Vörtkrydda

Vörtkrydda

Att kalla detta för vörtkrydda är kanske som att svära i kyrkan bland alla jultraditionalister eftersom den är fri från malt och råg men kryddorna finns där och det ger ditt julbröd en ovanligt fin smak.

Vörtkrydda

Att kalla detta för vörtkrydda är kanske som att svära i kyrkan bland alla jultraditionalister eftersom den är fri från malt och råg men kryddorna finns där och det ger ditt julbröd en ovanligt fin smak.
1 portionportioner

Ingredienser

  • 2 msk mald kryddnejlika, mald eller mortlad
  • 1½ msk pomerans, mald
  • 1 msk fänkålsfrön, hela eller mortlade
  • 2 tsk anis, hel eller mald
  • 2 tsk kardemumma, mald eller mortlad
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Blanda kryddorna väl och förvara mörkt och svalt i en liten burk.
  2. Vet du med dig att det dröjer till nästa jul innan kryddblandningen kommer till användning kan du stoppa burken i frysen så länge. Eller så gör du en extra stor sats och ger bort som present.

Tips!

Vörtkryddan kan med fördel användas för att smaksätta vårt julbröd, LCHF-frallor eller fröknäcke.

BLI MEDLEM

Liknande recept

3 kommentarer

  1. Elisabeth
    Om man ska använda det i fröknäcke, hur mycket ska man då tillsätta?
  2. hemul
    Det beror nog på hur mycket fröknäcke man ska göra.
  3. Ann Gassler
    Bra fråga.......! Hemul du ska bara veta att för mycket av det goda kan förstöra ett helt bak!

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #2 av hemul