Vegetarisk tisdag: Omelett med fetaost och ruccola

omelett

Denna vecka kör vi vegetarisk LCHF varje dag hemma hos oss. Idag blev det omelett med fetaost och ruccola, som serveras med en avokado.

Som uppmärksamma noterade redan igår så kör vi lakto-ovo-vegetariskt, dvs inklusive mejeriprodukter och ägg.

Läs vidare för recept och näringsberäkning som ger 80 energiprocent fett och 3 energiprocent kolhydrater.

Vilken vegetarisk maträtt är din favorit? Lämna gärna en kommentar.

Recept

Omelett med fetaost och ruccola, 3 portioner.

  • 6 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • salt och peppar
  • smör att steka i, ca 50 gram.
  • 2 dl riven ost
  • 150 gram fetaost
  • En näve ruccola
  • 1 tomat
  • 3 avocado

Rör ihop ägg och grädde, smaksätt med salt och peppar. Smält smöret i stekpanna och häll i äggsmeten. Tillaga på låg värme genom att dra smeten mot mitten allteftersom den stelnar. När äggblandningen känns nästan helt stelnad, strö över den rivna osten och låt smälta. Lägg på tomatskivor, ruccola och smulad fetaost. Servera med en avocado.

Näringsberäkning

16 E% protein
80 E% fett
3 E% kolhydrater (7 gram kolhydrater per portion)

Tidigare

Vi startar en vegetarisk LCHF-vecka!

Mer

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

Äldre inlägg