Saffranspannacotta

4,4 av 5 stjärnor5 stjärnor67%4 stjärnor12%3 stjärnor18%2 stjärnor2%1 stjärna0%49 röster
Denna solgula pannacotta är fantastiskt enkel att göra, men det bästa är att den smakar helt underbart gott!3 gStrikt LCHF94% Fett3% Protein3% Kolhydrater3 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid
3 gStrikt LCHF94% Fett3% Protein3% Kolhydrater3 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Denna solgula pannacotta är fantastiskt enkel att göra, men det bästa är att den smakar helt underbart gott!

Ingredienser

6 portionportioner
  • 2 gelatinblad eller motsvarande mängd gelatinpulver
  • vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 g saffran
  • 1 matsked honung eller annan valfri sötning (valfritt)
  • 1 matsked mandel, flarn eller hackadmandlar, flarn eller hackad (valfritt)
  • 12 physalis eller andra bärphysalisar eller andra bär (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF94% Fett3% Protein3% Kolhydrater3 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 6 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Lägg gelatinbladen i blöt 5–10 minuter i kallt vatten. Använder du gelatinpulver ska det svälla först i kallt vatten några minuter (ca 1 msk vatten per tsk gelatinpulver).
  2. Koka upp grädde, vanilj och saffran samt eventuell sötning. Låt puttra några minuter på medelvärme så att grädden tjocknar något.
  3. Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen. Lägg i den varma grädden och vispa tills allt gelatin löst sig. Gelatin ska inte koka – då skär det sig.
  4. Häll upp i 6 portionsglas och ställ in i kylen i minst 2 timmar. Servera med nyrostade mandelflarn och physalis eller bär.

Tips

Pannacotta kan man smakvariera på många olika vis. Byt ut saffranet mot 1 tsk vanilj för en riktigt maffig vaniljsmak. Andra smaksättningar är lakritspulver, citron- eller apelsinzest, kakao eller kaffepulver utspätt i lite hett vatten. Prova dig fram när det gäller mängderna. Ha minst 1 krm vaniljpulver, även om du väljer annan smaksättning. Lite vanilj framhäver gräddens naturliga sötma.

Denna solgula saffranspannacotta passar ovanligt fint till påsk – eller hur? Fler festliga helgrätter hittar du här!

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av