Vegetarisk Nasi Goreng

Vegetarisk Nasi Goreng

En vegetarisk version av den indonesiska specialiteten Nasi Goreng – fast på LCHF-vis med blomkål i stället för ris. Gott, nyttigt och enkelt recept!

Vegetarisk Nasi Goreng

En vegetarisk version av den indonesiska specialiteten Nasi Goreng – fast på LCHF-vis med blomkål i stället för ris. Gott, nyttigt och enkelt recept!
4 portionportioner

Ingredienser

  • 900 g blomkål, riven
  • 4 msk kokosolja eller olja
  • 2 tsk currypulver
  • 4 vitlöksklyfta, finhackadevitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 (110 g) gul lök, finhackadgula lökar, finhackad
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk glutenfri soja
  • 8 ägg
  • 3 (15 g) salladslök, tunt skivadesalladslökar, tunt skivade
  • 1 (120 g) grön paprika, i tärningargröna paprikor, i tärningar
  • 2 (28 g) röd chilipeppar eller grön chilipeppar, skivade
  • salt och peppar, efter smak
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Riv blomkålen med den grova sidan av ett rivjärn. Förbered resten av grönsakerna.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna, smält kokosolja. Stek curry, ingefära, vitkök och lök i några minuter.
  3. Blanda ner blomkål, sesamolja och soja. Röra om och stek i ca 4 minuter.
  4. Knäck hälften av äggen direkt i pannan och låt stelna en stund. Rör om.
  5. Tillsätt salladslök, paprika och chili. Smaka av med mer soja och salt.
  6. Stek resten av äggen krispiga i kokosolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda med salt.
  7. Servera din Nasi Goreng med de steka äggen. Garnera gärna med lite mer salladslök och finhackad chili.

BLI MEDLEM

Liknande recept

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av