Nyheter

Träning och meningslöshet

iStock_000031537588_Full-1-1600x1200

I USA motionerar folk mer och mer – och ändå går folk upp i vikt. Det är inte konstigt. Träning är helt enkelt inte ett effektivt sätt att gå ner i vikt, som den här nya infografiken förklarar:

The Atlantic: Exercise in Futility

Motion är bra för hälsan, styrkan och välbefinnandet – men inte för viktnedgång. Om du vill gå ner i vikt är en kostförändring mycket mer effektiv.

Kanske du vill vara med i vår mycket populära low-carb challenge? (På engelska).

Mer

Så går du ner i vikt

De 5 bästa tipsen för viktenAndreas Eenfeldt i Kapstaden

Tidigare

Stora rubriker: ”Man kan inte springa ifrån en dålig kost”

Nu studie visar varför träning är värdelös för viktnedgång

Fördelarna med träning på fettdrift

”Studier krossar myten att träning kompenserar för fetma”

”Bara träning räcker inte för att gå ner i vikt”

 

10 Kommentarer

  1. Jaa menee
    O.T.
    Gifter i grönt och frukt.
    http://www.aftonbladet.se/halsa/article22486871.ab

    Tydligt är att för att minska risken att inte bli förgiftad får vi betala ibland dubbla priset på eko-varor men att även där kan finnas spår av gifter som kan ge cancer och nervskador, och då främst på barn.
    Resumé: Om du inte vill äta gift får du fan betala!
    SKRÄMMANDE!

    Svar: #2
  2. Molle
    Livsmedelsverket gör INGENTING när de hittar förbjudna ämnen, så länge nivåerna inte överskrider de gränsvärden som gäller.

    De fick frågan: Varför gör ni ingenting då om ni upptäcker att de används olagligt i ett EU-land?
    Svar:
    - Ja, alltså vår kontroll har ju fokus att kontrollera mot gränsvärde.

    22 av världens farligaste bekämpningsmedel förekommer i svenska livsmedel, trots att de är förbjudna i hela EU. En del av dem är hormonstörande och därmed farliga även i mycket små doser, men trots att Livsmedelsverket hittat rester av dem även från europeiska odlingar har man inte slagit larm. Det här visar en granskning som gjorts för boken Miljödieten i samarbete med Ekot.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6...

  3. Tor H
    "I USA motionerar folk mer och mer – och ändå går folk upp i vikt. "
    I 2016 burde de fleste mennesker vite at man kan ikke springe fra et dårlig kosthold.

    "You can't outrun a bad diet" 🙂

  4. OGT
    "Portion control: Cells found in mouse brain that signal 'stop eating'"

    Forskarna har påverkat OGT och då har mössen antingen ätit för mycket eller för lite, stimulera eller strypa.

    Socker kan vara en förklaring till varför vi inte längre kan reglera vår vikt.
    Förstörs den delen i hjärnan som ska reglera vår aptit så blir vi överviktiga och motion fungerar inte för aptiten ökar.
    https://www.sciencedaily.com/releases/2016/03/160317145956.htm

    LCHF utesluter det som skadar hjärnan och då går vi ner i vikt.

    Svar: #6
  5. Åsa
    Fast vi som brukar träna regelbundet brukar nog också gå omkring och se lite gladare ut än vad den där killen på bilden gör.
    Jag har aldrig mött någon surpuppa i omklädningsrummet efter träningen, där är det bara glada damer - med eller utan "volanger" och extrakilon här och där :=)
  6. Henrik
    Försök på möss är intressant, men finns det forskning på människor så brukar det vara intressantare för oss som är människor. Cirka 6:30 in i denna video talar professsor David Ludwig om socker och beroende.

    https://www.youtube.com/watch?v=8S2ENOvAOak

    Svar: #7
  7. OGT
    Möss och mäniskor har ofta samma reglermekanismer.
    Smala personer äter normala portioner, feta äter för stora portioner.
    Forskarna kan ha hittat ett fel som vi får av skiten vi äter.
    Socker kan vara en orsakt till fel med OGT.

    Det kan inte vara så enkelt att alt beror på socker och kolhydrater för då skulle motion fungera, det måste vara fel på hjärnans aptitreglering det är därför motion inte fungerar.

    LCHF kan få aptitregleringen att fungera bättre därför går folk ner i vikt utan motion.

    Dr. David Ludwig pratar om att hjärnan reglerar aptiten beroende på mängden fett vi har i lager, men något blir fel med regleringen.
    Har du läst hans bok?
    vilken föreläsning är den bästa?

    Svar: #8
  8. Henrik
    OGt är ett enzym som knappast har något att göra med den nuvarande fetma, typ 2 diabetes explosionen.

    Den här videon reder ut en del:

    https://www.youtube.com/watch?v=ppTubRWI4uI&ebc=ANyPxKpb-RZVgXIs...

    men prof. ludwig kritiserar de som glömmer bort att fet-cellerna är ett organ, och inte någon passiv förvaringsplats. T ex så har fetcellerna receptorer för sötma vilket gör att fetcellerna gör sig mer mottagliga för upplagring, när de receptorerna stimuleras, och det
    förklarar varför LCHF fungerar, och även varför kalorifria sötningsmedel gör att man tenderar att äta mer efter man druckit läsk med aspartam o dyl.
    Jag har läst första halvan av "Allways hungry", andra halvan handlar om kost/ hur man går ner i vikt, och är lågkolhydrat kost. Det grundar sig på hans försök med patienter. Det finns också en facebooksida, för de som försöker gå ner efter boken.
    Så det är inte någon enzymbrist som är problemet, utan en kost som är olämplig för normala mäniskor, eftersom den innehåller socker, och processad mat(med
    högt glykemiskt index) i en utsträckning, som tidigare inte förekommit.
    Det är nog bra att se alla hans videos, om man inte läser boken, Sedan har han 150 artiklar på pubmed, så han är mycket produktiv.

    Svar: #10
  9. Henrik
    Här är tre sidor med youtube videos:

    https://www.google.se/search?q=Dr+DAVID+LUDWIG+youtube&oq=Dr+DAV...

    En del videos förekommer flera gånger. De bästa är de då det är en kvalificerad intervjuare, som t ex Dr Perlmutter.

  10. OGT
    Din referens pratar om att hjärnan reglerar aptiten, sen säger han att något gör att regleringen inte längre fungerar.
    Så långt har han med troligtvis helt rätt.
    Han säger i praktiken att ingen kan överäta så länge aptitregleringen fungerar.
    Något måste ha förstört regleringen.
    Leptin reglerar vikten på lång sikt OGT skulle kunna vara det som reglerar måltidens storlek.

    OGT kan vara en faktor.
    Feta äter för stora portioner och det stämmer på OGT.
    Vi vet bara att aptitregleringen är störd på feta personer.
    Det går inte att utesluta något.

    Socker, sötningsmedel, glutamat, onaturligt god mat, kryddor, det finns mängder med saker som kan störa vår aptitreglering.

    Läs sen hans och andras forskning, förstör du dom delarna i hjärnan som reglerar aptiten så blir möss feta oavsett vad dom äter.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg