Vitkålsgratäng

Vitkålsgratäng

4.2 av 5 stjärnor5 stjärnor60%4 stjärnor6%3 stjärnor22%2 stjärnor10%1 stjärna0%48 röster
Gratänger av alla de slag är perfekta LCHF-sidorätter. Här kombineras nyttig och prisvärd vitkål med grädde och ost och resultatet blir krämigt och försvinnande gott. Måttlig LCHFMåttlig LCHF82% Fett9% Protein8% Kolhydrater16 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 20 m15 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF82% Fett9% Protein8% Kolhydrater16 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 20 m15 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Gratänger av alla de slag är perfekta LCHF-sidorätter. Här kombineras nyttig och prisvärd vitkål med grädde och ost och resultatet blir krämigt och försvinnande gott.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 900 g vitkål
  • 1 gul lökgula lökar
  • 1 – 2 vitlöksklyftavitlöksklyftor
  • 75 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g färskost
  • 1 matsked örtagårdskrydda
  • 1 malen svartpeppar
  • 1 tesked salt
  • 150 g riven ost

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF82% Fett9% Protein8% Kolhydrater16 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla lök, vitlök och vitkål med vass kniv eller mandolin. Snabbast går det att köra allt i matberedare med knivskiva.
  2. Värm upp en rejäl stekpanna eller gryta och lägg i smöret. Fräs grönsakerna mjuka i 10 minuter utan att de får alltför mycket färg.
  3. Tillsätt grädde, crème fraiche, färskost och kryddorna. Rör om ordentligt och låt puttra ytterligare 5–10 minuter.
  4. Häll i en ugnsfast form. Strö över osten och grädda i 20 minuter.

Tips!

Fantastiskt god gratäng som passar fint till grillat eller stekt kött och fisk. Gör gärna en extra stor sats och frys in mindre förpackningar. Om du har ont om tid går det bra att använda färdigriven coleslaw mix.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av