Nyheter

”Smörets stora återkomst tar död på margarinet”

stork

Smör anses vara nyttigt igen. Och det är dåliga nyheter för falskt smör, dvs margarin. Försäljningen rasar.

Det går tydligen rykten om att världens främsta producent av margarin, Unilever, kanske helt upphör med margarintillverkning. Och de har redan provat något lite desperat i ett försök att uppvakta hälsomedvetna konsumenter: man tillsätter smör till margarinet.

Vilken omvändning.

Daily Mail UK: How the Great Butter Revival Is Killing Margarine: A Turnaround in Expert Health Advice Means the Once-Popular Spread Could Soon Be Toast

Tidigare

Ny studie: De som äter MER mättat fett får MINDRE hjärtsjukdom

En fetare variant av DASH-dieten sänker blodtryck och triglycerider, visar studie

 

12 Kommentarer

  1. Sandras LCHF-blogg
    Det låter hoppfullt att de överväger att sluta tillverka och prångla ut sitt skräp på marknaden!

    Nästan varje gång jag handlar ser jag stora drivor med margarin och lättmargarin som slumpas bort, så visst är det ett skifte på gång.

    Smöriga tips:
    Hemlagad ghee (klarat smör): http://lchfblogg.sandramedin.se/#post118
    Gremolatasmör: http://lchfblogg.sandramedin.se/#post153

  2. Cia
    Hurraa ropar jag som älskar smör. Är bara orolig för att det ska ta slut om alla börjar älska smör. Då måste vi ställa om jordbruket lite kvickt till fler mjölkbönder...det vore ju bra för som det är nu försvinner ett stort antal varje år i Sverige. Och jag vill helst äta svenskt ekologiskt smör.
  3. Annelie Tebler
    Sedan finns vi som vill ha vegetariska alternativ. Glöm inte heller oss som måste ha vegetariska alternativ. Vi som redan drabbats av hjärtinfarkt och som måste hålla kolesterolvärdena på en extremt låg nivå.
    Svar: #6, #7, #8, #10
  4. Henrik
  5. I Like Neil Young
    Det vore inte en sekund för tidigt.Har LCHF som hälsomedveten gräsrotsrörelse lyckats stoppa den där kemiska soppan så är det mycket vunnet.
    http://www.rikareliv.info/Hur%20tillverkas%20margarin.htm

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15684616.ab

  6. I Like Neil Young
    Gå gärna in hos http://annikadahlqvist.com/ och läs doc Göran Sjöbergs inlägg, han har haft liknande problem som du.
  7. WN
    Om man vill ha ett vegetariskt alternativ så är det säkert mycket bättre att använda olivolja och rapsolja istället för margarin så långt det går.
  8. Håkan
    Hej Annelie
    Jag tillhör också dem som drabbats av hjärtinfarkt. Var och en får staka ut sin egen väg, men för egen del väljer jag helt klart smör framför margarin. Jag ser ingen uppenbar anledning att hålla kolesterolnivåerna på en extremt låg nivå, det är osannolikt att kolesterolnivåerna är det som gjort oss sjuka. För den intresserade finns massor att läsa på Dr Malcolm Kendricks blogg.

    http://drmalcolmkendrick.org/

  9. Rolf Löfgren
    Sjukvården skrämmer med faran med högt kolesterol, men det är en myt. Läs böcker av Uffe Ravnskov, samt "Forsknings-Fusket" av Ralf Sundberg.
  10. Xiro
    Just nu tvingas barn på skola och dagis till margarin. Samma i vården. Självklart ska det finns vegetariskt, men det ska inte tvingas till margarin som nu.

    Tänk på att kroppen knappt kan ta till sig det omega-3 som finns i margarin, så det blir väldigt mycket omega-6 som kan bidra till inflammation. Det omega-3 som finns i smör kan kroppen ta till sig, och smör är ett av de livsmedel som innehåller K2-vitamin som ser till att kalcium stärker änder och skelett istället för att förstöra våra blodkärl.

  11. ing-marie
    Toppen det gillar jag så får bönderna in lite mer pengar ,men det tar väll arla chefer hand om .Vi har i värmland egen mjölk det blev super bra ,folk köper den mest Det gäller att handla tidigt den tar slut fort .Sen får bonden 2kr mer .Vi köper läsk mm och det är dyrare
  12. Ulla Sandström
    Jag ska se uppdrag granskning i kväll kl 20 på ettan. Det handlar om "mejerijätten"Arla.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg