Supersmoothie à la LCHF

supersmoothie1600-2

Mjölkfri latte

Har du bråttom på morgonen och vill prova en ny LCHF-frukost? Då kan detta vara något för dig.

Vi fortsätter att dela med oss av LCHF-recept ur den fina kokboken Matkärlek. Idag bjuder vi på supersmoothie och mjölkfri latte.

Här är recept och näringsberäkning med mera:

Supersmoothie

Bråttom på morgonen? Då kan en smoothie vara ett bra alternativ. Mjölkfri smoothie gör du lika enkelt.

Ingredienser

smoothie

2 portioner

2 ägg
3 msk kokosolja
1 dl vatten
1 dl yoghurt, 10%
1 krm vaniljpulver
1 dl björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar, kiwi, mango eller avokado i bitar

Instruktioner

Anne600x3321. Mixa alla ingredienserna med stavmixer eller i blender. En portion kan sparas till nästa dag.

2. Smaksätt gärna med lite lakritspulver eller en bit mörk choklad.

TIPS! Mjölkfri smoothie gör du enkelt. Byt ut vattnet och yoghurten i receptet ovan mot en burk kokosmjölk.

Mjölkfri latte

Ingredienser

latte
2 portioner

2 ägg
2 msk kokosolja
4 dl hett vatten
1 krm vaniljpulver
1 tsk pepparkakskrydda

Instruktioner

1. Mixa alla ingredienserna med stavmixer eller kör i blender. Drick direkt.

TIPS! Sugen på varm choklad eller vanlig kaffe latte? Byt ut kryddorna mot 1 matsked kakao eller kaffepulver.


Matkärlek, tidningen

Matkärlek erbjudande

Första numret av den nya LCHF-tidningen Matkärlek där hittar du fler påskrecept finns nu ute i handeln!

Du som vill prenumerera kan få 3 nummer för 129:- eller 8 för 329:-.

Vi har också ett medlemserbjudande som är ännu mer gynnsamt. Du kan få 3 nummer av tidningen Matkärlek för bara 99:- (8 nummer för 249:-). Att prova medlemskap är gratis.

Alla medlemserbjudanden / Testa medlemskap gratis

Matkärlek, kokboken

MatkärlekSe även tidigare recept från boken Matkärlek nedan. Läs min recension här.

Medlemmar får även ett lågt specialpris på kokboken Matkärlek: 145 kronor inklusive porto (butikspris 245:- och i nätbokhandeln 171 kronor).

Alla medlemserbjudanden / Testa medlemskap gratis

Tidigare recept av Anne Aobadia

Mer

Mer

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

 

20 kommentarer

  1. Anna
    jag har brukat göra liknande smoothie till frukost, men inte med helt ägg utan bara äggula, man ska ju inte äta rå äggvita i för stora mängder?
    Svar: #6
  2. David
    Aftonbladet idag: Ät grisfötter och grisöron så blir du gammal, säger Jeraline, 115 år. Nån som kan bidra med ett schysst recept? Kanske gravat med lingon och vispgrädde?
    Svar: #8
  3. David
    Aftonbladet idag: ät grisöron och grisfötter så blir du gammal, enligt Jeraline, 115 år.
    Efterlyser recept. Kanske i marinad med lingon och gurka?
  4. jala
    Botanisera i "gamla" kokböcker.
  5. jala
  6. Maria
    Det har jag inte hört om,,dvs att rå äggvita inte skulle vara bra att inta i större mängd,, Av vilket skäl skulle det vara skadligt?
  7. hemul
    Innehåller avidin som binder till biotin så vi inte kan tillgodogöra oss det senare.
  8. Naturist
    David, aladåb på grisfötter är supergott. Det har vi alltid på julbordet. Men eftersom det är så gott, så har jag börjat göra det till vardags. Och nyttigt, det är en variant av benbuljong.
    Problemet är att få tag på grisfötter i affären. Jag måste beställa.
    Svar: #12
  9. David
    Till Naturist: Låter väldigt gott! Är det ett komplicerat recept?
  10. jala
    Du bör vara läskunnig,i övrigt inget svårt recept.
    https://matmamman.wordpress.com/den-goda-julen/julens-goda-mat/mormor...
  11. Lars Henrik
    Hmm, cocosolja? Om man med detta avser cocosfett på burk så är ju detta i fast form vid rumstemperatur och lär då vara i fast form även i smoothyn om den inte värms. Eller missförstår jag något?

    I övrigt ett smakmässigt alldeles utmärkt recept! Tackar så mycket!

    Svar: #16
  12. Lars Henrik
    Var beställer du grisfötter?
  13. Naturist
    Jag beställer på CityGross.
    Receptet är jätteenkelt. Jag kokar grisfötterna i 2-3 timmar, ihop med en lök, palsternacka, morot, rotselleri, lagerblad, kryddpeppar, salt och peppar.
    Sen lägger jag köttbitar och grönsaker i en form, häller i spadet som allt har kokat i. Ställer in det i kylen tills det stelnat. Klart 🙂
    Man kan använda gelatin också, för att vara säker på att det stelnar.
    Googla på aladåb och titta på bilderna. Man kan få till riktigt fina mönster.
    Svar: #14
  14. Lars Henrik
    Det låter väldigt gott! Bra val av grönsaker till koket tycker jag.

    Hur tillreder du köttbitarna i alladåben?

    Svar: #18
  15. hemul
    City Gross in min by har det i standardsortimentet. Grisknorrar också, men det har jag inte provat. Säkert gott, oxsvans är ju mumma. Men varje lite större butik men någon form av chark/delikatess-disk tar hem. Många andra också säkert, men de kan vara mer obenägna.
  16. Ethel Loberg
    Att alltid ha flytande kokosfett får man enklast genom att ösa över till en glasburk med lock, placera den permanent på ett element.

    Själv köper jag 5-kilos-hink med kokosfett och gör som ovan. Det är så mycket lättare att skeda i sig om det är flytande. Häpp!

  17. Jeanette Högberg
    Supersmoothien!!

    Den är underbart god! Kan jag ha den på fastedagen?
    Undrar hur många kcal det är i den,
    blir ju så mätt på den<3<3<3

  18. Naturist
    Lars Henrik, det är lite olika. Oftast rensar jag benen, och det får räcka med det. Men ibland kokar jag med kycklingben, och lägger i det köttet istället. Bara för att vissa tycker det låter osmakligt med grisfötter, hehe.
  19. Lennart Bensryd
    Mjölkfri latte?
    Vad har detta med latte (=mjölk) att göra? Går det inte att hitta ett bättre namn?
  20. Åke Fyrby
    Låter väldigt spännande matlagningÅke inte socker. Kan ni rekommendera någon bra enkel kokbok judt med denna kost?
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av