Röd pestokyckling med oliver och fetaost

4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor73%4 stjärnor12%3 stjärnor8%2 stjärnor3%1 stjärna1%565 röster
Det bästa av Italien och Grekland, pesto och fetaost, förenas i denna härliga kycklingrätt som passar såväl vardag som fest. Strikt LCHFStrikt LCHF75% Fett22% Protein3% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion( Näringsberäkningen är utan valfri sidorätt ) Medium 15 + 45 m15 minuter förberedelse45 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF75% Fett22% Protein3% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion( Näringsberäkningen är utan valfri sidorätt ) Medium 15 + 45 m15 minuter förberedelse45 minuter tillagningstid

Det bästa av Italien och Grekland, pesto och fetaost, förenas i denna härliga kycklingrätt som passar såväl vardag som fest.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 600 g kycklingbröstfilékycklingbröstfiléer
  • 100 g röd pesto
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl gröna oliver eller svarta oliver, urkärnade
  • 200 g fetaost
  • 1 vitlöksklyftavitlöksklyftor
  • salt och mald svartpeppar, efter smak
  • 2 matskedar smör eller olivolja, att steka i
  • 200 g grönsallad (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF75% Fett22% Protein3% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion( Näringsberäkningen är utan valfri sidorätt )

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i bitar. Krydda med salt och peppar och stek i smör tills de fått fin färg.
  2. Blanda peston och grädden i en skål. Lägg de stekta kycklingbitarna i en ugnsfast form tillsammans med oliverna, fetaosten och vitlöken.
  3. Häll pestogrädden över alltsammans och tillaga i ugn tills allt fått fin färg. 35-40 minuter är lagom beroende på ugn, form och kycklingbitarnas storlek.

Tips

Servera med grönsallad, blomkålsris eller kålmos.

LCHF-utmaningen

Denna gratäng och recepten nedan är exempel på all den utsökta mat som ingår i vår Kom igång-utmaning. Du får en komplett veckomeny och all hjälp och kunskap du behöver för att lyckas med LCHF på ett enkelt och smidigt sätt. Det är gratis och du kan anmäla dig när som helst.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Caesarsallad
Kålrotsbiffar med laxTis
Röd pestokyckling med oliver och fetaostOns
LCHF-pasta med ädelostsåsTor
Kokoslax med smörstekt salladskålFre
Vegetarisk ostburgare med aubergineröra
Avokadopaj med chili

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

14 Kommentarer

  1. Fredrik
    Hur lång tid i ugnen, ungefär?
    45min?
  2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Fredrik,
    Tack för din kommentar. Helt rätt. Jag skulle tro att 40 minuter (plusminus 5 min) är lagom. Det beror på ugn, storleken på formen och hur du skurit kycklingen. Lycka till med matlagningen!
  3. odezza
    Gjorde pestokycklingen (2 port) till mig och min gamla mamma igår. Jättegott! Dessutom blev det lite över, så hon har i frysen och kan ta fram och värma, när hon inte orkar laga själv.

    Fetaosten gör att man inte behöver något annat tillbehör (t ex kålmos) än lite grönsallad.

  4. Madelen
    Om jag klickar in till 1 portion stämmer verkligen det då att man ska steka 125 g babyspenat? Tycker det ser väldigt mycket ut?
  5. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Madelen,
    Kul att du hittat till vår receptsajt och börjat botanisera bland alla goda rätter.
    Vilket recept syftar du på när det gäller babyspenat? I pestokycklingen ovan rekommenderar vi 200 g blandsallad för 4 personer men går såklart att justera upp eller ner efter eget huvud.
    Återkom gärna!
    Anne
  6. Madelen
    Hejsan.
    Det var till pesto kycklingen jag menade. Är det 125 g stekt babyspenat? eller o stekt man mäter?
  7. Madelen
    Oj förlåt... lax på spenatbädd var det jag menade 😂
  8. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Ingen fara Madelen!
    Både vanlig spenat och babyspenat innehåller mycket vätska och krymper till nästan ingenting när man steker eller tillagar det. Gör man en spenatpaj kan 500 g vara ganska lagom även om det blir många påsar att bära med hem från affären!
    Lycka till med matlagningen!
  9. Amanda
    Hej! Hur många kalorier innehåller en måltid av kycklingen med fetaost och oliver? (Den med röd pesto)
    Spännande att veta när man försöker ligga på ett kaloriunderskott.
  10. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Amanda,
    Kul att du hittat till vår fina receptsida och fastnat för detta recept. Det är en av mina personliga favoriter. Vi på Kostdoktorn räknar inte på kalorier utan anger näringsinnehåll och fördelning mellan fett, protein och kolhydrater per portion. Men det finns gott om databaser på internet där man kan mata in ingredienserna och få fram det du efterlyser.
    Lycka till med matlagningen,
    Anne
  11. Gill
    Hej säkert dum fråga men ska grädden vispas innan? Mvh
    Svar: #12
  12. Gill, grädden ska inte vispas. Lycka till!
  13. Ewa
    Kan man använda något annat istället för pesto?
    Svar: #14
  14. Anne Aobadia
    Absolut Eva! Testa med ett par matskedar tomatpuré, olivtapenade eller aivar relish.
    Jag kan även tänka mig att rätten smakar alldeles utmärkt utan "röra" men kanske då med lite pressad vitlök och örtkryddor för att förhöja smaken ytterligare.
    Återkom gärna om hur det gick.
    Lycka till med matlagningen!
    Anne

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av