Vegetarisk onsdag: Zucchinibiffar med fet tzatziki

Veg blogg

Vi kör vidare med vår vegetariska LCHF-vecka och har kommit till onsdagens middag: Zuccinibiffar med fet tzatziki.

Här är recept och näringsberäkning som ger 79 energiprocent fett och 8 energiprocent kolhydrater:

Recept

Zucchinibiffar med fet tzatziki, 4 portioner

Zucchinibiffar:

  • 2 zucchini
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 4 ägg
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 50 gram smör

 
Tzatziki:

  • ½ gurka
  • 2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche
  • ¾ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • pressad citron
  • örtsalt
  • ev. peppar

Riv gurkan till tzatzikin på ett rivjärn. Lägg i ett durkslag och strö på lite salt. Låt ligga 10-15 minuter och krama därefter ur vätskan. Blanda yoghurt eller creme fraiche och oljan. Rör en stund så att den går ihop. Pressa ner vitlöken, lägg i gurkan och salta. Olivoljan kan ge en pepprig och aningens besk smak, smaka av med lite pressad citron för att balansera. Mal ner lite peppar om det behövs. Ställ att vila i kylen.

Riv zucchinin på rivjärn och gör lika som med gurkan, det vill säga salta och låt rinna av i durkslag. Efter 10-15 minuter, krama ur vätskan. Blanda zucchinin med resten av ingredienserna i en skål och låt vila i 5 min innan de steks i smör tills gyllenbruna på båda sidor. Servera gärna med lite broccoli och någon tomat.

Näringsberäkning

10 E% protein
79 E% fett
8 E% kolhydrater (ca 10 gram kolhydrater per portion)

Tidigare

Vi startar en vegetarisk LCHF-vecka!

Vegetarisk tisdag: Omelett med fetaost och ruccola

Mer

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

Äldre inlägg