Tranbärssås

Tranbärssås

Klassisk amerikansk sås som serveras till Thanksgivingkalkonen. Traditionellt innehåller den massor med socker för att balansera tranbärens naturliga, nästan beska, syra. I det här receptet använder vi sockerfritt äppelmos för att göra samma sak vilket ger en syrlig sås som bryter av fint mot de andra, lite tyngre, rätterna som serveras till.

Tranbärssås

Klassisk amerikansk sås som serveras till Thanksgivingkalkonen. Traditionellt innehåller den massor med socker för att balansera tranbärens naturliga, nästan beska, syra. I det här receptet använder vi sockerfritt äppelmos för att göra samma sak vilket ger en syrlig sås som bryter av fint mot de andra, lite tyngre, rätterna som serveras till.
12 portionportioner

Ingredienser

  • 500 g frysta tranbär
  • 3 dl sockerfritt äppelmos
  • 2 tsk malen kanel
  • ½ tsk vaniljpulver
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Häll kryddor, bär och mos i en kastrull till värm upp, under omrörning, tills det precis börjar koka.
  2. Sänk värmen och sjud 5 minuter. Servera till kalkon och stuffing.

Tips!

Om du inte har tillgång till sockerfritt äppelmos kan du riva ett par äpplen i stället. Du kan även byta ut frysta tranbär mot färska.

Fler Thanksgivingrecept

BLI MEDLEM

Liknande recept

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av