Ugnsbakade rödbetor med fetaost

4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor84%4 stjärnor6%3 stjärnor5%2 stjärnor1%1 stjärna1%58 röster
Om du gillar rödbetor och ost är detta en underbar liten rätt som passar både som tillbehör och ensam vegorätt. Liberal LCHFLiberal LCHF58% Fett13% Protein26% Kolhydrater17 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Liberal LCHFLiberal LCHF58% Fett13% Protein26% Kolhydrater17 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Om du gillar rödbetor och ost är detta en underbar liten rätt som passar både som tillbehör och ensam vegorätt.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 700 g rödbetarödbetor
  • 150 g fetaost
  • salt och peppar
  • 2 matskedar olivolja
  • färsk persilja eller färsk timjan

Skriv ut recept
NäringsinnehållLiberal LCHF58% Fett13% Protein26% Kolhydrater17 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skala rödbetorna. Dela dem i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Ju mindre klyftor desto kortare tillagningstid.
  2. Salta och peppra efter smak. Riv eller smula osten och strö över rödbetorna. Finhacka örtkryddan och lägg i.
  3. Avsluta med att ringla över olja. Baka i 20–30 minuter beroende på klyftornas storlek. Servera som ensamrätt eller som tillbehör till fisk eller kött.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Färsbiffar med fetaost och ajvarsås
Krämig kycklinggratängTis
Laxpaj med dillOns
Lasagne à la LCHFTor
Köttfärs- och vitkålsgratängFre
Blomkålspizza med grön paprika och oliver
Röd pestokyckling med oliver och fetaost

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av