Vitlöksbröd

4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor59%4 stjärnor21%3 stjärnor12%2 stjärnor4%1 stjärna2%316 röster
Det här läckra vitlöksbrödet kan serveras som tilltugg, förrätt eller vid sidan av en måltid. Det är krispigt på ytan, mjukt på insidan och har en ljuvlig doft och smak av vitlök. Strikt LCHFStrikt LCHF84% Fett8% Protein3% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m + 1 h 5 m10 minuter förberedelse1 timme 5 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF84% Fett8% Protein3% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m + 1 h 5 m10 minuter förberedelse1 timme 5 minuter tillagningstid

Det här läckra vitlöksbrödet kan serveras som tilltugg, förrätt eller vid sidan av en måltid. Det är krispigt på ytan, mjukt på insidan och har en ljuvlig doft och smak av vitlök.

Ingredienser

20 portionportioner
Vitlökssmör

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 vitlöksklyftavitlöksklyftor
  • 2 matskedar finhackad färsk persilja
  • ½ tesked salt

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF84% Fett8% Protein3% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 20 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna till brödet i en bunke.
  2. Koka upp vattnet och häll ner det tillsammans med vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar med elvisp till en fast smet, max 30 sekunder.
  3. Stjälp upp degen på diskbänken och dela i 10 bitar som du rullar till ca 12 cm fingertjocka ”korvar” med fuktade eller oljade händer. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Brödet dubblar nästan i storlek under gräddning så lägg inte för tätt.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 minuter. De är färdiga när de låter ihåliga när man knackar på undersidan.
  5. Under tiden bröden gräddas kan du göra vitlökssmöret genom att blanda ihop alla ingredienserna. Ställ sedan svalt.
  6. Låt bröden kallna när de är färdiga och dela dem sedan längs med. Bred på vitlökssmöret.
  7. Höj värmen på ugnen till 225 grader och grädda bröden i 10-15 minuter tills de är gyllenbruna.

Tips!

Orginalreceptet till det här brödet är skapat av Maria Emmerich. Här finns en engelsk video som visar när hon bakar det.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Fylld zucchini med rökt skinka och grönsallad
Supergrön vegosoppaTis
Svenska köttbullar med gräddsås och lingonOns
Kyckling Cordon BleuTor
Zucchinipasta med laxsåsFre
Orientaliska färsspett med grillad färsk lök
Torskrygg med ostgratinerade rödbetor och örtsmör

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

2 Kommentarer

  1. Isabelle
    Om man vill göra det som ett bröd, hur länge ska det stå i ugnen då och hur många grader? Maria gör ju ett helt bröd.
    Svar: #2
  2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Isabelle,
    Temperaturen ska vara detsamma. Men öka gärna till en timme eller mer. Det beror på ugn och om du använder form eller inte.
    Vill du vara på " säkra" sidan så kan du testa att sänka värmen till 160 och låta brödet vara kvar i ugnen ytterligare 10 minuter.
    The bread har ett väldigt fluffigt inkråm - lite som en äkta ciabatta – och en härlig skorpa och passar därfor bäst till fralla tycker jag.
    Men testa gärna att göra ett enda bröd och återkom!
    Vänligen,
    Anne

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av