Så går du upp ännu mer i vikt på McDonalds

CZGXSoEUgAAK7Ap.png-large-800x400

Det är inte många som finner det svårt att bli tjock genom att äta på McDonalds. Men om du gör det lanserar de nu en ny lösning: den nya McChoco Potato.

Som du kan se består den av snabba kolhydrater med socker ovanpå. Just den sortens ansvarstagande världen behöver mitt i en fetmaepidemi. Bra jobbat, McDonalds.

 

20 kommentarer

  1. Tina Glader
    En ren skymf mot sockerberoende, men McDonalds vet precis vad dom gör. Det är fritt att sälja denna sockermat och goda krafter kan endast sprida kunskapen om varför man ska bojkotta företaget. Det börjar talas mer om lågkolydratkost. Kanske "donken " är desperata ?
  2. Claesva
    Det är väl hög tid att ett världsföretag hänger med i svängarna, eller?
  3. Nyfiken
    Glöm inte bort att bland alla dåliga kolhydrater så finns här även massvis av dåligt fett 😉
  4. hemul
    Jag blir mest förvånad över att någon kan tycka det är gott. Det ser ju uräckligt ut.
    Svar: #5
  5. Ethel Loberg
    Och jag är förvånad över att vi fortfarande blir förvånade över detta. :mrgreen:
    Svar: #11
  6. Chrille_chili
    Hmm...undrar om de gör detta som en panikåtgärd för dalande försäljning? Jag menar, vem är den egentliga målgruppen? Småknattar såklart. Och alla vet att om ungar väl börjar tjata om nåt så är det lätt hänt att föräldrarna ger med sig.
  7. Jungfrumma
    Men va? Va äckligt, eller? Haha, tycker folk om det där verkligen? ??
  8. Xls
    Nu är det ju Japan det handlar om och dessutom ett "limited-time menu item". Vi får väl hoppas att det stannar vid det.
  9. Pelle_fant
    "Just den sortens ansvar från industrin världen behöver mitt i en fetmaepidemi. Bra jobbat, McDonalds."

    McDonalds har ett för ögonen, att tjäna pengar...

    Att de tjänar pengar på att sälja snabbmat, skräpmat, är i mina ögon inte förvånande. Artikelskrivaren verkar dock vara det då vederbörande tydligen förväntar sig att McDonalds ska börja sälja LCHF-mat, bara för att Kostdoktorn vill det vilket faktiskt är mer förvånande.

    Sockerindustrin och andra bolag som säljer olika typer av mat borde verkligen kamma till sig och läsa här på Kostdoktorn vilken typ av föda som ska säljas av dessa bolagen...

    Eller så skiter de fullständigt i vilka kommentarer som skrivs här på Kostdoktorn om vad som säljs av dessa bolagen, är någon förvånad för det???

  10. T
    McDonalds skiter väl i om folk beställer sallader eller milkshakes, de säljer vad folk vill äta.
  11. hemul
    Jamen, första gången man hör nåt kan det verka skumt. T.ex. när bacon och choklad valsade runt för 5-6 år sen. Sen tänker man efter och inser att jo, det funkar nog. Men potatis och choklad? Gillar båda, var för sig. Men ihop? Näe, det går bara inte!
    Svar: #12
  12. Ethel Loberg
    Sockrade säljtrix får vi nog leva med. Länge.
  13. hemul
    Visst, men förutsättning är väl ändå att folk ska lockas av det. Fast det är klart, i Japan har man lite annorlunda smaklökar än vi.
  14. Irene
    Kommer endast säljas i japan men lika illa!
  15. Sonja
    de kan sälja eller försöker sälja vad de vill, i slutändan är det människor som väljer att äta sån mat. har aldrig sett att folk har blivit tvungen med pistol i ryggen att gå in i snabmatsställen och köper och äter skräpet. Alla väljer fritt, även drogberoende kan välja fritt om det är sprit, heroin eller socker.
  16. hemul
    De första gångerna ja. Sen är det inte ett fritt val längre. Det är det som kännetecknar ett beroende. Men nu tror jag ju ingen kommer att bli "beroende" specifikt av den här anrättningen och hittas spyende på en svinkall utetoalett med en chokladpommes i armvecket. 😉
  17. F
    Precis som ALL annan sockrad skit så smakar det illa - poängen är att det är effekten på signalsubstanserna vi vill åt när vi knarkar socker, inte smaken. Om jag åt det där skulle jag troligtvis tycka att det smakade äckligt, och ändå ha svårt för att sluta äta det. Våra sjuka söndersockrade hjärnor vill ha det mer än våra munnar.

    Dingdingdingdingding! *lights up like a pinball machine*

  18. Eva
    I Danmark där jag bor finns något som heter Påläggschoklad. Tunna skivor av ljus eller mörk choklad, som man lägger på mackan. Nutella är också populärt.
    Tror nog att danskarna skulle kunna äta pommes med choklad också.
    Själv äter jag varken bröd, pommes eller choklad, men även om jag gjorde så kan jag inte tänka mig att det skulle vara gott. Underliga kombinationer.
  19. HelenaB
    Å andra sidan är väl ur sockersynpunkt inte ketchup särdeles mycket bättre... Chokladsås fattar nog de flesta att det är rätt mycket socker i, men ketchup är det många som blir häpna över sockerinnehållet i.
  20. Linn
    Vad hette den sa du? McTjockis Potato?
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av