Sallad på burk

Sallad på burk

4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor80%4 stjärnor13%3 stjärnor6%2 stjärnor0%1 stjärna0%15 röster
Packa salladen i en burk och fyll på med smarrig lax eller kyckling och dressing så är snabblunchen räddad. Både praktiskt och gott! Strikt LCHFStrikt LCHF78% Fett17% Protein4% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 10 m10 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF78% Fett17% Protein4% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 10 m10 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid

Packa salladen i en burk och fyll på med smarrig lax eller kyckling och dressing så är snabblunchen räddad. Både praktiskt och gott!

Ingredienser

1 portionportioner
 • 100 g varmrökt lax eller färdiggrillad kyckling eller annan proteinkällafärdiggrillade kycklingar eller annan proteinkälla
 • 30 g grönsallad eller rucolasallad eller babyspenat
 • 30 g cocktailtomatcocktailtomater
 • 30 g röd paprikaröda paprikor eller gul paprikagula paprikor
 • 50 g gurkagurkor
 • ¼ gul lökgula lökar eller rödlökrödlökar (valfritt)
 • 50 ml majonnäs eller vinägrett

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF78% Fett17% Protein4% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 1 portion. Modifiera efter behov.

 1. Sallad på burk bygger på att man tager vad man haver när det gäller grönsakerna och proteinkällan.
 2. Börja med att strimla eller hacka valfria grönsaker. Bottna gärna med mörkgröna bladgrönsaker som spenat, rucola eller maché som alla innehåller mycket näring men vanlig romansallad eller isberg fungerar lika bra. Vit- och rödkål ger en härlig crunch. Hackad broccoli eller blomkål är också gott i.
 3. Varva tunt skivad lök, riven morot, avokado, paprika i olika färger och tomat.
 4. Här har vi valt att toppa salladen med varmrökt lax och grillad kyckling men det går så klart att fylla på med din egen favoritproteinkälla – kokta ägg, makrill eller tonfisk inlagd i olja, kokt fisk eller vilken typ av charkuterier som helst. Oliver, nötter, fröer och osttärningar är bra smakrika komplement.
 5. För att du ska bli riktigt mätt bör du tillföra rikligt med dressing eller majonnäs som du förvarar i en separat liten burk eller flaska och häller i precis innan du ska äta din sallad.

Tips!

Om du förbereder burkarna långt i förväg kan det vara bra att bygga dem med proteinet i botten istället så håller sig salladen fräsch längre.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Saffransdoftande fisksoppa med aioli
Finkorv med gräddstuvad vitkålTis
Lax med pestotäcke på spenatOns
Kålrotsbiffar med avokadoTor
Grillad kyckling med chilibearnaiseFre
Currykyckling med blomkålsris
Kotlett med ädelostsås

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

3 Kommentarer

 1. hemul
  Det där har jag aldrig förstått. Ser ju snyggt ut på bild, men hur äter man det? Verkar inte så kul att äta en sak i taget och det verkar ju vara enda möjligheten att få i sig det om man ska äta ur burken.
 2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
  Hej Hemul,
  Kul att du funderar kring detta recept! Det är lite speciellt att äta ur burk - man får borra sig neråt med gaffeln - men det är praktiskt om man är på vift och det finns inget som hindrar att man lägger upp härligheten på en tallrik när man väl kommit fram till jobbet, picknicken eller utflyktsplatsen. Och visst är det viktigt att maten ser bra ut - både på bild och i verkligheten?
 3. hemul
  Det gör jag inte. Jag funderar över "glasburkstrenden". Ska man hälla upp salladen på en tallrik har man väl ingen glädje av den fina glasburken med salladen i lager, om den bara är för transport? Ska man sitta med den i knät på bussen så alla kan se hur trendig man är? Eller låta den stå på bordet och bli beundrad ett tag innan man häller upp? Och vill man gräva är väl ändå en vidare behållare mer praktisk. Skulle jag gräva i en sån burk skulle jag spilla hejvilt. Jag tror nog det är en trend för att det gör sig bra på bild. 😉

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av