Spenatfrittata

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor78%4 stjärnor13%3 stjärnor4%2 stjärnor2%1 stjärna2%293 röster
Karl-Alfred hade inte fel! Spenat ger en härligt start på dagen. Fantastiskt matig och näringsrik frukost med ägg, korv eller bacon och grönt! Måttlig LCHFMåttlig LCHF61% Fett31% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF61% Fett31% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Karl-Alfred hade inte fel! Spenat ger en härligt start på dagen. Fantastiskt matig och näringsrik frukost med ägg, korv eller bacon och grönt!

Ingredienser

4 portionportioner
  • 2 matskedar smör
  • 150 g bacon eller chorizo (valfritt)
  • 200 g babyspenat
  • 8 ägg
  • 150 g riven ost
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF61% Fett31% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tärna baconet eller korven. Bryn i smör tills det fått fin färg.
  3. Tillsätt spenaten mot slutet och rör om tills spenaten sjunkit ihop helt.
  4. Salta och peppra. Lägg i en stor smord ugnsform eller fyra mindre portionsformar.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Häll i formen och sätt in i mitten av ugnen 25–30 minuter.

Tips

Uteslut bacon eller korv för vegetariskt alternativ. Smulad fetaost eller tärnad halloumi är gott i istället!

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Flygande JakobTis
Köttfärspaj med kesotäckeOns
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTor
LCHF-pizzaFre
Färsbiffar med fetaost och ajvarsås
Kyckling garam masala

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

6 Kommentarer

  1. Agneta
    Hej! Tack för jättefina recept!
    Jag undrar hur mycket spenat du brukar ha i spenatfrittatan?
  2. Erik
    Säkert gott, men vem har tid att stå 40 minuter och laga mat på morgonen? Möjligen en helgmorgon.
    Svar: #3
  3. Carina
    Om man är sugen så funkar det utmärkt att göra dan innan ....
    "rester" till frukost , är snabbt och enkelt tidiga mornar.
  4. Anne O
    Jag gör min i stekpannan för 1 till 2 portioner och då blir det bondomelett på svenska
  5. Yvonne
    Era recept är fantastiska och så inspirerande! De vi tillagat har varit jättegoda!! TACK!!
  6. Timo
    Perfekt helgbrunsch, älskar den.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av