Torskrygg med svamp och brysselkål

Torskrygg med svamp och brysselkål

Läcker fiskrätt som du enkelt lagar i ugnen. Med smak av brysselkål, kapris, champinjoner och rosépepparsmör.

Torskrygg med svamp och brysselkål

Läcker fiskrätt som du enkelt lagar i ugnen. Med smak av brysselkål, kapris, champinjoner och rosépepparsmör.
4 portionportioner

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 200 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 - 3 msk små kapris
  • ½ tsk torkad timjan
  • 3 msk smör
  • salt och peppar, efter smak
Rosépepparsmör
  • 150 g smör, rumstempererat
  • ½ vitlöksklyfta, pressadvitlöksklyftor, pressad
  • 1 msk peppar, rosé
  • 60 g parmesanost, färskriven
  • 1 tsk lime eller citron, saftcitroner, saft
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör kryddsmöret. Blanda alla ingredienser med en gaffel eller med elvisp.
  2. Dela brysselkålen och lägg i en ugnsfast form. Ringla olivolja över, salta och peppra. Baka i ugnen i 10–15 minuter.
  3. Dela under tiden champinjonerna i två eller fyra delar beroende på storlek och stek dem i smör med lite timjan några minuter. Tillsätt kaprisen och fräs ytterligare ett par minuter. Peppra och salta eventuellt lite.
  4. Ta ut formen och fördela svampen över brysselkålen. Man kan också steka kål och svamp ihop i stekpannan för att förenkla.
  5. Salta och peppra torskbitarna och lägg dem ovanpå grönsakerna. Klicka generöst med kryddsmör över fisken.
  6. Ställ tillbaka i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är precis klar. Känn gärna efter med en kniv eller gaffel.

BLI MEDLEM

Liknande recept

9 kommentarer

  1. Denise
    Min man tycker inte om brysselkål.
    Vilken annan grönsak kan jag ta istället som passa bra till svamp å kapris osv ?
    Tack.
    Svar: #2
  2. Annika Rane Team Diet Doctor
    Denise, broccoli passar alldeles utmärkt. Lycka till!
  3. Anna
    Superb! Men torskrygg i bit ska inte gå 20 min i ugn, det blir alldeles för torrt. Ha koll redan efter 5 min är mitt tips.
    Svar: #4
  4. Anne Aobadia
    Hej Anna,
    Kul att du gillar detta recept. Det är också en av mina favoriter. Jag har justerat tiden på torsken. Smöret kyler ner något men du har rätt att fisken inte ska överkokas. Tack för återkopplingen!
  5. Margareta
    Hej
    Ska torskryggen tinas före tillagning? Tacksam för svar! //Margareta
  6. Frida
    Nåt av det godaste jag någonsin ätit!
  7. Angelika
    Det här gillade jag tyvärr inte alls. Och konstigt nog luktade det surströmming om det? Smakade inte det, men..

    Råkade trycka på betyget å kan inte ändra

  8. Gunvor
    Mums filibabba!
    Men väldigt små portioner....nästa gång dubblar jag svampen och brysselkålen. Om jag inte haft en stor portionsallad också hade jag inte alls blivit mätt.
  9. Gudrun
    Älskar denna rätt! Men håller med om att det är för lite brysselkål och svamp. Brysselkålen tycker jag också behöver mer än 15 minuter i ugnen först, låter dem vara inne uppemot en halvtimme fast på något lägre temperatur så de inte bränns ytterst. Men annars blir de för hårda.

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av