Spenatfrittata

Spenatfrittata

4.7 av 5 stjärnor5 stjärnor81%4 stjärnor11%3 stjärnor3%2 stjärnor2%1 stjärna2%191 röster
Karl-Alfred hade inte fel! Spenat ger en härligt start på dagen. Fantastiskt matig och näringsrik frukost med ägg, korv eller bacon och grönt! Strikt LCHFStrikt LCHF61% Fett31% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF61% Fett31% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Karl-Alfred hade inte fel! Spenat ger en härligt start på dagen. Fantastiskt matig och näringsrik frukost med ägg, korv eller bacon och grönt!

Ingredienser

4 portionportioner
  • 2 matskedar smör
  • 150 g bacon eller chorizo
  • 200 g babyspenat
  • 8 ägg
  • 150 g riven ost
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF61% Fett31% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tärna baconet eller korven. Bryn i smör tills det fått fin färg.
  3. Tillsätt spenaten mot slutet och rör om tills spenaten sjunkit ihop helt.
  4. Salta och peppra. Lägg i en stor smord ugnsform eller fyra mindre portionsformar.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Häll i formen och sätt in i mitten av ugnen 25–30 minuter.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

4 Kommentarer

  1. Agneta
    Hej! Tack för jättefina recept!
    Jag undrar hur mycket spenat du brukar ha i spenatfrittatan?
  2. Erik
    Säkert gott, men vem har tid att stå 40 minuter och laga mat på morgonen? Möjligen en helgmorgon.
    Svar: #3
  3. Carina
    Om man är sugen så funkar det utmärkt att göra dan innan ....
    "rester" till frukost , är snabbt och enkelt tidiga mornar.
  4. Anne O
    Jag gör min i stekpannan för 1 till 2 portioner och då blir det bondomelett på svenska

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av