Vitlöksfocaccia

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor74%4 stjärnor12%3 stjärnor8%2 stjärnor0%1 stjärna2%103 röster
Här ett enkelt sätt att baka vitlöksbröd. Härligt knaprigt och oemotståndligt gott som snacks eller till en god soppa. Strikt LCHFStrikt LCHF79% Fett16% Protein4% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF79% Fett16% Protein4% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Här ett enkelt sätt att baka vitlöksbröd. Härligt knaprigt och oemotståndligt gott som snacks eller till en god soppa.

Ingredienser

8 portionportioner
Bröd

  • 3 dl riven hushållsost (125 g) eller annan mild ost
  • 2 matskedar färskost
  • 1 tesked vitvinsvinäger
  • 1 ägg
  • 1,8 dl mandelmjöl
  • ½ tesked salt
  • ½ tesked vitlökspulver
Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 3 – 4 finhackade vitlöksklyftafinhackade vitlöksklyftor
  • ½ tesked flingsalt
  • ½ tesked torkad rosmarin

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF79% Fett16% Protein4% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 8 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm hushållsost och färskost i en liten kastrull på medellåg värme eller i mikron. Rör om då och då.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Platta ut degen till en rund kaka, cirka 20 cm i diameter, direkt på bakplåtspapper.
  5. Pricka med en gaffel och grädda i ugnen cirka 12 minuter eller tills brödet är gyllene. Ta ut och låt svalna något.
  6. Blanda smör, vitlök, salt och rosmarin. Bred på brödet och lägg det i en rund ugnsform för att inte smöret ska rinna över hela plåten.
  7. Grädda ytterligare 10 minuter. Skär i 8–10 bitar och servera ljummet.

Tips!

Det här receptet går också utmärkt att använda som pizzabotten.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Gratinerad tonfisksmörgåsTis
Köttfärslåda med brysselkålOns
Vegetarisk frittata med svamp och ostTor
Frasiga kycklingklubbor med coleslawFre
Fat Head Pizza
Chipotlekarré med haricots verts och avokado

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

3 Kommentarer

  1. Bibbi
    Väldigt gott. Men nästa gång. lägger jag smeten i en rund form från början. Rann ju ut på plåten ochbleven platt kaka.
    125 g mozarella blir inte 3 dl. Man behöver 2 stycken.
    Svar: #2
  2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Bibbi,
    Roligt att du gillar receptet trots att det inte riktigt blev som du hade tänkt dig. Jag ber om ursäkt för sent svar. Men så här är det – vanlig färsk mozzarella hör egentligen inte hemma i detta recept.
    Det ska vara mild ost som gräddost eller hushållsost i. Då håller focaccian ihop. Anledningen till att mozzarellan felaktigt smugit sig in i ingredienslistan är att man i USA kallar vanlig mild hushållsost för mozzarella cheese medan mozzarella kallas för fresh mozzarella. Som du kanske redan vet publiceras våra recept även på dietdoctor.com - därav den missvisande termen.
  3. Theo
    Det står fortfarande mozzarella på punkt 2.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av