Minicrèpes med färskoströra

Minicrèpes med färskoströra

4.5 av 5 stjärnor5 stjärnor63%4 stjärnor27%3 stjärnor9%2 stjärnor0%1 stjärna0%22 röster
Små pannkakor och plättar med salta tillbehör är perfekta som förrätt, mellanmål eller lunch. Här med en örtig oströra. Ketogen LCHFKetogen LCHF75% Fett20% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Medium 15 + 15 m15 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF75% Fett20% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Medium 15 + 15 m15 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid

Små pannkakor och plättar med salta tillbehör är perfekta som förrätt, mellanmål eller lunch. Här med en örtig oströra.

Ingredienser

4 portionportioner
Pannkakor

  • 5 ägg
  • 250 g keso
  • 1 salt
  • 1 matsked fiberhusk
  • smör eller kokosolja till stekning
Topping

  • 220 g färskost
  • 2 matskedar grön pesto
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 liten rödlök, tunt skivadliten rödlökar, tunt skivad
  • flingsalt
  • malen svartpeppar

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF75% Fett20% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Blanda färskost, 1 msk olivolja och pesto. Ställ åt sidan.
  2. Mixa ägg, keso, salt och fiberhusk med stavmixer till en slät smet. Låt svälla 10 minuter.
  3. Hetta upp ett par matskedar smör eller olja i en rejäl stekpanna på medelhög värme. Lägg i några klickar smet, max 6–8 cm diameter, och stek dem några minuter på varje sida. Vänd då och då. Mest praktiskt är att använda plättjärn.
  4. Servera med en rejäl klick färskoströra och lite rödlök. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja på.

Tips!

Har du ingen pesto hemma kan du smaksätta färskosten med annat – som till exempel finhackad gräslök, färska örtkryddor eller rökt fiskrom.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av