Riktig mat för hela familjen i påsk

Min lokaltidning NWT hade igår en fin artikel om Monique Forslund och hennes nya bok LCHF för hela familjen. Man bjuder också på några recept ur den:

NWT: Riktig mat för hela familjen i påsk / Recepten

Mer om de gratis hälsonyheter som personer får.

Läs mer

left
Räkna ut vad du äter, enkelt och gratis 56
Stenåldern möter framtiden 95
Socker eller fett, vilket är värst? 148
ADHD eller matad med socker? 107
En veckas mat i olika länder 52
Över 80% kolhydrater = balanserad kost? 51
Hur man säljer årsgammal frukt till barn 92
Lever ohälsosamma köttätare kortare liv? 383
Problemet med balanserad kost 273
ICA MAXI rear ut julkorvs**t 39
Unilevers hälsoråd: Undvik smör, ät glass! 119
Skillnaden mellan industrikött och gräsbetat kött 120
right

20 kommentarer

Toppkommentarer

  1. Garman
    Det som hotar matrevolutionen mest är allt snack om diet och alla kockböcker och annat som får det att framstå som en bokstavs sekt.
    Jag var imponerad av boken Matrevolutionen för att den pekade ut vanlig traditionell mat tillagad på färska råvaror som en väg ut och att vi skulle hålla bruket av kolhydrater på miniminivå, medan traditionellt matfett som vi ätit i alla tider kan hålla oss mätta.
    Allt detta utan att vi måste bli en sekt med bokstavsförkortningar, eller följa några speciella kokböcker.
    Ja har tappar 20+ allt var ju bara att äta det man trodde var fel men man ville ha och skippa det man åt för att dryga ut som pasta, bröd, potatis, ris och socker.
    Alla kokböcker innehåller sånt med en släng på slutet av varje recept om vad som skall vara till, t.ex. pasta, skippar man sista stycket blir de alla riktig mat utan att krångla till det eller bli religiöst.
    Min frukost är det jag alltid velat, men oftast avstått från, en omelett, numera gjord på 1 dl vispad grädde som man sedan tillsätter 2 ägg i samt kryddar och steker sedan brukar jag lägga bacon och ost i, det håller jag mig på hela dagen, inget nytt precis, möjligen den vispade grädden i omelett men det blir som sufflé nästan.
    Mat lagad på råvaror men fokus på att kolhydraterna skall minimeras det är allt.
    Läs vidare →
  2. Maggan A
    Garman #7

    Det enda som kan hota Matrevolutionen och LCHF är att det visar sig inte fungera för majoriteten. När jag kollar min kristallkula ser jag det inte hända så jag är inte orolig.

    Alltså vad är det för fel på kokböcker?

    Läs vidare →

Alla kommentarer

  1. Sarad
    Äggfrossa hela helgen :-)
    Glad påsk alla!
  2. Monique är Så jäkla duktig, och kokboken är superb!

    Glad Påsk på alla! :)

  3. Majoren
    Visst är hon duktig och en bra frontfigur!
    Är det kanske hon som gör att solen alltid ler i Karlstad?
  4. jon
    Doc.

    Har du ny mail?? försökte skicka till dig men får bara felmeddelande.

  5. Bawf
    Hon blir ju för fan snyggare för varje bild hon är med på.
  6. Anna
    Boken är verkligen bra. Det finns ingen annan lchf-bok (tror jag) som innehåller kostråd för småbarn. Det uppskattar jag (och de goda recepten:-))
  7. Garman
    Det som hotar matrevolutionen mest är allt snack om diet och alla kockböcker och annat som får det att framstå som en bokstavs sekt.
    Jag var imponerad av boken Matrevolutionen för att den pekade ut vanlig traditionell mat tillagad på färska råvaror som en väg ut och att vi skulle hålla bruket av kolhydrater på miniminivå, medan traditionellt matfett som vi ätit i alla tider kan hålla oss mätta.
    Allt detta utan att vi måste bli en sekt med bokstavsförkortningar, eller följa några speciella kokböcker.
    Ja har tappar 20+ allt var ju bara att äta det man trodde var fel men man ville ha och skippa det man åt för att dryga ut som pasta, bröd, potatis, ris och socker.
    Alla kokböcker innehåller sånt med en släng på slutet av varje recept om vad som skall vara till, t.ex. pasta, skippar man sista stycket blir de alla riktig mat utan att krångla till det eller bli religiöst.
    Min frukost är det jag alltid velat, men oftast avstått från, en omelett, numera gjord på 1 dl vispad grädde som man sedan tillsätter 2 ägg i samt kryddar och steker sedan brukar jag lägga bacon och ost i, det håller jag mig på hela dagen, inget nytt precis, möjligen den vispade grädden i omelett men det blir som sufflé nästan.
    Mat lagad på råvaror men fokus på att kolhydraterna skall minimeras det är allt.
  8. Thomas H
    Hänger inte riktigt med i ditt resonemang, när du säger...
    "Det som hotar matrevolutionen mest är allt snack om diet och alla kockböcker och annat som får det att framstå som en "bokstavs sekt."

    Menar du LCHF? Låter tallriksmodellen bättre då?

    Diet är väl inget framgångsrikt för en längre period.... och av vem används det ordet?
    kostbyte borde det heta vilket väl William banting använde sig av? En ny kost jmf med den gamla.

    Mängden olika recept i LCHF-böcker är väl bra eller så kan man köra din stil om man är mer kreativ! ;)

  9. Maggan A
    Garman #7

    Det enda som kan hota Matrevolutionen och LCHF är att det visar sig inte fungera för majoriteten. När jag kollar min kristallkula ser jag det inte hända så jag är inte orolig.

    Alltså vad är det för fel på kokböcker?

  10. Anders H
    Monik är "lite för mycket" för min smak.

    Hur svårt är det att skippa kolhydraterna och addera lite mer fett?

    Monik är bara intresserad av egen ekonomisk vinning

  11. LowCarbGranpa
    Hej Garman, gillar ditt omelettrecept så det blev ett gilla. Annars glöm bort att vissa "vested interests" gör allt dom kan för att skrämma i folk att lchf liknar en "sekt". Nästan alla som provar att kraftigt minska eller ta bort kolisarna blir bättre i så manga hälso-avseenden vilket naturligtvis sprider sig snabbt, just därför. "SLV" ser ut som en förkortning, kanske en sekt_ Åtminstone blir deras budskap mer udda för varje dag som går.
    Tänker prova din vispgräddsomelett i morrn!
  12. Hej, vill du göra ett bloglovin byte? :D säg till när du följer mig så följer jag dig på engång :D kram
  13. Thomas H
    Nr 10

    Vem är inte det, Anders H.

    Det här är ju inte en väckelserörelse eller en sekt och alla skall vi väl leva.....? och desto bättre om det är något man brinner för och dessutom är bra på. ;)

    se bara på alla våra stora företag som är väldigt dåliga på att betala in skatt och istället öka på vinster till aktieägare..... Väl renommerade företag tom. :)

  14. Anders H
    Thomas H

    Så sant!

    Tänkte inte på det.

  15. Glad Påsk Doc!
  16. norpan
    Ju fler kokböcker desto bättre! Man behöver ju inte köpa dem, men vill man ha inspiration så är det perfekt att sitta och bläddra i
  17. Jag har en fråga som knyter till an om programmet Efter tio (se ett par inlägg längre ner) ochsom handlar om vetemjöl och där en världskarta visas där man knyter hälsoproblem till mjölkonsumtionen i landet i fråga. Jag är själv anhängare av idén att vetemjöl är skadligt då jag själv mår bättre när jag lyckas utesluta det, men det som förbryllar på kartan är att Italien - pastans hemland och där man enligt sägnen äter bulle och cappucino till frukost - visar "gult" dvs en befolkning som mår förhållandevis bra. Frankrike, som också är ett medelhavsland men som äter mindre vete (?) här däremot sämre siffror och visar "brunt" på den karta man använde sig av för att illustrera ohälsan.Liksom även Sverige gör.
  18. MickeB
    Anna ,
    Var det inte övervikt som visades på den kartan, fast man pratade om ohälsan?
  19. @MickeB: Jo, det har du rätt i ser jag nu när jag kollar upp det. Men det är ändå konstigt att just Italien då har mindre av detta än Frankrike. Enligt stereotypen är ju också en italiensk "mama" tjock medan fransyskan är smärt och petite.Så varför är italienarna inte feta i ett land som "bara" äter pasta (med extra mycket gluten)?
  20. Annelie_LivsGlad
    Anna - man kan vara smal fast man äter stärkelse (pasta t ex). Både min som och mitt ex är levande bevis på det men så är den ene glutenintolerant och den andra har ulcerös kolit. Kan ju vara en del av en förklaring. Så klart jag förstår att inte alla har det men det är nog en faktor iallafall....
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Regler för kommentarer. Bilder till användare genom Gravatar