Vitlöksfocaccia

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor78%4 stjärnor10%3 stjärnor6%2 stjärnor1%1 stjärna3%146 röster
Ett gott och lättbakat vitlöksbröd. Härligt knaprigt inslag på buffébordet eller som mättande tillbehör till soppa. Strikt LCHFStrikt LCHF82% Fett15% Protein3% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF82% Fett15% Protein3% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Ett gott och lättbakat vitlöksbröd. Härligt knaprigt inslag på buffébordet eller som mättande tillbehör till soppa.

Ingredienser

8 portionportioner
Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 3 finhackade vitlöksklyftafinhackade vitlöksklyftor
  • ½ tesked flingsalt
  • ½ tesked torkad rosmarin

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF82% Fett15% Protein3% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 8 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm hushållsost och färskost i en liten kastrull på låg värme eller i mikron. Rör om då och då.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Platta ut degen till en rund kaka, cirka 20 cm i diameter, direkt på bakplåtspapper eller i en ugnsform.
  5. Picka brödet med en gaffel och grädda i ugnen cirka 12 minuter eller tills brödet är gyllene. Ta ut och låt svalna något.
  6. Blanda smör, vitlök, salt och rosmarin och bred ut det över brödet.
  7. Grädda ytterligare 10 minuter. Servera gärna brödet ljummet.

Tips!

Det här receptet går också utmärkt att använda som pizzabotten.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Färsbiffar med fetaost och ajvarsås
Krämig kycklinggratängTis
Laxpaj med dillOns
Lasagne à la LCHFTor
Köttfärs- och vitkålsgratängFre
Blomkålspizza med grön paprika och oliver
Röd pestokyckling med oliver och fetaost

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av