Fat Head Pizza

Fat Head Pizza

4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor77%4 stjärnor10%3 stjärnor6%2 stjärnor4%1 stjärna1%170 röster
Letar du fortfarande efter den ultimata LCHF-pizzan? Den med knaprig botten som går att äta med händerna? Ja, då kan du sluta leta. För här är den. Strikt LCHFStrikt LCHF72% Fett26% Protein2% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF72% Fett26% Protein2% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Letar du fortfarande efter den ultimata LCHF-pizzan? Den med knaprig botten som går att äta med händerna? Ja, då kan du sluta leta. För här är den.

Ingredienser

2 portionportioner
Botten

  • 3 dl riven mozzarella (125 g) eller annan mild ost
  • 1¾ dl mandelmjöl
  • 2 matskedar färskost
  • 1 tesked vitvinsvinäger
  • 1 ägg
  • ½ tesked salt
  • eventuellt lite olivolja
Fyllning

  • 1 matsked olivolja eller smör
  • 250 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 50 g tomatpuré, pastasås, ajvar relish eller röd pesto
  • ½ tesked torkad oregano
  • 125 g mozzarella eller annan mild ost

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF72% Fett26% Protein2% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 2 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Värm mozzarella och färskost i en liten kastrull på medellåg värme eller i mikron.
  3. Rör tills det smälter ihop. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Olja händerna och platta ut degen direkt på bakplåtspapper. Eller kavla ut – cirka 20 cm i diameter.
  5. Pricka med en gaffel och grädda i ugnen 10–12 minuter tills gyllene och ta ut.
  6. Fräs under tiden köttfärs i olivolja eller smör. Krydda med salt och peppar eller annan krydda du gillar.
  7. Bred ett tunt lager tomatsås på din pizzabotten. Fördela kött och ost och grädda 10-15 minuter eller tills osten smält.
  8. Smula över oregano och servera med en grönsallad.

Tips!

Baka en extra pizzabotten. Bred på rejält med vitlökssmör och grädda ytterligare någon minut så har du världens godaste vitlöksfocaccia!

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

2 Kommentarer

  1. Marlene S
    Toppenrecept! Men jag undviker tillsatsen citronsyra så långt det är möjligt. Har inte hittat färskost eller mozzarella utan det. Någon som vet?
  2. Peter
    Var lite skeptisk mot påseendet att den skulle gå att äta slices med händerna. Jag hade fel! Riktigt bra och god botten, topping kan man ju välja själv 🙂

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av