Ostsnurror

4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor69%4 stjärnor16%3 stjärnor8%2 stjärnor2%1 stjärna2%209 röster
Läckra ostsnurror till fredagsmyset eller som brödtillbehör till middagen. Gott till fördrinken! Måttlig LCHFMåttlig LCHF72% Fett21% Protein5% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF72% Fett21% Protein5% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Läckra ostsnurror till fredagsmyset eller som brödtillbehör till middagen. Gott till fördrinken!

Ingredienser

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF72% Fett21% Protein5% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 10 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Smält smöret och osten tillsammans i en kastrull på låg värme. Rör ordentligt med trägaffel under tiden, tills du får en jämn smet.
  4. Knäck i ägget och blanda. Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop till en fast deg.
  5. Kavla en rektangel cirka 5 mm tunn, använd gärna bakplåtspapper. Bred på pesto och skär i 3 cm remsor. Vrid några varv och lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla med vispat ägg och grädda i ugnen 15–20 minuter tills de fått fin färg.

Tips!

Om du inte har pesto hemma kan du smaksätta med vilken favoritkrydda som helst. Paprika, chili, curry, kummin eller örter som timjan, oregano och basilika.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Zoodles Bolognese
Kyckling med ugnsbakade grönsakerTis
Tandoorilax med gurksåsOns
Broccolisoppa med ostchipsTor
Fat Head PizzaFre
Torskrygg med svamp och brysselkål
Örtfylld lammstek med broccolipuré

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

6 Kommentarer

  1. evha
    HJÄLP! hur få en fast deg? Har lagt min i kylskåpet för att se om den ändrar form.. Är receptet korrekt? Känns som lite med 1,25 dl mandel ihop med 150 gr smält ost och ägget
  2. Kicki
    När man som jag är både nöt/mandel allergiker och inte så förtjust i att de ska smaka kokkos. Hur gör jag då om jag skulle vilja göra lchf frallor eller annat matbröd?
    Svar: #4
  3. Elevine
    Grymt goda. Klart en favorit.
  4. PG
    Titta mer på Pofiber och fiberhusk, även huskakli.
  5. Helena
    Jag får inte heller till en fast deg och den går inte att vrida. Jag gör receptet för 10 personer.
    Svar: #6
  6. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Helena,
    Ursäkta sent svar. Denna deg blir ganska lös men borde gå att få till. Testa gärna att dra ner på mängden ost och kanske öka kokosmjölet som innehåller mest fiber.
    Vänligen,
    Anne

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av