Varför blir vi feta? Översatt intervju med Gary Taubes

Gary Taubes

Nu finns ytterligare en av mina mest populära tidigare intervjuer undertextad på svenska.

Varför blir vi feta och vad kan vi göra åt det? Den prisbelönta vetenskapsjournalisten Gary Taubes har spenderat det sista decenniet med att gräva i den frågan. Nu är han en av två huvudpersoner bakom ett enormt påkostat forskningsprojekt på området.

Taubes bok Good Calories Bad Calories blev mycket inflytelserik, särskilt i lågkolhydratkretsar. Därefter har han även skrivit den mer lättillgängliga Why We Get Fat, and What to Do About it.

Här diskuterar Taubes sina teorier (som säkert ligger nära sanningen) och den kritik de får från de som tror att det bara handlar om kalorier.

Innehållsförteckning:

  0:00  Fetma är en fettinlagringsstörning och inte en ätstörning 
  1:45  Nollhypotesen – den enklaste förklaringen
  4:40  Vetenskap illustrerad med utomjordingar
  6:05  Betydelsen av övertygande rådgivning i koststudier
11:16  Samband mellan insulin och vikt
14:46  Insulin som mättnadshormon
17:56  Vad orsakar insulinresistens?
20:30  Vad styr vad kalorierna används till?
25:11  Effekten av flytande kalorier
35:16  Är viss mat särskilt fettbildande?
43:56  Man måste testa på människor

Intervjun har setts närmare 140 000 gånger på YouTube där den ännu finns att se gratis. Med svenska undertexter finns den på medlemssidorna (gratis en månad).

Varför blir vi feta? Intervju med Gary Taubes

Vad säger du om intervjun?

Fler nyöversatta videos

Här är fem ytterligare populära intervjuer (alla med över 100 000 visningar på YouTube) som har fått ny svensk undertext – samt innehållsförteckningar – under de senaste månaderna:
Stephen PhinneyWortman

Mark SissonRobert Lustig

Mary Vernon


Samtliga översatta intervjuer finns på medlemssidorna och det är gratis att se dem i en månad med ett provmedlemskap. Mycket nöje!

Mer om medlemskap

 

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av