Så ser ett Happy Meal ut – efter 6 år

unhappymeal3

Det här Facebookinlägget av Jennifer Lovdahl har delats över 340,000 gånger. Så här låter det på svenska:

Det har gått 6 år sedan jag köpte detta ”Happy Meal” på McDonald’s. Det har legat på vårt kontor hela tiden och har inte ruttnat, möglat eller brutits ned alls!!! Det luktar bara papperskartong. Vi gjorde experimentet för att visa våra patienter hur ohälsosam den här ”maten” är. Särskilt för växande barn!! Det finns så många kemikalier i den här maten! Välj riktig mat! Äpplen, bananer, morötter, selleri….det är riktig snabbmat.

Aftonbladet: Så ser ett Happy Meal ut – efter 6 år

Tidigare

Så går du upp ännu mer i vikt på McDonalds

”Färdigrätter innehåller dubbelt så mycket socker som en burk Coca-Cola”

McDonalds ”informationsvideo” i amerikanska skolor

 

21 kommentarer

Toppkommentarer

  1. Karl
    Allvarligt kostdoktorn, lägg ner sensationsinläggen, detta börjar bli pinsamt.
    Svar: #14
    Läs vidare →
  2. Tommie
    Jaha, så en kaka har lägre densitet än vatten och flyter därför. Vad har det med saken att göra?
    Jag håller med om att kakor, pommes och burgare är dålig mat, men när folk inte begriper Arkimedes princip eller konserveringsmetoden torkning utan bara sprider skrämselpropaganda för att främja en agenda blir jag irriterad. Sprid LCHF på ett ärligt sätt, vi har vetenskapen på vår sida.
    Läs vidare →

Alla kommentarer

  1. Norpan
  2. Karl
    Allvarligt kostdoktorn, lägg ner sensationsinläggen, detta börjar bli pinsamt.
    Svar: #14
  3. hemul
    Förra gången var det en ensam hamburgare har jag för mig. 😀
  4. LenaA
    Skröna som kommer i olika förpackningar.
  5. Tina Glader
    Pinsamt för gnäll på kostdoktorn här. FORTSÄTT DOC !! Vi är många som gillar dig! ! ?
  6. Naturist
    Bra att detta visas. Det som serveras som mat, bör inte ens få kallas mat. Eller ens något som ska förtäras.
    Tråkigt att vissa vill skylla på torr inomhusklimat. Är det sista halmstråt?
    Har någon sett hus man gör chicken nuggets?
    https://www.youtube.com/watch?v=uEe6UzlQVJ0&list=PLUnXSms9ZpQViP...
    Ungefär som de där muffinsen och kakorna, som finns att köpa, med bäst före datum......"så långt som alltid".
    Läste på kolhydrater.ifocus att någon slängde ut dessa kakor överbord. Nästa morgon flöt de omkring helt oförändrade. Inte nog med att varken fåglarna, eller fiskarna ville ha dom. Dom skönk inte :O
    Svar: #8
  7. Johan
  8. Tommie
    Jaha, så en kaka har lägre densitet än vatten och flyter därför. Vad har det med saken att göra?
    Jag håller med om att kakor, pommes och burgare är dålig mat, men när folk inte begriper Arkimedes princip eller konserveringsmetoden torkning utan bara sprider skrämselpropaganda för att främja en agenda blir jag irriterad. Sprid LCHF på ett ärligt sätt, vi har vetenskapen på vår sida.
  9. Sonja
    LOL, inte ens mikroorganismer vågar sig på, de är tydligen smartare än vi människor!
  10. MJ
    Jag håller med Tommie. Att man kan torka mat innebär inte att den inte kan ruttna.
    Lägg pommes frites på gräsmattan och se hur länge de finns kvar så får ni se.

    Fett håller väl alla med om att det är bra mat? Lägg en burk med smör i källaren och vänta tio år, det kommer fortfarande gå att äta helt utmärkt.
    Eller lägg 35 kg smör i ett träkärl och sänk ner det i ett kärr, så går det fortfarande att äta efter 3000 år! (Även om det då blivit likvax)
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1208354/I-believe-real-butter...

    Kött är ju också bra mat, eller hur? Häng det på tork och det kommer gå att äta, och kommer inte ha ruttnat, efter tio år.

  11. Daniel
    Anders kan du inte göra ett eget test av detta för att kolla upp vad som händer. Köpa 1mcdonalds pommes, kanske någon annan kedja med, färdigfrysta i butik samt göra egna och ha ungefär samma mängd av dem, sen låta de ligga framme i en månad minst, gärna tre.
    Prova gärna med att lägga dem i en påse eller glasburk och se om det blir någon skillnad.
    Vill du kan du prova med hamburgare/nuggets med och se vad som blir skillnaden.
  12. fiskhandlarn
  13. Annelie/Wildrat
    Hört talas om mumier? Torra saker håller för evigt, även Happy Meals...
  14. Koff
    Vad är ditt problem. Den här sidan handlar om kost och hälsa. Även om du har läst om MC Donalsmaten flera gånger så finns det andra som inte har läst och kan ha nytta av det. Jag antar att du sprudlar av ideer så du kan ju tipsa Kostdoktorn. Jag tycker det är bra att bli påmind om hur usel maten kan vara ingen sensation i det tycker jag.
    Svar: #15
  15. MJ
    Det ÄR usel mat, men att den torkar och att mikroorganismer och svampar inte kan leva utan vätska är inget bevis på att maten var kass.
  16. B
    Fast att tillaga maten och portions förpacka den varma maten för att sen stoppa ner allt i en låda och slå ihop den och låt allt stå på en bänk är närapå raka motsatsen till hur jag torka mat!
    Glest och luftigt brukar vara regeln...

    tillagad mat, kondens, kartong, tätt packat....fast sex år är ju en lång tid....

    Svar: #17
  17. MJ
    En kartong är ju inte tät.
    Lägg den i en plastpåse så har den möglat på ett par dagar, ett par veckor och det kommer vara svart stinkande sörja.
    Svar: #18
  18. B
    Nä, det klart, en kartong är inte tätt som en plastpåse eller en glasburk.....men samtidigt är ju inte heller ett happy meal torkade mat som packas ner. Det är rätt stora bitar som ska torka....och verkligen inte under några idealiska förhållande!

    Men visst, det går säkert att lyckas med det!

    Svar: #19
  19. MJ
    Testa att göra experimentet och lägg ner lite riktig mat på samma sätt.
    Svar: #20
  20. B
    jo men det är ju det jag gjort och gör...torka mat alltså.....och då och då har jag ju misslyckats och packat mat jag trodde var tillräckligt torr i papperspåsar men som sen har blivit dålig.
    Och då har jag ändå haft betydligt tunnare bitar (än de på bilden) som fått ligga utspridda på galler och med en fläkt för luftcirkulation.....men jag plockade bort och packade det för tidigt.

    Sen att det inte direkt händer något med rätt torkad mat som förvaras på rätt sätt oavsett om det är ett, sex eller sextio år är ju en annan sak.....men jag tänker på den första tiden innan det har torkat!

    Svar: #21
  21. MJ
    Men det är ju lätt att testa om det beror på torkning. Köp en burgare från donken och lägg den i en plastpåse. Om det är mos efter någon vecka så vet man att det inte beror på att några kemikalier eller liknande hindrar mikroorganismer eller svampar.
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av