Snabbpicklad rödlök

Snabbpicklad rödlök

4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor65%4 stjärnor15%3 stjärnor10%2 stjärnor5%1 stjärna5%20 röster
Det tar bara några minuter att fixa egen picklad lök och det går utmärkt att göra den utan socker. Gott till charkuterier, sallader och smörgåsar. Eller varför inte söndagssteken? Liberal LCHFLiberal LCHF3% Fett15% Protein75% Kolhydrater18 g kolhydrater / portion( Näringsberäkningen gäller för hela satsen. ) Lätt 5 + 30 m5 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid
Liberal LCHFLiberal LCHF3% Fett15% Protein75% Kolhydrater18 g kolhydrater / portion( Näringsberäkningen gäller för hela satsen. ) Lätt 5 + 30 m5 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Det tar bara några minuter att fixa egen picklad lök och det går utmärkt att göra den utan socker. Gott till charkuterier, sallader och smörgåsar. Eller varför inte söndagssteken?

Ingredienser

1 portionportioner
  • 3 rödlökrödlökar
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tesked salt
  • 50 ml ättika, 12%

Skriv ut recept
NäringsinnehållLiberal LCHF3% Fett15% Protein75% Kolhydrater18 g kolhydrater / portion( Näringsberäkningen gäller för hela satsen. )

Instruktioner

Instruktionerna gäller 1 portion. Modifiera efter behov.

  1. Blanda lagen i en glasburk eller bunke i rostfri metall. Skiva löken i tunna ringar och lägg i.
  2. Låt dra i 30 minuter eller tills du tycker att löken är lagom picklad. Häll av lagen och förvara i kylen.
  3. Snabbpicklad lök håller 4–5 dagar i kylen.

Fler julrecept

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
LCHF-pizza
Lax med pestotäcke på spenatTis
Chipotlekarré med haricots verts och avokadoOns
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTor
Entrecote med bearnaiseFre
Köttfärspaj med kesotäcke
Lasagne à la LCHF

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

8 Kommentarer

  1. Tommie
    Är det bara jag som är gammalmodig och föredrar det klassiska ordet "inlagd"?
    Svar: #2
  2. SGK
    Jag är också gammalmodig 😉
  3. Elisabeth G
    Ännu en gammalmodig.
  4. Ethel Loberg
    Det är länge sedan som svenska språket slutade att vara ren svenska, engelskan har smugit sig in utan att vi har gjort något för att förhindra det. Vi har blivit internationella. Samtidigt är det ju lätt att avstå engelska ord när vi kommunicerar på svenska. Häpp!
  5. Nisse
    Här är en till som är grundligt less på engelskans (amerikanskans) intrång. Speciellt de gånger när det inte tillför något annat än att det tydligen anses vara häftigt och coolt (häpp häpp) t ex inom sporten, Redhawks, Kings etc.
  6. Cavegirl IF
    Låter gott om man har bråttom att fixa till en måltid, men man missar ju allt det nyttiga som sker med löken när den jäser/fermenteras under en längre tid. Gissar att det inte hinner skapas några mjölksyrabakterier alls?

    I och för sig kanske den fermenteras lite under de 4-5 dagarna i kylen så den blir bättre efter ett par dagar?

  7. hemul
    Gissar inte. Men det är inte syrad lök, det är inlagd lök. 🙂
  8. Cavegirl IF
    Sant hemul!

    1+ till dig, 1- till mig. 🙂

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av