Nyheter

Toppbetyg från diabetiker

Matrevolutionen

Kan inte låta bli att dela med mig av den senaste recensionen av Matrevolutionen:

basta1

Matrevolutionen är den överlägset bästa boken jag har läst i mitt liv. Inte för att den har en bättre story, eller för att den är mer spännande, skrämmande eller på annat sätt mer underhållande, utan för att den har världens bästa slut. Ett slut som betyder att jag kan äta mig mätt på god mat och samtidigt bli av med min övervikt. Dessutom har jag efter att ha följt bokens kostråd i två månader kunnat sluta med alla mina diabetesmediciner.

Den här boken borde tamigfan ingå i grundpaketet som sjukvården ger ut till nyblivna diabetiker, och den borde ingå i den allmänna läroplanen i grundskolan så våra barn får rätt bild av hälsosam mat. Det är dags att vända skeppet som de senaste åren seglat rakt in i ett aldrig sinande berg av överviktiga och diabetiker. Dagens kostråd, baserade på livsmedelsverket är skit från början till slut. Köp boken. Du kommer inte att ångra dig.

Grattis Kent, och tack!

Beställ på Bokus

 

43 Kommentarer

Toppkommentarer

  1. Lars Pekkala
    Jag gjorde den här resan innan boken var skriven och jag kan bara hålla med Kent.

    Jag fasade ut mitt insulin på två dagar efter att jag lagt om kosten trots att jag hade tagit insulin i ca. 7 år.

    Vid mitt senaste besök hos läkaren, (ny läkare igen) ville han uppenbarligen att jag skulle lägga av med LCHF, för som han sade, "vi här på vårdcentralen gillar inte att du äter LCHF".

    Men proverna talade sitt tydliga språk. Jag är inne på mitt 6:e år med LCHF.

    Läs vidare →
  2. MB
    Jobbar som lärare på gymnasiet. Jag pratar mycket om detta och eleverna är intresserade, men bland kollegor är motståndet större.
    Läs vidare →

Alla kommentarer

  1. Anders H
    Jag håller med till hundra procent!
  2. Farmor kaisi
    Grattis o välkommen till ett friskt leverne med god närande o naturlig mat!
  3. Javisst, det är helt sant det recensenten skriver!
  4. marita lchf 1 år
    Ja , så är det !
    🙂
  5. Kerstin Margareta
    Jag förstår verkligen Kent Kumpulas stora glädje.

    Tänk att genom att läsa Andreas bok, få sådana bra och väl fungerande råd så man både kan nå normalvikt och dessutom kan sluta med alla sina diabetesmediciner. Från hur många andra som är verksamma inom skolmedicinen får man sådana bra råd? Bara från ett fåtal.

    Sen kommer ju Kent att sannolikt få andra hälsofördelar också. Han kommer inte bara att slippa de diabetessjukas "normalförlopp", utan med största sannolikhet också få andra hälsofördelar på sikt.

    Tack, Andreas, för alla dina insatser så att vi som väljer att lyssna till dig kan få tillgång till nygamla kunskaper och dina mycket kloka råd.

  6. Instämmer, det är den bästa boken jag har läst om kost och hälsa.
  7. gt
    Grattis Kent! "Matrevolutionen" är verkligen en livsviktig bok!
  8. MB
    Jobbar som lärare på gymnasiet. Jag pratar mycket om detta och eleverna är intresserade, men bland kollegor är motståndet större.
  9. Fint, hoppas fler diabetiker får tag i boken.
  10. Teresa
    Precis så här kände jag när jag läst "Matrevolutionen" ... och jag är inte diabetiker eller ens överviktig. Jag kände att alla pusselbitarna i mina tidigare funderingar kring kost och hälsa föll på plats. Jag har, trots en relativt god hälsa innan, upplevt flera förbättringar som en bättre och lugnare mage, bättre hår och naglar, aldrig länge vrålhungrig innan måltider och piggare - mindre behov av sömn. Alla borde verkligen läsa denna bok!!
  11. Thomas H
    Vilken bra recension och jag instämmer...... sedan länge 😉

    Stor skillnad jämfört med den recension nu Professor Rössner skrev i Dagens Medicin enligt sin kostlära och vad det verkar så har nog han aldrig utfärdat kostråd som gjort diabetesdrabbade läkemedelsfria eller nu fått överviktiga att gå ned i vikt hållbart!
    Hade han nu lyckats med det så hade väl även han gett samma rension! 😉

    Stort Grattis, Kent! 🙂

  12. Jerker
    Jag håller helt med! Mitt exemplar av Matrevolutionen går just nu runt i bekantskapskretsen och upplyser människor.

    Själv har jag strax läst klart "Hur kolesterolmyten hålls liv" av Ravnskov och den boken ger mig tyvärr både högt blodtryck och stressar mig! 😮 Jag fattar inte hur en hel forskarvärld kan välja att bortse från fakta som står där, svart på vitt, i forskarrapport efter forskarrapport. Hur kan de välja att strunta i brister i logik och i alldeles uppenbara resultat som de får fram och sen bara hävda motsatsen?

    Det är tur att Internet finns! Än så länge kan man faktiskt skriva nästan vad man vill och vi som är vetgiriga kan hitta information som annars skulle ha stoppats. Undrar om inte orsaken till att Uffes första bok om kolesterol från 1991 hade sålt mycket bättre om Internet hade funnits då.

  13. Lars Pekkala
    Jag gjorde den här resan innan boken var skriven och jag kan bara hålla med Kent.

    Jag fasade ut mitt insulin på två dagar efter att jag lagt om kosten trots att jag hade tagit insulin i ca. 7 år.

    Vid mitt senaste besök hos läkaren, (ny läkare igen) ville han uppenbarligen att jag skulle lägga av med LCHF, för som han sade, "vi här på vårdcentralen gillar inte att du äter LCHF".

    Men proverna talade sitt tydliga språk. Jag är inne på mitt 6:e år med LCHF.

  14. Jag blir nästan tårögd av att läsa om hans lycka. Jag tycker han lyfter fram nåt väldigt spännande i andra kapitlet med om att boken borde ingå i ett grundpaket till nyblivna diabetiker 🙂 OJOJ vad friska sveriges befolkning skulle vara isåfall.
  15. Tina Jordensjö
    Jag köpte den själv till två av mina väninnor, samt till mig själv. Tycker den är kanonbra och har nu börjat gå ner i vikt. Den första tiden gick jag ner bara några kilo, men som Skaldeman säger, så hade jag misshandlat min kropp med exempelvis Viktväktarna tre gånger. Nu blir det ungefär ett kilo i veckan.
    När jag var Viktväktare fick jag höra att jag var så duktig, men nu får jag höra att jag inte är riktigt klok, som håller på med den "farliga" dieten.
    Mina kollegor är vrålhungriga vid lunchdags och äter stora portioner, medan jag äter min lilla portion, eftersom jag inte är hungrig vid tolvtiden. Äter min frukost mellan halv fem och fem på morgonen. Vid 10-tiden dricker jag en kopp kaffe med en skvätt grädde och några ostbitar. Till middagen på kvällen blir det inte så stor portion. Jag är aldrig hungrig och mår jättebra
  16. MickeB
    Lars Pekkala
    Hade de inga argument varför de inte gillade att du blivit "frisk" med Lchf eller var de bara sura för att du inte följer deras råd
  17. annelie bergman
    Denna bok förändrade mitt liv mår så mycket bättre nu, Var på väg få diabetes, på grund av övervikten, men nu senast jag var på koll var de kanon värden, så jag har hittat de som passar mej ska läsa boken igen de bästa som hänt, Tack
  18. copecca
    Vad ska man säga som inte sagts redan... Den bästa boken jag anskaffat för mig sedan länge. Det vände ju iofs. inte mitt liv så mycket för det hade Annika och Andreas redan gjort tidigare genom sina bloggar.
    Lämnade min medicinering tack vare lchf redan på sommaren 2009, men mycket ahaa har den gett mig och den har väckt ett slags hunger efter att veta mer o mer.
    Efter detta har jag läst Skaldemans böcker och jag har senast just läst färdigt Uffes om Kolesterolmyten och nu börjat med Ralf Sundbergs Forskningsfusket nyligen.
    Tack vare lchf har jag fått tillbaka min koncentration och orken att läsa även sånna här vetenskapspäckade böcker och inte bara en hel serie Wilbur Smiths innehållande ca.20 tjocka romaner 😉

    Mvh. En diabetiker typ0

  19. Martin
    Synd att den inte finns som pocket. Då hade jag köpt på mig ett gäng o gett bort till nära o kära tills alla hade läst den!
  20. Helena
    Kan inte annat än hålla med, den boken har blivit min terapi till ett gott och hälosamt liv. Nu vandrar den runt här på jobbet, mellan arbetskamrater och bland arbetskamraternas anhöriga. Jag försöker sprida budskapet så gott det går 🙂
  21. För att fortsätta inspireras inom LCHF -kolla in min och min kompis Sofias nya blogg: http://nejtillkolhydrater.blogg.se/
  22. Lars Pekkala
    MickeB

    Jag går förmodligen som nån sorts följetong på min vårdcentral, min förra läkare som jag träffade bara en gång tyckte att det var bra att jag mådde bra på kosten.

    Den här läkaren frågade förvånat om jag verkligen höll mig till kosten fortfarande och beordrade på en gång provtagning, men som sagt han fick tji.

    Jag påpekade att människans utveckling hade skett med denna typ av kosthållning.

    Läkaren började mumla om att medelåldern var ju inte speciellt hög på den tiden.

    Kontrade med att, om en nyfödd dör och en vuxen vid 60 års åldern dör, vad blir medelåldern då?
    Blev inga fler kommentarer därefter.

  23. Grattis Doc, boken är ett måste i varje hem som vill må bra 🙂
  24. #19
    Boken finns som pocket på Bokus.com Martin!
  25. Ethel Loberg
    Grattis till LCHF ännu en gång.

    Vi som följer LCHF-bloggarna börjar bli riktigt bortskämda med solskensbeskrivning som Kents, riktigt skön känsla. Min fråga ut i luften blir: ska vi överhuvud taget fortsätta att bli upprörda över LCHF- belackare som oftast helt oseriöst och enbart för att provosera går in på LCHF-sidor och får igång en erbarmligt lång och näringsfattig diskussion?

    Saklig kritik är helt i sin ordning men otrevligt hackande enbart för att hacka. Är inte den marknaden mättad? Visst, vi kan inte stoppa snorkigt hackande men det skulle inte ges så mycke bry, bara låta det självsaneras.

  26. Johan
    "Dagens kostråd, baserade på livsmedelsverket är skit från början till slut."

    När blev kött, sallad och några potatisar skitmat?

  27. Vox Humanae
    Johan

    Om du läser mitt inlägg #72 här: http://www.kostdoktorn.se/sankt-lon-vantar-feta-poliser/#comments så kan du kanske förstå varför de råd som i teorin är ganska bra, kan i praktiken vara ganska dåliga.

  28. marita lchf 1 år
    Johan :
    Jag tror att han kanske mer menade nyckelhålsmärkning , light produkter, margariner motionera mer och ät mindre men ät av allt trots att du inte tål det pga antigen Diabetes sockerberoende eller inflammationer osv . Kan vara svårt att sätta sig in i en annans persons perspektiv . Du ser livsmedelsverkets råd från din vy om du har diabetes ja då är potatisen du nämner skitmat så är det . Har du själv någon s.k Välfärdssjukdom ?
  29. Hälsofrälst
    Fler behöver definitivt läsa boken. Jag blir frustrerad när jag nu upptäckt att det dagis som min son går på har bytt pålägg från bregott till milda. Nu finns det tydligen även ekologisk milda men jag tror inte det är detta som finns på dagis tyvärr.
    Härdat eller omestrat margarin hör inte hemma som livsmedel överhuvud taget anser jag.
    Transfetter som är en biprodukt vid härdningsprocessen har skadliga effekter på hälsan och detta skall definitivt inte barn behöva äta. Omestrat margarin kan säkert vara lika farligt om inte farligare.
  30. Thomas B
    Kent, håller helt med dig i din recension av Matrevolutionen.
    Själv slängde jag 4(fyra) hjärtmediciner rakt av för cirka ett år sedan. Och se, Jag lever fortfarande.
    Får du tid över, fortsätt gärna med Forskningsfusket av Ralf Sundberg.
    Det är åxå en ögonöppnare. Men se upp med blodtrycket. Det har, i alla fall hos mig, en tendens att stiga.

    Cambrant #23
    Vilken strålande upplysning.
    Har beställt för att ge ut till nära och kära.

    ÅRETS JULKLAPP 2012?

    Tar inte Doc upp det på bloggen, får vi övriga försöka hjälpa till att sprida den pocket upplysningen.

  31. Thomas J
    Thomas B #29

    Började äta LCHF för 4 år sedan och då hade jag vid en hälsokontroll via mitt arbete ett blodtryck på 120/80, för ett par veckor sedan gjorde jag en ny kontroll och hade då 150/90.

    Dietisten tyckte att det var för högt och påpekade då att det här beror på det ökade intaget av mättat fett, jag hade inte avslöjat för henne att jag åt LCHF utan enbart sagt att jag hade minskat på sockerintaget. Men hon förstod väl att jag åt LCHF annars hade väl inte kommentaren kommit.

    Blev ändå väldigt nojjig på det här och lånade en blodtrycksmätare av en bekant, mätte mitt blodtryck direkt på morgen innan jag klev ur sängen och fick värden på 138/80, 135/70, 126/70 vid olika dagar.

    Thomas B hur mycket påverkas ditt blodtryck?

    Någon annan här som har input på LCHF och högt blodtryck?

    Mvh
    Thomas J

  32. Thomas, du kan ha drabbats av "White coat syndrom" = Vita rocken syndromet.

    Jag hade liknande hos läkaren och fick en mätning med dygnet runt maskin (manchett som tog prov var 20 min) 120/75 blev medelvärdet.

    Andreas, kommer boken ut på engelska? skulle vilja skicka den till en bunt engelska vänner.

  33. Patrick
    Fick boken i brevlådan 2/3. Vikt: 99kg. Idag 18/3 väger jag 93kg 🙂
  34. Lena
    Har inte läst boken,men har med stort intresse följt kostdoktorn sen augusti förra året,då jag även startade med LCHF. Har sen dess gått ner 7 kilo, blivit av med min krångliga mage och känner mig mycket piggare. Men nu till mitt problem, jag vill inte gå ner mer i vikt, detta kan väl kanske uppfattas som ett I-landsproblem men jag vill absolut INTE sluta med LCHF. Finns det någon som kan ge mig tips. Jag äter frukost, 2 lagade mål mat och 2 mellanmål per dag. Tack för en uppfriskande blogg!
  35. aviator1945
    @lena #33

    Kanske är det mellanmålen som spökar. I princip bör man ju endast äta när man är hungrig. För egen del blir det bara två rejäla mål om dagen, frukost och en sen lunch, i övrigt bara ett par matskedar kokosolja om aftonen. Viktminskning senaste månaden 3,4 kg, BMI f.n. 32,4 (alltså fortfarande fet).

  36. Lena
    aviator1945: du menar alltså att jag ska sluta med mellanmål för att INTE gå ner i vikt. Mina mellanmål består ofta av 1 avocado eller 1 ostbit. Trodde kanske att jag borde äta mer för att INTE gå ner i vikt.
  37. Lena,

    Om du har möjlighet att styrketräna, så kan ju det ge dig mer muskler och högre vikt.

    Jag förstår inte riktigt varför man ska hänga upp sig på vikten, ärligt talat. Men du kanske skulle testa med lite frukt om du upplever att du har för lite aptit.

    Lycka till!

  38. Detta är världens i särklass bästa bok enligt mig. Utan kostdoktorn och matrevolutionen hade jag varit kvar i mitt paniktränande (för att gå ner i vikt), sockerberoende och jag hade definitivt ätit en lågkaloridiet och varit vrålhungrig, haft mina hemska blodsockerfall och mått piss.

    Jag älskar doc och det han gjort för mig! Tack!

  39. Thomas B
    Thomas J #30
    Mja.. har suttit hela morgonen och funderat på detta med mitt blodtyck. Det finns ju hur mycket som helst att skriva om detta med Lchf-blodtryck.
    Men jag måste fatta mig kort.
    Det var ett jävla bra ord du använde, nojjig.. Jag var det Nov-2010. Jag antog då att hjärtmedicinerna gav mig en oerhörd irriterande hudklåda på underbenen. På min husläkares inrådan fasade jag ut det ena preparatet efter det andra. Jag blev av med hudklådan och alla kemikalierna.

    Men ingen större skilnad på blodtrycket.

    Mycket märkligt tycker jag själv och idag är jag lite nojjig på mig själv eftersom det inte blev någon egentlig skillnad på blodtrycket.
    Jag fattade då ingenting och gör det knappt idag heller.
    I samma veva började jag med LCHF kosten och fortsätter med den Pg.a detta med Socker visavi Cancer Cellernas bränsle. Är äldre och måste försöka ta hand om mig så gott det låter sig göras.
    Leta runt lite på den här bloggen om blodtrycket/LCHF-kost. Jag vet att Doc har haft det uppe förut. Och det finns många andra bra bloggar att titta på.
    Måste bara nämna Dr Annika Dahlqvist blogg
    Mvh
    Thomas B

  40. aviator1945
    @Lena #35

    När jag just hade påbörjat min LCHF-resa så åt jag ibland mellanmål utan att vara direkt hungrig, mest av gammal vana, vilket i mitt fall gjorde att viktminskningen nästan uteblev. Men vi är alla olika, det som fungerar för mig är inte nödvändigtvis något som fungerar för alla. Man får prova sig fram.

  41. Maria
    Högst välförtjänt beröm. Det var först när jag läste Matrevolutionen som jag fick ett helhetsgrepp om LCHF (ett inte helt lyckat uttryck, särskilt inte som det lär vara myntat av svensktalande. Andreas använder genomgående lågkolhydratkost vilket jag tycker är ett bättre uttryck). Tidigare hade jag värjt mig för att ta till mig kunskaperna om de nya kostråden, och det får väl skyllas på kvällstidningarnas konfliktsökande tendenser. Hur som helst, denna bok är livsviktig för folkhälsan. Den borde läsas av alla som är intresserade av kost och hälsa, och särskilt av dem som behöver förbättra sin hälsa.
  42. Stefan Eriksson
    Den här boken har blivit mitt verktyg för att minimera tid till att prata kost och hälsa med människor som ändå inte har koll på läget. Varför lägga ner energi på att snacka med någon som kanske inte är mottaglig för din information när dom inte förstår resonemanget?

    Har man investerat 159 spänn och några timmars sömnlösthet för att få denna värdefulla insikt, så kan jag lätt vara den som håller handen när man tar första steget in i den hälsosammare världen : )

  43. Nina Drakfors
    Tack vare denna bok och Annika D så fick jag underlag till en motion som jag lämna till S-kvinnor. Förslaget från förbundsmötet var avslag på hela motionen men att-satsen som är sist gick igenom....Tack gode gud för denna bok, den förändrade mitt liv på flera nivåer.

    Matrevolution – felaktiga kostråd gör oss sjuka.

    I USA har andelen överviktiga mer än fördubblats på 20 år. Där är var tredje person överviktig. I Sverige är det ännu inte lika allvarligt, här har ”bara” en fördubbling av andelen överviktiga personer skett under 15 år. Det pågår inte bara en fetmaepidemi utan även en diabetesepidemi. Vilket kan relateras till felaktiga kostråd från etablissemanget i form av livsmedelsverket, olika professorer, WHO, dietistkåren, och därefter hela sjukvårdskåren – läkarna, sjuksköterskorna och övrig sjukvårdspersonal. Men även hälsorådgivarkåren, friskvårdsfolk etc. De kostråd som härjar och florerat bland etablissemanget är att det är farligt, att äta naturligt fett och att naturliga fetter leder till olika sjukdomar. Därmed ska man äta en kost lågt med fettintag och med massor av kolhydrater.

    Kostrådsrekommendationerna består i att sänka andelen fett och öka kolhydratintaget, det pågår en skrämselpropaganda mott fett och alla produkter ska ha så lågt fettinnehålls som möjligt, men om det därefter innehåller olika farliga tillsatser så som till exempel glutamat, tas ingen hänsyn, till dess påverkan på människans kropp. Till exempel glutamat har sprutats in i nyfödda råttor på Karolinska institutet, och dessa råttor blev feta, blinda, småväxta och hjärnskadade. Det visade sig att glutamat påverkade hjärnans förmåga att reglera hunger och mättnadskänslan slogs ut. Det är välkänt i forskningskretsar, att vid vetenskapliga experiment med råttor och möss är väldigt effektivt, att ge dessa djur glutamat för att bli feta. Normalt har möss och råttor bra viktreglering. Hydrolyserat glutamat går till bukspottkörteln och ökar insulinproduktionen, och till hjärnan och ökar aptiten. Den industriellt tillverkade glutamaten misstänks därmed för att bidra till övervikt genom dess påverkan till insulinfrisättningen samt att den stimulerar aptitcentrum i hjärnan. Men den misstänks även orsaka koncentrationsstörningar och aggressivitet hos barn. Vi får via den mat vi äter i oss glutamat, ju mer onaturlig mat vi äter, ju större risk för glutamat. Våra barn får via skolmaten i sig glutamat, vilket påverkar deras psykiska och fysiska hälsa. Kan det vara så att dessa glutamattillsatser är en bidragande orsak till fetma explosionen i västvärlden och även adhdepidemin? Utöver det faktum att den rekommenderade kolhydratrika och fettsnåla kosten är fetma bildande. De kostråd i form av lågt fettintag har inte visat på någon effekt, när det gäller att sänka andelen överviktiga i världen och istället har vi fått fler överviktiga och även en diabetesepidemi. Det finns heller inga vetenskapliga belägg för att kolhydrater är mer hälsosamt än fett, eller att fett ökar risken för olika sjukdomar. Tvärtom finns det vetenskapliga belägg som påvisar att en lågkolhydratkost ökar hälsan. Vi har två framstående läkare i Sverige Annika Dahlqvist och Andreas Eenfeldt som med goda framgångar ökat sina patienters hälsa i form av att rekommendera lågtkolhydratkost. De vittnar om diabetespatienter som varit i behov av insulin och som börjat äta kost med lågt kolhydrat samt ökat intaget av naturliga fetter, inte längre är i behov av insulin och blivit friska från sin diabetes. Dessa vittnesmål finns för övrigt insamlade på dessa läkares bloggportaler. Där står att läsa om och om igen från människor som berättar att de ätit lågt med kolhydrater och högt fettintag, och hur de minskat sin vikt och blivit friska från sin diabetes.

    Därmed yrkar S-kvinnor i Skaraborg:

    Att S-kvinnor påtalar behovet av förändringar av de kostråd som florerar bland etablissemanget, framförallt för diabetiker, men även för friska.

    Att S-kvinnor påpekar den bristande vetenskap som ligger till grund för dagens kostråd till hela samhällets etablissemang inom all form av sjukvård.

    Att S-kvinnor tar initiativet till att forskning påbörjas och att skattepengar avsätts till att verkligen ta reda på vilken mat som gör oss friska eller sjuka.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg