Turkisk auberginesallad

Turkisk auberginesallad

Het röra med inspiration från Turkiet med rostad aubergine och paprika. Passar extra fint till grillat!

Turkisk auberginesallad

Het röra med inspiration från Turkiet med rostad aubergine och paprika. Passar extra fint till grillat!
4 portionportioner

Ingredienser

  • 2 (1 kg) aubergineauberginer
  • 2 (240 g) grön paprikagröna paprikor
  • 2 vitlöksklyftavitlöksklyftor
  • 1 (14 g) röd chilipeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, saftencitroner, saften
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 tsk salt
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela auberginer och paprikor på längden och kärna ur paprikan. Lägg dem med skinnet uppåt på en ugnsplåt eller ugnsfast form.
  3. Sätt in i mitten av ugnen i 30 min, vänd auberginen efter 20 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.
  4. Dela och kärna ur chilin. Använd gärna gummihandskar och se till att inte klia dig i ansiktet! För en hetare sallad behåll kärnorna.
  5. Hacka chilin och persilja fint. Pressa i vitlöken. Lägg i en skål och tillsätt citronsaften.
  6. Pilla bort skinnet på grönsakerna och tärna smått. Blanda väl med övriga ingredienser. Sätt in i kylen några timmar så smakerna utvecklas.

Tips

För receptet står Birgitta Höglund som driver den populära LCHF/paleobloggen Birgitta Höglunds mat.

Fler goda röror

BLI MEDLEM

Liknande recept

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av