Nyheter

Ytterligare bloggreaktioner på boken

  1. Lata mammans receptblogg: Matrevolutionen
  2. Flo Food: Läsvärt: Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt
  3. Lindas Äventyr: LCHF – min revolution
  4. Träningsbloggen Spark i baken: Matrevolutionen
  5. Karins blogg: Matrevolutionen
  6. MrJones: Mitt första kliv in i en ny värld
  7. Fröken Ela: Matrevolutionen kapitel 1
  8. Linda Griffin: Matrevolutionen
  9. Joggblogg: Matrevolutionen
  10. Lilla Anna läser: Matrevolutionen
  11. Malin S: Revolutionsdags
  12. Oh Dear Jenni: Jaha ni…
  13. Robin: Matrevolutionen
  14. Mitt akvarium: Nyttan med Matrevolutionen
  15. Cam – jag ska dit jag vill: Matrevolutionen

Provläs första kapitlet med mera. Beställ Matrevolutionen på BokusAdlibris.

 

24 Kommentarer

  1. embla
    Nu har jag också läst boken! Den har bra poänger och är lätt och underhållande att läsa. Den gav mig också bra argument för att fortsätta äta kolhdydratsnålt. Det som folk är mest rädda för är nog fettet och kolesterolet så det bra att det tas upp ordentligt. Sen att vitt mjöl och socker är ohälsosamt är det nog ganska många som fattar vid det här laget även om man inte lever efter det. Det som irriterar mig är upprepningarna av samma saker. Det är visserligen bra att vara tydlig så att alla förstår, men de blir lite tjatit att upprepa diverse händelseförlopp och budskap i varje kapitel. Det blir kanske lite för mycket halleluja och det är nånting jag tror att kan få skeptiker att fortsätta vara negativt inställda.
  2. Bustas
    Boken kommer givetvis att påskynda paradigmskiftet men hur skall man definiera detta skifte?

    Är det en Sifoundersökning som påvisar att över 50 % av svenskarna äter enligt LCHF?
    Är det då Livsmedelsverket ändrar tallriksmodellen till en LCHF inriktad sådan?
    Är det då Rössner i en debatt i TV säger att han har haft fel och att LCHF är rätt?
    Är det då dietistförbundet slänger in handduken?
    Tja, hur katten skall man veta när skiftet skett? 🙂

  3. Uppsalabo
    Bustas #2, vad sägs om att paradigmskiftet skett när så många äter LCHF-likt att det syns i hälsostatistiken, och man inte längre blir ifrågasatt för att man äter som man gör? Eftersom matrevolutionen kommer underifrån så får vi räkna med att myndigheterna kommer att släpa efter. 🙂
  4. Bustas
    Uppsalabo> Jojomen, den köper jag. Det är nog så att skiftet skett långt långt innan myndigheterna erkänner det.
  5. Ethel Loberg
    Ja Du doc. det verkar som att antalet "dina pysslingar" ("kränkt" besserwissers benämning på lchf-anhängares iq) bara ökar och ökar eller hur ska man annars tolka alla hänförda i Ytterligare bloggreaktioner?
  6. Thomas H
    Det är kanske så att paradigmskiftet märks först när nu läkemedelskostnader för alla våra diabetespatienter står still eller tom. minskar.... när vi nu haft en ökande epidemi av detta under 30 år!

    Torde också innebära att kostnader för senkomplikationer också sänks drastikt!

    Undrar vem som då prisas i vår sjukvård???? 😉

  7. Jag gillar verkligen min recension av boken
    "Boken är väldigt bra. Verkligen jättebra! Jag hoppas att den kommer läsas av alla!"

    Utförlig och vacker.... Men saken är att det inte finns så mycket mer att säga. Boken är BRA, och jag hoppas för allas skull, att så många som möjligt läser den.

  8. My
    Kommer boken ut som talbok? Skulle gynna många äldre (även andra grupper förstås) som föredrar att få denna typ av information/rådgivning muntligt.
  9. Jag håller på att läsa boken och blir bara mer och mer fast. Är svårt att lägga ifrån sig den. Det är nästan att den gått före pluggandet 🙂

    Jag har alltid varit kritisk till kostrekommendationer. Det känns alltid fel i magen. Men LCHF och den nya matrevoulutionen är enkel, avskalad och bygger på ren fakta. Hur kan något som måste tillverkas vara "naturligt" och/eller "livsviktigt"? Ut med allt tillverkat skit och in med det naturliga som vi faktisk är anpassade för!

  10. Ingela
    Talbok är ett mycket bra förslag! Att distribuera boken i denna form är dessutom både billigt och enkelt. Jag hittade LCHF hösten -06 tack vare en talbok (Fettskrämd) som följt med en data-tidning (!). Min man lyssnade på den i sängen på kvällarna och sedan började han snacka en massa goja. Som att fett är bra och kolhydrater skadliga. Jag argumenterade emot honom ett bra tag, men fick till sist ge mig :-).

    Låt den följa med på köpet i Expressen någon dag, så ska vi se på revolution sedan!

  11. Iza
    Thomas H #6 Tror du att "etablissemanget" skulle erkänna att det är LCHF som man ska tacka för de goda resultaten? Jag kan nästa se Rössner, Marcus och Hellenius bedyra att det var deras råd som till slut slagit igenom. Nu är jag lite spydig men jag tror inte de ger sig förrän de har nått pärleporten 🙂
  12. Bustas
    Iza> Tror du dom ger sig då? 🙂
  13. Iza
    Bustas: Det kan man verkligen hoppas men jag tror att helvetet fryser till is innan de ger sig 😀
  14. Thomas H
    Varför tog du med Rössner i resonemanget? Han är väl avtackad på SLV och hans överviktsklinik är vad jag förstår nedlagd och det är jättebra, när han nu även erkännt ett 25-årigt misslyckande. Dvs. Karln är i högsta grad medansvarig till att magkirurgin fått ett sådant starkt fotfäste i vårt land. Uschana mig!

    Begriper inte varför nu Aftonbladet har kvar honom som expert.......? 😉

    Inte behövr dom tacka LCHF, men dom kan ju försöka analysera varför nu kostnaderna sjunker... om dom nu gör det? Vi får väl se......

    Marcus och Hellenius verkar dock fortsätta i det lääängsta.... men dom är ju inte heller direkt yngre och därmed lättare att ändra på.....
    Synd på Hellenius.. gillar ju ändå den Norrländska dialekten som bryter igenom ibland. 🙂

  15. Iza
    Haha, vill du lyssna på lite norrländsk dialekt så kan du få prata med min man 🙂

    Tog med Rössner för han fortfarande syns och hörs i media, måste säga att det var kul när han i SR försökte debattera med Fredrik Nyström, där kammade han noll 🙂

  16. Hälsofreak
    Verkligen roligt att läsa recensionerna, speciellt på lata mammans receptblogg. Det känns väldigt bra att höra när läkare och sjukvårdspersonal byter kost till LCHF eftersom de kan hjälpa många sjuka i rätt riktning.
    Jag hoppas fortfarande på den gyllene stunden att få höra om när några dietister har bytt till LCHF. Då skall jag köpa champagne!...håller tummarna......
  17. #16, Håller helt med dig, på vår lilla vårdcentral äter "min" läkare tydligen lchf och åtminstone en av diabetessköterskorna rekommenderar lchf till diabetiker 🙂
  18. Iza
    Jobbar också som sjuksköterska och märker att det är lättare att övertyga patienter med cancer att de ska äta mera smör och grädde men samtidigt skriver vi ut näringsdrycker med en massa socker i. Visst finns det kosttillägg med nästan bara fett i, men det är inte många patienter som väljer det ( hmm, måste kolla vad det är för fett).
  19. Iza
    Nu har jag läst på,
    Innehåll per 100 ml
    450 kcal
    50 g fett från raps- och solrosolja
    Fettet består till 100 % av LCT (långa fettkedjor)

    Ni som är kunniga i ämnet, vad säger ni om detta? Spontant tycker jag att jag skulle välja bort solrosoljan och det står inte heller vilken rapsolja det är. Jag tror att de skulle må bättre av smör och grädde.

  20. Iza
    Nu har jag kollat ännu mer

    Fett (100 E%) g 50
    - mättat g 5,3
    - enkelomättat g 30,4
    - fleromättat g 14,3
    Förhållandet n-6: n-3 5:1

    Verkar vara mycket hög andel omega 6 jämfört med omega 3.
    Vad säger du Doc?

  21. Iza, allt jag hittills läst tyder på att socker är det sämsta man kan ge cancerpatienter. Hellre fett, alltså vad som helst för fett, helt klart! Fettet du beskriver verkar ju ur omega-synvinkelt helt OK, tycker jag. Mer mättat fett, t.ex kokosfett och smör, är säkert också hemåt. Just kokosfett är ju så härligt lättsmält om man tänker på sjuka patienter som har dålig aptit och kanske mår illa!
  22. Här är förresten den första finskspråkiga recensionen av din bok, Andreas, som jag hittills sett: http://sundqvist.blogspot.com/2011/01/ruokarevoluutio.html . Bloggen är min vän Christer Sundqvists, som är biologie doktor.
  23. Iza
    Nina, jag tycker också att mer smör och kokosfett skulle vara bäst. När jag tittar på sammansättningen av detta kosttillägg så tror jag att förhållandet mellan omega 6 och omega 3 är felaktigt, alltså för mycket omega 6.
  24. RolfL
    Sanna Ehdin har skrivit en fin recension av boken.

    http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/matrevolutionen1#comments

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg