Skinksmörgås med röd coleslaw

4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor65%4 stjärnor17%3 stjärnor8%2 stjärnor0%1 stjärna8%23 röster
Vad är godare än en skinksmörgås till helgfrukosten? Njut av skinkresterna med ett gott LCHF-bröd och coleslaw på rödkål. Strikt LCHFStrikt LCHF79% Fett15% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Lätt 5 m5 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF79% Fett15% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Lätt 5 m5 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid

Vad är godare än en skinksmörgås till helgfrukosten? Njut av skinkresterna med ett gott LCHF-bröd och coleslaw på rödkål.

Ingredienser

2 portionportioner
  • 2 skivor Julbröd med vörtsmak, eller annat LCHF-bröd
  • 2 matskedar smör
  • 100 g kokt skinka eller rökt skinka
  • 1,5 dl röd coleslaw
  • 1 tesked grovkornig senap
  • färsk persilja (valfritt)
Julbröd med vörtsmak

  • 4,5 dl mandelmjöl
  • 1,3 dl kokosmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrö, hela
  • 4 matskedar fiberhusk
  • 2 matskedar vörtkrydda
  • 1 matsked bakpulver
  • 1 tesked salt
  • 6 ägg
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 100 g färskost
Röd coleslaw

  • 250 g rödkål
  • 1 dl majonnäs
  • 13 tesked salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tesked kummin, mortlad
  • ½ matsked grovkornig senap

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF79% Fett15% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 2 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Rosta två skivor LCHF-bröd, gärna vårt julbröd med vörtsmak, men det går bra med vilket lågkolhydratbröd som helst. Bred på tjockt med smör. Lägg på en rejäl klick röd coleslaw. Placera med ett par skivor skinka ovanpå och toppa med lite senap.
  2. Julbrödet bakar du så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost i en annan större skål.
  3. Tillsätt den torra blandningen och blanda väl. För ett mörkare bröd kan du använda en matsked glutenfri soja i stället för salt.
  4. Häll i en välsmord eller bakplåtspappersklädd form. Grädda cirka 60 minuter, en bit ner i ugnen.
  5. Känn med en sticka att brödet är klart. Ta ut och lyft limpan ur formen och avlägsna pappret ganska omgående. Ställ limpan att svalna på ett galler. Om brödet kallnar i sin form blir det fuktigt.
  6. Så här gör du coleslaw på rödkål: Strimla kålen fint, gärna med mandolin eller med knivskivan i matberedaren. Blanda med övriga ingredienser och låt dra 10-15 minuter innan servering.

Tips!

Notera att denna coleslaw räcker till ett par portioner till. Du kan även servera smörgåsen med lite ljummen orientalisk rödkålssallad om du föredrar det. Brödet är godast nybakat eller rostat. Skiva upp den delen av brödet du inte äter samma dag och förvara i kylen 2–3 dagar eller ännu hellre i frysen. Håller i upp till en månad.

Fler julrecept

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Fiskgratäng med kapris och broccoli
Paprika- och ostfylld kycklingfiléTis
Köttfärs- och vitkålsgratängOns
Kokoslax med smörstekt salladskålTor
Kyckling Alfredo med blomkålFre
Karréskiva med parmesanblomkål
Gulaschsoppa

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av