizzor på cirka 10 cm. Eller så gör man enligt ovan. En pizza som delas i mindre bitar. Lycka till med matlagningen!
  9. Siv
    Vilken veckodag kommer nästa veckas meny ut, måste ju hinna handla till måndag?
    Svar: #10
  10. Siv, mejlet kommer på söndag, men du har alla länkar du behöver i menyraden till höger: http://www.kostdoktorn.se/lchf/kom-igang

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av