”Våga hjälpa andra”

Om man har revolutionerat sin egen hälsa med LCHF, vad är då nästa steg? Ska man bara vara nöjd eller kan man tänka större?

Fredrik Söderlund är flygtekniker och major i flygvapnet. Här på Kostdoktorn har han länge kommenterat och modererat under namnet ”Majoren”. Nu berättar han hela sin historia om hur han för fem år sedan började med LCHF, som en chansning. Vips försvann livslånga problem med psoriasis och kronisk nästäppa – samt en hel del extrakilon.

Så långt liknar historien många andras. Men Söderlund fortsatte sedan med att försöka hjälpa andra, med spektakulära resultat. Han har sedan utmanat läkare och dietister om vilka som bäst kan förbättra hälsan för en diabetiker, han som lekman med enkla kostråd eller de som ”proffs”. Och resultaten talar för sig själva.

Ovan kan du se några minuters utdrag ur intervjun. Du kan se hela intervjun på 16 minuter på medlemssidorna (gratis under en månad):

Bli medlem2-knapp

Mer om medlemskap

Fler videos

Fler liknande videos, varav många kan ses helt eller delvis även utan medlemskap:

Hur du äter LCHF - presentationsbildDe 5 vanligaste misstagen på LCHF

NoakesTherese Olofsson

Mary VernonCarola Bakke

LCHF och mental träning med My WesterdahlStephen Phinney

 

6 kommentarer

  1. Gäst
    Det är inte alltid det faller i god jord när det gäller att prata om LCHF med vänner och bekanta, inte heller om kolesterol. Häromdagen fick jag näst intill en utskällning av en vän då jag knappt så någonting om LCHF, men det räckte med mycket lite. Inte heller är det särskilt lyckosamt att försöka prata med sjukvårdspersonal/omsorgspersonal.

    Jag googlade på ordet - kolesterol - och fick se att Kostdoktorn fanns som nummer ett! Det bådar ju gott.

  2. Jessica
    Det är ju farligt att ge råd om kosten. Lita hellre på sjuk vården. Tvärtom säger jag, det är farligt att lita på sjuk vården, de vill hellre ha dig kvar som kund. Lite halvfrisk, än att bli helfrisk på rätt mat.
  3. Peter A
    Tack, Majoren! Jag kan inte nog tacka dig för att du hjälpte mig när jag fick min T2-diabetes. Som du nämnde i intervjun så för jag budskapet vidare.
    Tyvärr så verkar folk livrädda att sluta med potatis, pasta, ris och framför allt sina mackor.
    Fortsätt med dina föreläsningar och lycka till på kostrådgivarutbildningen.
  4. Syster
    Tack Majoren för en fin intervju.
    Du utstrålar lugn och trygghet, och jag förstår att människor i din omivning lyssnar på dina råd, och tar till sig dem 🙂
  5. Anders
    Jag tror att en förklaring till att den traditionella "medicinen" inte hinner med är att samhällstakten och informationsdelningen ökar mer och mer. Genom sidor som denna och andra sociala medier kan nu enskilda dela sina erfarenheter med andra som har liknande och det blir lättare att se igenom det gamla auktoritära synsättet. Det är en informationsrevolution som slår ut det traditionella synsättet. Fortsätt att sprida och dela kunskap och erfarenheter!! 🙂
  6. Y62
    Är inte medlem så jag kan inte se videon men majoren har ett digert arbete att rädda kollegorna i gröna firman. Det är otroligt hur dåligt vi äter (inte jag då :)) Krigsmaten är kolhydratbomber och alla är kolhydratindoktrinerade. LCHF är inte vanligt och många över 30 bär på onödiga kilon trots att vi rör på oss en del.
    Hoppas på många fler kloka majorer! Keep up the good work!
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av