Team Kostdoktorn

Team Kostdoktorn

För uppdaterad lista på medarbetare se vår engelska sida: Team Diet Doctor

Ordning

Ordningen på medarbetare ovan är utifrån mängden tid personen lagt ned i företaget.

Ordningen på moderatorer är utifrån antalet inlägg på forumet + mängden bloggmoderering.

Jobba med Kostdoktorn

Vi letar alltid efter rätt medarbetare som kan bidra till vårt långsiktiga mål: Att revolutionera mänsklighetens hälsa.

För närvarande letar vi särskilt efter en expert på webdesign och en expert på sociala medier (med fokus på Facebook och YouTube). Såväl kortare konsultuppdrag som längre samarbeten inklusive heltidsanställning är tänkbart på sikt. Du bör antingen vara bland de bästa i Sverige inom ditt fält redan – eller åtminstone ha möjlighet att bli bland de bästa i Sverige inom ett par år. Det är en fördel om du bor i närheten (pendlingsavstånd) av antingen Stockholm eller Karlstad.

Är du rätt person? Skicka in följande fem saker till jobb@kostdoktorn.se

 1. Personligt brev på mellan en halv till en A4 om varför du är rätt person för att jobba med Kostdoktorn. Vilken relevant spetskompetens har du och vilka personliga egenskaper? Vad driver dig?
 2. CV inklusive referenser.
 3. Arbetsprov av lämpligt slag. Exempelvis en länk till något på nätet som du medverkat till. Specificera din roll.
 4. Löneanspråk
 5. Kortfattade förslag och tankar på hur Kostdoktorns verksamhet kan förbättras.

Notera att det tidigare kommit närmare 100 ansökningar för varje person som blivit en medlem av teamet. Den siffran lär bara öka. Det är alltså värt att lägga tid på att få din ansökan att sticka ut i mängden. Att ha med punkterna ovan är ett minimikrav.

Högintressanta kandidater kontaktas för intervjuer.

Lycka till!

Moderering på forum och bloggar

Vill du bli moderator på forumet, Kostdoktorn.se eller DietDoctor.com? Var aktiv och visa framfötterna en tid. Skicka sedan ett personligt meddelande till någon av moderatorerna på forumet och anmäl ditt intresse. De aktiva moderatorerna bedömer behovet av förstärkning.

Full öppenhet om ekonomi

För att förtjäna förtroende krävs full öppenhet om ekonomi och eventuellt jäv. Här är detaljerna, senast uppdaterat augusti 2016:

Företaget Kostdoktorn och medarbetare tar av trovärdighetsskäl inte emot några pengar från livsmedels- eller läkemedelsindustrin. Inte tidigare, inte nu och inte i framtiden heller.

Företaget är formellt helägt av Andreas Eenfeldt och därmed oberoende från annan påverkan. Vi utreder möjligheten att med tiden göra medarbetare till delägare i företaget.

Inkomster kommer främst från medlemsavgifter. Det tillkommer ännu mindre intäkter från föreläsningar, bokförsäljning och försäljning av utvald hälsoutrustning (som blodtrycksmätare) och kosttillskott (som D-vitamin och Omega 3). Därutöver tillkommer ett mindre arvode för att svara på frågor varje månad i Expressens bilaga.

Inkomster går till driftkostnader och rättvisa löner till medarbetare. Alla eventuella vinster återinvesteras under överskådlig framtid i företaget för att uppnå vårt mål om en revolutionerad hälsa för allt fler människor.

Kostdoktorn själv – Andreas Eenfeldt – tjänar noll kronor på verksamheten utöver tidigare läkarlön. Företaget täcker sedan starten 2009 endast förlorad arbetsinkomst för honom. Alla inkomster från föreläsningar liksom all bokroyalty går till företaget, nu liksom tidigare.

Simon Victor och Inger Swanberg är heltidsanställda sedan augusti 2014, med fast månadslön. Johan Eenfeldt är heltidsanställd sedan slutet av 2014. Bjarte Bakke är heltidsanställd sedan mitten av 2015. Amanda Åkesson är heltidsanställd sedan sommaren 2016. Kristin Berglund är deltidsanställd. Moderatorer arbetar tills vidare ideellt. Övriga medarbetare har än så länge frilansbetalning.

Exempel på företagets omkostnader är professionell dator-, video- och fotoutrustning, resor, konferensavgifter, föreläsarcoaching och hundratusen gratisfoldrar – samt rättvisa löner för att kunna attrahera kompetenta medarbetare. Ökade inkomster gör att företaget kan expandera och åstadkomma mer.

Mer om ekonomin: Kostdoktorn Sverige AB (här kan du bland annat granska årsredovisningar).

Är något oklart angående ekonomin? Fråga gärna i kommentarerna.

 

41 kommentarer

 1. Åsa
  Ni borde anställa en bibliotekarie eller en bibliotekariestudent så att ni får till det här med referenser till vetenskapliga artiklar istället för en massa löpsedelsrubriker.
  Det heter översätta inte undertexta.
  Svar: #2
 2. Vi menar undertexta, inte bara översätta. Dvs även ordna tidsmarkerade undertexter till videos i exempelvis .srt-format.
 3. Anna-Lena
  Glad Påsk hela Kostdoktorteamet!

  Tack för er fantastiska arbete med blogg och forum! Kul att få presentation. Vissa känner jag ingen från kryssningen. Även roligt att få se ansikte på kända forumsignaturer.

 4. Maria Wänqvist
  Glad Påsk Team Kostdoktorn!

  Jag önskade att jag hade en passande kompetens så att jag kunde få vara en del av ert team. Men jag hjälper er att sprida den revolutionerande kunskapen ändå...helt kostnadsfritt 😉

  Kram Maria

  Svar: #5, #21
 5. Maria,
  Då är du i högsta grad med och bidrar! 😉
 6. Susanne
  Ni borde headhunta kirurg Nisse Simonsson ;-)Den mannen sitter med mycket kunskap. Finns på facebook, Lev frisk längre heter hans sida <3
  Svar: #8
 7. Gustav
  Glad påsk teamet! 🙂
 8. Gustav
  Han är bra! 🙂 mer av honom!
 9. Nora Välimäki
  Stort tack till er alla för det fantastiska jobb ni gör! Sammantaget har ni antagligen gjort folkhälsan i flera länder mer gott än alla dessa länders "livsmedelsverk" tillsammans.
 10. sj
  kolla med undertexter.se angående att texta, lär finnas en bunt duktigt folk där!
 11. Snusmumrik
  Jag hoppas att detta klarläggande besvarar de flesta insinuanta frågor som ständigt dyker upp. Jag har granskat årsredovisningarna och kan enkelt konstatera att Kostdoktorn plöjer ner alla intjänade pengar i en expansion av bolagets verksamhet inom kost och hälsa. Inget oförtjänt hamnar i privata fickor för en lyxtillvaro på någon liten söderhavsö.

  Hur svårt kan det vara att förstå att Andreas jobbar så ideellt som det bara är möjligt?

  Svar: #12
 12. Tack för den granskningen!
  Svar: #13
 13. Snusmumrik
  Du ligger i klass med Linus Torvalds som din käre bror är bekant med 🙂
 14. Thomas Jansson
  Märkligt land vi lever i som förväntar sig att vissa ska jobba helt ideellt.

  Kostdoktorn AB borde få minst 5 miljoner/år av staten för de 100-tals miljoner som hans verksamhet sparar in åt sjukvården.

  Bra jobbat Andreas, jag kommer ihåg ditt första inlägg och jag var nog mera optimist än du själv på den tiden men nu råder det ingen tvekan om att din verksamhet kommer att göra Sverige känt som ett hälsosamt land!

 15. maria
  Jag kan undertexta oh oversatta men fran svenska till engelska. Jag ar svensk men har bott in UK for lange. Jag ar registrerad med ProZ och har
  sjukgymnast utbildning. Vill garna hjalpa till for kostdoktorn har hjalpet mej sa mycket
 16. Lasse-hbg
  Det är mycket jobb som ligger bakom detta och för att ni ska mäkta med det hoppas jag ni för personlig vinning tar åtminstone ut lite extra så ni kan unna er av livets goda.

  Är en väldigt viktig sida detta och bra om ni är så pass ekonomiskt oberoende att ni kan stå emot attacker från livsmedelsindustrin och dylika personer.

 17. Totto
  Gå inte till överdrift. Visst, öppenhet är bra men jag utgår från att Andreas driver ett företag, inte en välgörenhet som vi betalar eller ska få ersättning från. Hoppas bara att Kostdoktorn är mer lönsamt än vad småskalig ekologisk odling av grönsaker är!

  Kör på med det goda arbetet och fortsätt rekrytera bra folk.

 18. Vompan
  Ideellt är bra, men det orkar man inte hur länge som helst. Jag tror att ingen seriös användare av denna sida skulle misstycka om ni som bidrar till detta kunskapsinsamlande och delning av densamma får marknadsmässiga löner för besväret. Det ligger i vårt intresse att ni ska ha tid, ork och råd att fortsätta. Men fortsätt vara öppna och oberoende för trovärdighetens skull.

  Glad påsk!

  Svar: #19
 19. Marknadsmässiga löner – varken mer eller mindre – för alla inblandade är den långsiktiga planen.
 20. Maria Jonsson
  Vad har Kostdoktorn AB för mål och visioner? Jag hittar inte det på webbplatsen. En rubrik "Om Kostdoktorn" kanske skulle vara bra. Förutom mål och visioner är det intressant med lite info om hur det började och lite annat.
 21. AnetteB
  Jag har nog inte heller nån speciell "spetskompetens" att bidra med mer än att jag ödmjukast delar med mej på mina sociala forum, så mycket det bara går 😀

  Ni gör ett superjobb ni alla <3

 22. Åsa S
  Hej!
  Denna sajt inspirerar och motiverar, tack för det!
  Håller med Thomas Jansson om att Kostdoktorn.se borde få bidrag för sin hälsoinsats och för sitt mod, inte minst! Är certifierad coach och läser just nu till Livsstilsrådgivare (titeln tarvar, jag vet) och kämpar med de svar om kostråd jag måste lämna in... De krockar något med det jag själv tror på, nämligen det som har fungerat i tusentals år... Tänker att min approach ska vara att berätta om det paradigmskifte vi befinner oss i och var i skillnaderna ligger samt vad "de lärde" faktiskt är eniga om...

  Jag bidrar gärna till denna sajt, länk på min hemsida till KD kommer. Håller på med motion mycket och gillar att inspirera andra.

  Glad Påsk!

 23. Shayma
  Hej!
  Jag behöver hjälp att jag vill föstår ni hur fungar kostdocker.
 24. Siv Berg
  Hej Kostdoktorn!
  I Danmark ligger de långt eftet oss i Sverige när det gäller kunskap om LCHF. Där skulle ni kunna starta en revolution bland alla glada ölhävare, som inte har en susning om kostlära och kolhydrater i alla dess former.
  Yoldia
 25. Kolentrast
  Anna/syster är lika vacker som hon är klok!
 26. Lisbeth
  Ni bör se över era länkar. På flera ställen kommer man inte fram till den text som utlovas av länken. Ett av många exempel är "allt om periodisk fasta". Besviken.
 27. Kristin
  Hva med en kollega i Norge? Vet ikke om noen liknende side i Norge. Jeg følger gjerne svensk, men det skulle vært en kollega som startet en liknende tjeneste i Norge. Uansett. Takk for at du frelste meg fra fettfobien ??
 28. Karl E.
  Andreas,
  Vilket fantastisk presentation Du här gjort av Terry Walsh och hennes sjukdom med MS, som ju har vänt helt med hennes
  grönsaksdiet. I Grönsakerna finns allt vi behöver ssk för att hålla inflammationen nere. Och som vi får lära i intervjun påverkas många andra neurologiska sjukdomar på liknande sätt.
  Mina varmaste gratulationer till den mest heltäckande intervju Du här framställt om Kost och Hälsa.
  Karl E. Arfors
 29. Margaretha
  Intervjun med Maureen Brenner går inte att få med svensk text!
 30. Elisabeth Forssell
  Matrevolutionen till DANSKA
  Det kommer ett brev från mig angående översättning av boken Matrevolutionen till DANSKA.
  Jag har sett strålande exempel på hur LCHF har hjälpt vänner med både fetma och diabetes och har börjat själv. Hälsoaspekten är dock det viktigaste för mig och så lite viktminskning förstås.
  Jag är vilt entusiastisk, har läst Matrevolutionen och börjat med Dr. Perlmutters böcker och vill gärna hjälpa till med min expertis efter 25 arbetsår i Danmark. Där har jag också kontakter som kan hjälpa till att göra boken till ett super jobb.
  När har ni tänkt på att starta i vårt grannland Danmark?
  Jag har vänner där som behöver den.

  Vänliga hälsningar
  Elisabeth Forssell

 31. Lari Salminen
  Spannmål och gluten.

  Är det något som SKALL undvikas eller BÖR undvikas?

  Vad jag har lärt mig så är det något som man inte ska äta oavsett vad.

  Vad säger Kostdoktorn?

 32. Elionore
  Hej!
  Jag får inte fram den svenska texten på den senaste videon! Jag trycker på CC men texten kommer inte fram. Med vänlig hälsning Elionore
  Svar: #33
 33. Inger L Swanberg
  Elionore,

  Texten finns där, men det finns en välkänd bugg hos vår videoleverantör Vimeo liksom hos flera andra videohostingföretag som gör att de inte lyckas få till undertexter på iOS-enheter (iPhone, iPad) i helskärmsläge. Svensk text bör fungera överallt utom på iPhone.

  Det går att få undertexterna på dator eller andra mobila enheter. Det fungerar också på iPad om man inte väljer helskärmsläge. Läs mer här:
  http://www.kostdoktorn.se/teknisk-support

  Webbläsaren Chrome fungerar ofta.

  /Inger Swanberg
  Team Kostdoktorn

 34. caroline
  Hej och tack för en fantastisk blogg!
  Jag har kunnat skriva kommentar på något tidigare inlägg, men när jag försökt skriva kommentarer på diskussionsforumet står det att jag måste logga in igen fast jag redan är inloggad på kostdoktorn. När jag då försöker logga in på forumet kommer ett meddelande att jag har angett fel användar- eller lösenord. Vad gör jag för fel?
 35. Carina
  Hej!
  Vart har bloggens recept tagit vägen?
 36. jimmie
  Testar här. Försöker göra innlägg på bloggen men det funkar inte. Den tar inte emot och min text kommer inte upp.
  Svar: #37
 37. jimmie
  Här funkar det bevisligen, men som sagt, inte på blogg på inlägget om kostråd. Vad kan det bero på?
  Svar: #39
 38. jimmie
  Varför svarar ni inte Caroline och mig? Caroline skrev ju för fan 22:a Mars.
 39. Inger L Swanberg
  Jimmie,

  Vad jag kan se fungerar kommentarsfunktionen. Vilket inlägg var det du ville kommentera? Inlägget om kinesiska kostråd har många kommentarer.

  Caroline,
  Det är separat inloggning till forumet och till medlemskapet.

  / Inger Swanberg
  Team Kostdoktorn

 40. ann-sofie.lindstrom
  Försökt se de två nyaste intervjuerna men ljudet bara hackar så jag ger upp.
  Däremot fungerar ljudet på senaste föreläsningen mycket bra.
  Sitter med samma dator så det kan inte bara vara mitt fel.
  Tacksam för svar!
  Svar: #41
 41. Inger L Swanberg
  Ann-Sofie,

  Beklagar problem med ljudet - härifrån fungerar ljudet på alla videor fint. Mejla mig gärna på kundservice@kostdoktorn.se.

  http://www.kostdoktorn.se/teknisk-support

  / Inger Swanberg
  Team Kostdoktorn

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av