Varm grönkålssallad

Varm grönkålssallad

4.8 av 5 stjärnor5 stjärnor81%4 stjärnor13%3 stjärnor4%2 stjärnor0%1 stjärna0%22 röster
Krispig sallad med härligt tuggmotstånd. Passar som sidorätt till det mesta. Bra sätt att få i sig vitaminer under vinterhalvåret. Ketogen LCHFKetogen LCHF88% Fett7% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF88% Fett7% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Krispig sallad med härligt tuggmotstånd. Passar som sidorätt till det mesta. Bra sätt att få i sig vitaminer under vinterhalvåret.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 60 g smör
  • 200 g grönkål, färsk och rensad
  • salt och peppar
  • 1 – 2 dl vispgrädde
  • 2 matskedar majonnäs
  • 1 tesked osötad dijonsenap
  • 2 matskedar olivolja
  • ½ – 1 hackad eller pressad vitlöksklyftahackad eller pressad vitlöksklyftor
  • 100 g ädelost eller fetaost eller annan smakrik ost

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF88% Fett7% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion

Instruktioner

  1. Blanda vispgrädde, majonnäs, senap, olivolja och vitlök i en liten bägare. Smaka av dressingen med salt och peppar.
  2. Skölj grönkålen och hacka den grovt.
  3. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i smör. Fräs hastigt grönkålen så den får färg men inte mer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg i en salladsskål och slå över dressingen. Rör om ordentligt och servera med smulad ädelost eller annan smakrik ost.

Tips!

Dressingen passar självklart bra till vilken annan typ av grönsallad som helst.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av