Vitlöksfocaccia

Vitlöksfocaccia

Ett gott och lättbakat vitlöksbröd. Härligt knaprigt inslag på buffébordet eller som mättande tillbehör till soppa.

Vitlöksfocaccia

Ett gott och lättbakat vitlöksbröd. Härligt knaprigt inslag på buffébordet eller som mättande tillbehör till soppa.
8 portionportioner

Ingredienser

Bröd
  • 125 g riven hushållsost eller annan mild ost
  • 2 msk färskost
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 ägg
  • 2 dl (95 g) mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vitlökspulver
Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 3 finhackade vitlöksklyftafinhackade vitlöksklyftor
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ tsk torkad rosmarin
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

Instruktionerna gäller 8 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm hushållsost och färskost i en liten kastrull på låg värme eller i mikron. Rör om då och då.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Platta ut degen till en rund kaka, cirka 20 cm i diameter, direkt på bakplåtspapper eller i en ugnsform.
  5. Picka brödet med en gaffel och grädda i ugnen cirka 12 minuter eller tills brödet är gyllene. Ta ut och låt svalna något.
  6. Blanda smör, vitlök, salt och rosmarin och bred ut det över brödet.
  7. Grädda ytterligare 10 minuter. Servera gärna brödet ljummet.

Tips!

Det här receptet går också utmärkt att använda som pizzabotten.

BLI MEDLEM

Liknande recept

8 kommentarer

  1. 5 kommentarer borttagna
  2. Kerstin
    Spännande har aldrig ätit något liknande ska testa hälsar Keso
  3. Eva
    Hej, jag tål inte mjölkprodukter men skulle jättegärna vilja baka focaccia. Något tips om hur?
  4. Annika
    Någon som testat baka den dagen före och sen bara lägga på vitlökssmöret och grädda igen strax före servering?
  5. Madelen
    Den här gör jag igen. Så god!!!
  6. Anni
    Storlek på brödet?
    Funderar på om det går att göra i en pajform med löstagbara kanter :)
    Svar: #11
  7. Jessica Andersson Team Diet Doctor
    Hej Anni, brödet blir ca 20 cm i diameter, det går säkert bra att göra det i en pajform om du vill testa.
  8. Lovisa Jansson
    Hej! Jag kan inte riktigt förstå mig på det här med gram kolhydrater i era recept. Är det alltid per portion? Och en portion är alltid 100gram?
    Svar: #13
  9. Matilda Vejlo Team Diet Doctor
    Hej! Det som visas i den gröna cirkeln är näringsvärdet per portion.
    I detta recept är antalet kolhydrater 2 g/portion. Hur stor portionen är beror på receptet. För att veta hur stor en portion är behöver du titta på hur många portioner receptet är för (i detta fall 8) dvs en portion är en åttondel av brödet. Lycka till!

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av