Ugnsbakad citronlax

Ugnsbakad citronlax

4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor75%4 stjärnor12%3 stjärnor7%2 stjärnor1%1 stjärna3%66 röster
Hel laxsida med smak av smör och citron är perfekt när man är många runt matbordet. Till det bjuder du på en rostad fänkålssallad och smält citronsmör. Ketogen LCHFKetogen LCHF74% Fett25% Protein1% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 30 m5 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF74% Fett25% Protein1% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 30 m5 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Hel laxsida med smak av smör och citron är perfekt när man är många runt matbordet. Till det bjuder du på en rostad fänkålssallad och smält citronsmör.

Ingredienser

6 portionportioner
  • 1 matsked olivolja
  • lax, en hel sida (1-1,2 kilo)
  • 1 tesked flingsalt
  • peppar
  • 150 – 200 g smör
  • 1 citroncitroner

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF74% Fett25% Protein1% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 6 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen med skinnet ner i en välsmord form (1 msk olivolja), salta och peppra ordentligt. Skiva halva citronen tunt och lägg på laxen. Täck med hyvlat smör.
  3. Sätt formen mitt i ugnen och stek laxen till en innertemperatur på 56 grader, ca 20–30 minuter beroende på vikt.
  4. Värm resten av smöret i en liten kastrull tills det börjar bubbla. Ta från plattan, låt svalna något och häll försiktigt i lite citronsaft. Servera laxen med det smälta citronsmöret och en god sidorätt.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av