Salami- och ostchips

Salami- och ostchips

4.8 av 5 stjärnor5 stjärnor86%4 stjärnor6%3 stjärnor6%2 stjärnor0%1 stjärna0%15 röster
Knaprigt snacks som bara tar några minuter att fixa. Salami eller chorizo och ost i en underbar kombination. Perfekt som tilltugg! Ketogen LCHFKetogen LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Knaprigt snacks som bara tar några minuter att fixa. Salami eller chorizo och ost i en underbar kombination. Perfekt som tilltugg!

Ingredienser

20 portionportioner
  • 100 g salami eller chorizo, 20 skivor
  • 125 g riven ost
  • 1 tesked paprikapulver eller örtkrydda (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 20 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktionen på.
  2. Lägg korvskivorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Det ska vara utrymme mellan skivorna.
  3. Lägg en hög riven ost på varje skiva, 1–2 msk ungefär. Pudra över paprikapulver eller örtkrydda om du vill ha extra smak.
  4. Sätt in i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg och bubblar.
  5. Ta ut och låt svalna en stund, så du inte bränner tungan när det är dags att sätta tänderna i chipsen!

Tips!

Du kan använda vilken sorts riven ost som helst eller blanda olika sorter. Vi gillar en blandning av cheddar och parmesan. Du kan även toppa med annat än paprika och örter, till exempel tacokrydda, lök- eller vitlökspulver eller svartpeppar.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av