Thaifisk med kokosgrädde

Thaifisk med kokosgrädde

Ett enkelt sätt att laga fisk med mycket smak. Perfekt för dig som gillar snabbmat och är svag för asiatiska rätter.

Thaifisk med kokosgrädde

Ett enkelt sätt att laga fisk med mycket smak. Perfekt för dig som gillar snabbmat och är svag för asiatiska rätter.
4 portionportioner

Ingredienser

  • 650 g torsk
  • 1 msk smör, till formen
  • 1 - 2 msk röd currypasta eller grön currypasta
  • 1 burk kokosgrädde
  • 30 g smör
  • salt och peppar, efter smak
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 450 g blomkål eller broccoli
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med lite högre kant.
  2. Lägg i fiskbitarna. Formen får inte vara för stor, fisken ska få plats men det ska inte vara mer än någon centimeter mellan bitarna och formens ytterkant. Salta och peppra. Lägg en klick smör på varje fiskbit.
  3. Blanda kokosgrädde, curry och hackad koriander i en liten skål och bred över fisken.
  4. Grädda i 20 minuter eller tills fisken är klar. Servera med kokt blomkål eller broccoli.

Tip

Om du inte hittar kokosgrädde i din butik kan du ta kokosmjölk, men ta två burkar i stället för en. Förvara i kylen några timmar eller över natt. Öppna försiktigt burken utan att skaka och häll av kokosvattnet. Men kasta inte vattnet, utan spara till smoothies och andra drycker.

BLI MEDLEM

Liknande recept

13 kommentarer

  1. Yvette
    Jag anmälde mig för ett tag sedan men vill ha svar på några frågor om protein. Vart kan jag vända mig?;
    Svar: #2
  2. Annika Rane Team Diet Doctor
    Yvette, för personliga frågor har vi två alternativ: 1. Du kan ställa frågor till dr Andreas Eenfeldt inom ramen för medlemskapet http://www.kostdoktorn.se/medlem/fragor-och-svar-med-kostdoktorn. 2. För snabbare svar kan jag VARMT rekommendera Kostdoktorns forum för frågor av den här typen. Där finns mycket kunskap och stor erfarenhet, varm stämning och hjälpsamma LCHF:are: http://forum.kostdoktorn.se
  3. Josefine Johansson
    Hur mycket är en burk kokosgrädde? Hittar både 250ml och 400g. Med vänlig hälsning, Josefine
    Svar: #4
  4. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Josefine,
    Välkommen till vår fina receptsida! Kul att du är nyfiken på detta recept.
    Normalstora kokosburkar är 400 ml men det spelar inte så stor roll. Är formen mindre så räcker det säkert med 250 ml. Det blir lite mindre sås bara.
    Återkom gärna med fler frågor och funderingar!
    Vänligen,
    Anne
  5. Henri
    Den här är verkligen enkel och riktigt god!
  6. Karin
    Sååå gott! Skippade koriandern dock.
  7. Amn
    Alltså.. såå himla gott. Jag la till en tsk sambal oelek för extra hetta..mums!!
  8. Anneli
    Super gott. Jag har provat med stekt strimlad kyckling istället för fisk. Minst lika gott
  9. Birgitta Furbäck
    Var kommer de 100gr smör in i receptet?
    Svar: #10
  10. Annika Rane Team Diet Doctor
    Birgitta, "lägg en klick smör på varje fiskbit". Mängden känns dock väl tilltagen, anpassa efter tycke och smak.
  11. ahlbergsusanne36
    Supergott! Gillar inte koriander så tog bladspenat istället.
  12. maria.ingstrom
    Kanongott! Rekommenderas.
  13. Linda
    Det blev för mycket sås när jag dubblade receptet och gjorde till 8 personer på två burkar kokosgrädde. Även när man använder kokosgrädde bör nog kokosvattnet hällas av. Då blir det nog lagom mycket sås.
    Annars jättesmarrigt!

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av