Tragedin med trillingnöten

trillingnöt

Marabou har bestämt sig för att byta ut två av pralinerna i sin Aladdinask. En som försvinner är ”trillingnöten”. Bytet får vissa av DN:s läsare att reagera… starkt…

DN-läsarna om pralinbytet: ”Är det första april?!”

Här är några av reaktionerna:

”Neeeeeeeeeeeeeeeeej!!!! Trillingnöten är den bästa pralinen i lådan!”, skriver Heidi.

”Har man inte blivit kränkt förut så blev man det definitivt nu!”, skriver Magnus.

”NEEEEEEEEEEEEJ Inte Trillingnöt!”, skriver Ase.

”Jaha… Snart är det knappt lönt att bo i det här jävla skitlandet längre!”, skriver Ellinor.

Lite av ett I-landsproblem, eller vad säger du?

Uppdatering 1/10: Det blev en enorm mediauppmärksamhet om trillingnöten. Ett låångt inslag på Nyhetsmorgon i TV4 nu exempelvis. Snyggt spelat av reklambyrån bakom – kanske blir det nya rubriker när de ”ångerfullt” återinför trillingnöten lagom till jul?

Förhoppningsvis leder det bara till att folk äter mer sockerchoklad från Aladdin istället för annan sockerchoklad.

 

75 kommentarer

Toppkommentarer

  1. Tomtefar
    Vad har detta med lchf att gora?

    Jo, för att först läggs ett blogginlägg in om reklam för en LCHF-tidning där en medlemsvideo ligger med på slutet. Därefter läggs ett inlägg enbart som reklam för medlemmar. Vid det här laget, behöver dagen ett vanligt inlägg för alla, och då slängs det in ett totalt meningslöst inlägg om att Trilling-nöt försvinner ur en ask som ingen här borde vara intresserad av i första taget ens. Det hela beskriver hur urvattnad denna blogg blev sedan medlemssidorna kom. Bloggen skulle hålla samma kvalitet för icke medlemmar sades det, men jag är nog inte den enda som känner att det inte blivit så. En chokladpralin väger inte upp reklaminläggen för den LCHF-intresserade, men ett bra desperat försök får man väl tillstå åtminstone...

    Förr kollade man bloggen flera ggr om dagen. Nu, kan det gå ngn vecka emellan...

    Svar: #22, #32, #59
    Läs vidare →
  2. Roland
    Att göra en tråd med "Tragedin med trillingnöten" är beklagligt. Visar hur kommersiell denna sida har blivit. Precis liknande någon av de kända bloggerskorna, Blondinbella, Kissie och vad de nu heter.
    Försök med att hitta på saker som ska locka läsare för att få upp antalet besökare till sidan. Där ska de lockas med medlemskap för att driva sidan vidare.
    Mot vart ? Mot ännu större trams?
    Självklart är jag för marknadsekonomi och den kommer tala sitt tydliga språk här.

    Det som blev droppen var ett sabla tjafs från en diabeteskonferens där blodsocker mättes efter vad alla fattar en vansinnig kost. Och sedan jämföras med vad en total nybörjare av LCHF ändå fattar kommer ge ett normalt blodsocker. Är det sådant medlemspengarna ska gå till? Självklart bestämmer du vart du vill göra av dina pengar precis som jag själv bestämmer över mina. (före detta medlem)

    Nej du Andreas, nu har du tappat konceptet totalt.

    Svar: #49
    Läs vidare →
1 2

Alla kommentarer

  1. Aleks
    Personligen tänker jag på smygreklamen med alla dessa "stora" nyheter. Lagom till höstrusket när en och annan börjar titta i kalendern och se att julen inte är så himla långt bort börjar tjafset om Alladin asken. Varför nu? För att få gratis reklam! Hade Marabou BETALT för sin reklam och lanserat en ny pralin i asken hade inte många höjt på ögonbrynen. Nu blir det en himla liv för EN pralin ska bort!!!

    Även om LCHF rörelsen växer och allt fler ser genom i sockerdimman så finns Aladin asken i många svenska hem. Det ska man ju inte glömma.

    Och vad gäller betalsidor och medlemskap har jag en filosofi, jag kan inte betala för medlemskap och prenumerationer till höger och vänster. Jag väljer att lägga de pengarna på det vi sätter på bordet - dvs mat med bra kvalite! Det finns fler LCHF/lågkolhydratsförespråkare som satsat på sina karriärer och numera tar bra betalat för sina böcker och föreläsningar. Ska det klagas får man klaga på alla. Men faktum kvarstår, allt handlar om pengar! Ingen kan (eller vill) jobba gratis. Jobbar man gratis får man surt igen det längre fram i livet. Eller ska man som pensionär leva på gatan?

    Internet är stort och mycket info och kunskap kan man leta upp ändå.

    Svar: #53
  2. JohanKarl
    Tittade på Dr Johans videoblogginlägg - så meningslöst - för det första måste jag ägna en massa tid åt att lyssna på hans inledning om 'regnigt stockholm', för det andra så handlar det om att någon forskare visat att diabetiker måste ha statiner även om de har 'bra' HDL. Ingen länk till forskaren, artikeln eller grunddata.
  3. JohanKarl
    Konspirationsteoretikern i mig säger att man valt en populär pralin med flit, för att få en 'folkstorm' och 'göra avbön' och få massa bra publicitet.
    Svar: #60
  4. Jamenvisst
    Lite av ett I-landsproblem.

    För inte har väl u-länderna med sin naturliga kolhydratrika kost och utan de problem med diabetes, övervikt och kärlproblem något att lära oss.

    Kostdoktorn har munnar att föda.
    Det är inte lätt med hungriga media proffs och ”LCHF proffs” som vill ut i stora världen med sin selektiva sanning.

    Likt Marabou med sin Alladin, Kostdoktorn ordnar även han om i sin chokladbox. Inte alla som blir glada och nöjda.

  5. Stefan*
    ON TOPIC:
    Trillingnötens vara eller icke vara är för mig ointressant men förstår att blogginlägget är skrivet med glimten i ögat (för att illustrera det absurda i att detta blivit en riksnyhet)...något ett gäng tråkiga gnällspikar inte har förstått/velat förstå. Stick någon annanstans om blogginnehållet inte passar.

    OFF TOPIC:
    Jag är supernöjd med medlemssidorna och har inte märkt någon försämring av det fria innehållet på bloggen 🙂 . Jag är medlem för att jag vill ekonomiskt bidra till kunskapsspridning, men jag är begåvad nog att förstå att bloggägaren måste få variera innehållet och ibland flika in lite tramsiga "i-landsproblem" i det fria innehållet/bloggen. Intervjuerna håller hög klass och informationen man kan ta del av ökar i omfattning. Vill man inte vara medlem - slipp då. Man kan regga sig för en gratismånad och sedan lämna om man vill...eller starta en egen blogg där man kan gnälla av sig inför sina återkommande tre bloggläsare 😉

    Det är bra att du tar till dig av saklig kritik, Andreas, men också också bra att du avfärdar återkommande tjat om samma saker du flera gånger redan besvarat.

    Kör hårt! 🙂 Vi är en stor majoritet som förstår att din blogg inte är vår egen blogg och som uppskattar det mesta som skrivs här, men inte allt. Och så är det överallt på nätet, man läser det man vill och resten struntar man i. Bara övervägande delen är läsvärt material kommer jag fortsätta att dagligen (nästan) följa Kostdoktorn.se. 🙂

  6. Q
    Visste ni att det finns personer som forskar på sociologiska aspekter av LCHF-rörelsen.

    Food Fight! The Swedish Low-Carb/High Fat (LCHF) Movement and the Turning of Science Popularisation Against the Scientists

    http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=164571

  7. Jenie
    Hmmm..kan inte säga att sidan blivit sämre sedan medlemssidorna. Själva inläggen ligger i nivå med det som fanns tidigare. Det är ju inte så att det kommer revolutionerande forskningsrapporter varje dag, hålls diabeteskongresser varje vecka eller LCHF-kryssningar för den delen heller. Då måste man fylla ut med annat som kanske inte är av lika hög höjd men som ändå kan bidra till att reflektera över sina val.

    Dock har verka antalet gnällspikar i kommentarsfältet ha ökat, nu även med kommentarer som tycker att det ska vara gratis. Jag tycker att det är bra att du har hittat ett sätt att lösa det hela så att du kan fortsätta med bloggen. Annars hade ju risken varit att du måste stänga.

    Sen är det kanske inte konstigt att man från att ha tittat in sidan flera gånger per dag minskar till någon gång i veckan. Du har lärt dig sidan, du vet vad som finns där och det behövs inte flera kik per dag för att titta på dagens inlägg.

    Ska man tycka om precis alla inlägg så ska man kanske skapa en egen blogg där man själv väljer vad som publiceras och vilka kommentarer som blir kvar.

  8. Viktoria
    Hej Tomtefar & ?.

    Jag känner inte Andreas men behöver inte vara speciellt överbegåvad för att förstå att Kostdoktorn inte skulle nöja sig med att springa omkring med en skakig handycam resten av LCHF-resan.
    Det skulle vara som att tycka att Zlatan lika gärna kunde ha fortsatt att laja runt på grusplanen i Rosengård.
    Fotboll som fotboll.

    Vill man läsa en informationsblogg som ser likadan ut, år ut och år in, så kan man med fördel besöka Annika Dahlqvists blogg. Den är bra.

    Jag har personligen haft stor nytta av Andreas nyproducerade material , både privat och i arbetet. Det känns mycket bra att Andreas och hans team framgent kan få ersättning för alla års obetalt arbete som hittills lagts ned på att informera, oss i Sverige och många andra människor runt om i världen, om LCHF.

    Här i Sverige har vi nu många olika LCHF-kanaler i form av bloggar, tidningar, böcker och föreläsningar landet runt. Informationsbrist råder inte!
    Kostdoktorn.se sticker ut som den mest proaktiva kanalen med en stark vilja att utvecklas.
    I like.

  9. Göran
    Jag är böjd att säga att jag håller med en del. Men, samtidigt måste jag säga att Kostdoktorn säkert är behjälp med bra artiklar om det kommer in tips om dem till Kostdoktorn. Det är omöjligt att scanna igenom hela Sverige och lite till för att hitta bra artiklar eller ämnen att ta upp i flera timmar per dag.

    Jag ser inget fel i att Kostdoktorn uppmärksammar LCHF-tidningen. Kostdoktorn gör den uppmärksamheten och LCHF-tidningen uppmärksammar säkert Kostdoktorn och på så sätt kan båda två vinna på det.

    Vad jag ogillar till vissa delar är en viss "lchf-är-bäst-attityd". Det skapar bara en "vi-mot-ni-attityd" och då tycker jag LCHF börjar bli något av sekt. Jag vill inte en dag höra att om jag säger att jag äter LCHF till någon och få svaret att det är ni som föraktar kolhydratätare.

    Jag lär mig och äter det jag finner bra ur rent förnuft. Jag har inga ambitioner att tvinga på folk andra matvanor utan vad människor ska äta är upp till dem. Jag kan förmedla mina kunskaper och erfarenheter om någon frågor och jag kan skapa gynnsamma förhållanden för sockerfrihet och att anta dem är helt frivilligt.

    Det enda jag ogillar med att människor får stoppa i sig vad som helst är att de inte ska kräva att jag ska betala för den vård som kanske krävs, som de själva är orsaken till . Det kallas att ta ansvar och är något som det är dags att återinföra i Sverige.

  10. Patrik F
    Jag instämmer till fullo. Hade man bytat ut en av de mindre populära hade dom inte fått någon reklam alls.

    Bytet är dock bara bra för min del, nu när det inte längre finns något alls att äta i asken. Annars var trillingnöten och körsbär dom som jag åt. Jag håller dock med Foie gras om att det är egentligen "skit"-choklad, men om någon bjuder, så går ju inte jag ut och köper finchoklad till mig själv.

  11. Carina i Linköping
    Hipp hurra för de nya medlemssidorna och hela Kostdoktorns gäng!
    Jag tycker att intervjuerna och videofilmerna är super! Högt och lågt. Forskarnivå kontra "vanligt" folk.
    Du Andreas är en mycket duktig intervjuare. Intresserad, ödmjuk och tydlig utan att någonsin bli mästrande eller fånigt undfallande. Därtill glimten i ögat.
    På den gamla vanliga bloggen uppskattar jag just kontrasterna. Vetenskap kontra kvällstidningstrams. Nya studier kontra Paolopasta och trillingnötter. Precis en sådan överraskande blandning som gör att jag gillar bloggen, att man aldrig riktigt vet vad man får. Det finns extremt informativa bloggar i cyperspace . . . problemet med många är att de är så tråkiga att klockorna stannar. Det är ingen risk här hos dig, Andreas!
    Det känns mycket bra att betala 79 kronor i månaden för att vara medlem.
    Jag betraktar det som vilken välgörenhetshandling som helst.
    Ni räddar liv och har ett mycket värdefullt och viktigt arbete framför er.
    Ju fler medlemmar, desto mer intäkter, desto större spridning.
    Och det önskar jag verkligen alla mina medmänniskor, var de än befinner sig på vårt kostförvirrade klot.
    Kör på i samma fina spår, alla ni som jobbar med bloggen!
    Carina i Linköping
  12. I Like Neil Young
    Ähhhhh...så farligt är det väl inte.Man får unna sig att vara lite tramsigt lättsam emellanåt.

    Personligen så hade jag körsbär i likör som min klara favorit , även om det var många år sen jag åt dyligt..

  13. Monkan
    Oj vad ni håller på.
    Starta en egen gratis sida.
    Jag tänker att vitsen med att påpeka ilandsproblemet med att ta bort trillingnöten är att visa på hur sjukt sockerdrivna mänskligheten blivit som orkar lägga vikt på det.
    Ingen får röra sockret! Alla måste ha. Och vill man inte ha det så borde man f-n unna sig det.
  14. Joel
    Ja, det där med trillingnöten är ju helt ointressant. Den stora tragedin är ju att den enda ätliga pralinen försvinner, alltså körsbärslikören!

    Fast å femte sidan äter jag ju bara en pyttebit 90-procentig choklad i veckan numera, eftersom jag har LCHF:at mig till sockersjuka typ noll....

  15. Lars G
    Min uppfattning är, precis som flera inläggare här, att denna trillingnöttråd inte är meningslös utan syftar till att visa på hur godistillverkaren ifråga kör med förtäckt reklam för sin bästsäljande produkt. Det gäller ju för oss som har lyckats bli av med sockerberoendet att vara på vår vakt för alla knep och finter som socker- och godisindustrin och andra hela tiden hittar på nya knep för att få oss att köpa deras onyttiga produkter och jag tycker det är bra att det här fenomenet tas upp.
    Vi kommer att få se mer av liknade trick om det nu kommer lagstiftade inskränkningar för reklam gällande produkter som innehåller socker.
  16. 1 kommentar borttagen
  17. Henrik
    Jag håller helt med Stefan i inlägg #55, och de andra som tycker att det är trist och ovetenskapligt med Tomtefars evinnerliga gnällande.

    Tomtefar skrev tidigare intressanta inlägg, som var roliga att läsa. Nu tycks han mest propagera för att Andreas och de andra skall arbeta grattis. Tycker du det är fel att Andreas tar betalt när han arbetar på vårdcentralen också?
    Tomtefar vaför inte släppa den frågan nu och diskutera kost i stället. Fundera på hur du själv för närvarande bidrar till den diskussionen.
    För att själv bidra med något vetenskapligt så länkar jag till Mercolas sammanställning om artificiella sötningsmedel, som jag tycker är riktigt bra:

    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/10/01/artific...

    Sedan kan väl jag också bidra med lite förslag på förändring. En omfattande lista på kollhydrat-
    mängden i olika fördoämnen, eller en länk till någon dylik, om det inte redan finns,och jag missat den. Det vore trevligt.

  18. Max mustermann
    Henrik: på matkalkyl kan man lista ämnen efter mängd av olika saker, tex kolhydrater. http://matkalkyl.se/naringsamnen6.php
    Svar: #70
  19. Lars-Erik Litsfeldt
    Jag tycker att DN-kommentarerna mest ser ut som sarkasmer över Marabous pr-verksamhet.
  20. Lagom mat
    Innebär det att om jag äter smör, dricker fettkaffe, Cola light och köttbuljong så är jag en riktig LCHF-are? Det visar ju bara hur snurrigt det blir när ni är emot kolhydrater i alla former och utan hänsyn till i vilket sammanhang och mängd som de intas. Men visst, potatis är ju också onyttigt, liksom morötter, liksom.....
  21. Max Mustermann
    @lagom mat
    Vad pratar du om?
    Han bad om en lista på mängd kolhydrater i olika saker så jag gav en länk som visar det. That's it
  22. Henrik
    Tack Max Mustermann det var vad jag frågade efter!!

    "Lagom mat" jag vill gärna ha listor som enkelt finns tillgängliga på nätet vad det gäller matens olika ingredienser. Om du undrar vad LCHF är så står det för låg kolhydrat, och hög fet diet, Men jag föreslår du går högst upp på sidan och klickar på "börja här" så börjar du i rätt enda, om du vll veta vad LCHF står för.

  23. Sven-Ingvar
    #35 Tomtefar.
    Fanns internet på den tiden det klargjordes att rökning var skadligt för hälsan?
    Då fick du betala för att köpa en tidsskrift eller betala TV licens för att få nyheterna på TV. Men det ska väl vara gratis det med!

    Vad kräver gnällspikarna härnäst. Att alla hälsoböcker ska finnas gratis för nedladdning?

  24. Anna
    Jag tycker det är lite jobbigt att medan jag försöker hålla mig bortafrån socker, vilket inte är helt lätt, jag konfronteras med bilder på godis osv från just denna blogg... Att mina inte-LCHF vänner lägger ut bilder på sina efterrätter på facebook kan jag inte göra så mycket åt, men kan ni inte sluta lägga upp bilder på den drog jag försöker bli fri från?
  25. Maggan
    Ja hhiihi hi äntligen ser jag d bara svenska.... äntligen
    nu kom i tal....
    vad man ska el. inte ska..till var en om man vill må bra
    till variation av kost &rör sig är man överviktiga på rekomendation mindre fett mindre socker mer gärna lagade grönsaker rör mer.testa fram för egen skull....
    nångång känner man sockersugen ta sjutton st ,man dör inte så snabbt, sugen på hamburgare el.pizza hugga i bara .alla vet vilka är vilka &hur man ska.....behandla sin egen kropp......vet bäst.......
    ibland mår man inte bra då struntar man i fullständigt. ...vad man stoppar i oss el.kanske ät inte alls...
    men den dag du lever ska du ta hand om dig redan den dagen...tänk före handla sedan...
    Ta hand om sin kropp &gemför m.andra har du undran ska man inte vara el behöv inte vara blyg el.skäms ....man lär sig genom fråga .....massa erfarenheter nyttigheter kommer ifrån folk till folk. ..innan läkarna vården har nåt just för dig där väntar inte alla gånger nåt för var en &en...utan du måste ta reda på om vad finns för vad...det ä det kortsate vägen till nytta....bra hälsa....
  26. Ida
    Läste också om detta. Och jag kan erkänna att hade detta hänt ett-två år tidigare så hade jag med all säkerhet reagerat likadant som de andra som skriker "Neeeeej..."
    Men med tiden att jag bli äldre och klokare och väljer att kämpa mig mot en sockerfriare framtid så orkar jag inte ens bry mig. Och det är så otroligt skönt. Jag bryr mig inte.
    Jag har precis fyllt 22. Jag har varit sockerberoende så länge jag bara kan minnas, och har lika länge jojjobantat och ibland lyckats tappa max 10 kg. Men inte mer.
    Nu har jag börjat förstå, att jag slutar inte med socker enbart pgr av kroppsformen, utan också för att må bättre. Jag gör aktiva val i vardagen som innebär att jag hellre avstår från giftet, som får mig att känna mig bakfull.
    Jag är stolt över att jag är på rätt väg. För herregud. Har andra människor så lite att göra att man behöver reagera över en pralin?
  27. Ida
    Och måste tillägga,
    Jag köpte för ca 1.5 vecka sedan en "Yollibox" glass när jag handlade, tänkte det kunde vara gott till Lördagskvällen. Men den står fortfarande kvar i frysen, helt orörd. Det har aldrig hänt förut. Stora framsteg för mig.
1 2
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av