Vitlöksbröd

Vitlöksbröd

4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor59%4 stjärnor20%3 stjärnor12%2 stjärnor4%1 stjärna2%211 röster
Det här läckra vitlöksbrödet kan serveras som tilltugg, förrätt eller vid sidan av en måltid. Det är krispigt på ytan, mjukt på insidan och har en ljuvlig doft och smak av vitlök. Ketogen LCHFKetogen LCHF84% Fett8% Protein3% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m + 1 h 5 m10 minuter förberedelse1 timme 5 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF84% Fett8% Protein3% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m + 1 h 5 m10 minuter förberedelse1 timme 5 minuter tillagningstid

Det här läckra vitlöksbrödet kan serveras som tilltugg, förrätt eller vid sidan av en måltid. Det är krispigt på ytan, mjukt på insidan och har en ljuvlig doft och smak av vitlök.

Ingredienser

20 portionportioner
Bröd

  • 3 dl mandelmjöl
  • 5 matskedar fiberhusk
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1 tesked flingsalt
  • 2 teskedar vitvinsvinäger
  • 3 dl kokande vatten
  • 3 äggvitaäggvitor
Vitlökssmör

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 vitlöksklyftavitlöksklyftor
  • 2 matskedar finhackad färsk persilja
  • ½ tesked salt

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF84% Fett8% Protein3% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 20 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna till brödet i en bunke.
  2. Koka upp vattnet och häll ner det tillsammans med vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar med elvisp till en fast smet, max 30 sekunder.
  3. Stjälp upp degen på diskbänken och dela i 10 bitar som du rullar till ca 12 cm fingertjocka ”korvar” med fuktade eller oljade händer. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Brödet dubblar nästan i storlek under gräddning så lägg inte för tätt.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 minuter. De är färdiga när de låter ihåliga när man knackar på undersidan.
  5. Under tiden bröden gräddas kan du göra vitlökssmöret genom att blanda ihop alla ingredienserna. Ställ sedan svalt.
  6. Låt bröden kallna när de är färdiga och dela dem sedan längs med. Bred på vitlökssmöret.
  7. Höj värmen på ugnen till 225 grader och grädda bröden i 10-15 minuter tills de är gyllenbruna.

Tips!

Orginalreceptet till det här brödet är skapat av Maria Emmerich. Här finns en engelsk video som visar när hon bakar det.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med vår nya måltidsplanerare (gratis prov).
 
Fylld paprika med köttfärsröra
Tandoorilax med gurksåsTis
Auberginepizza med köttfärsOns
Kyckling med ugnsbakade grönsakerTor
Ugnsbakad färskkorv med grönsakerFre
Lasagne à la LCHF
Kålrotsbiffar med lax

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av