LCHF-pasta med ädelostsås

LCHF-pasta med ädelostsås

Det är lite pyssel med att göra sin egen glutenfria LCHF-pasta men det är verkligen värt insatsen. Smakar så gott ihop med denna superenkla krämiga ädelostsås.

LCHF-pasta med ädelostsås

Det är lite pyssel med att göra sin egen glutenfria LCHF-pasta men det är verkligen värt insatsen. Smakar så gott ihop med denna superenkla krämiga ädelostsås.
2 portionportioner

Ingredienser

LCHF-pasta
  • 4 ägg
  • 140 g färskost
  • ½ tsk salt
  • 50 ml fiberhusk
Ädelostsås
  • 100 g ädelost
  • 100 g färskost
  • 30 g smör
  • 1 kryddmått peppar
Till serveringen
  • 1 - 2 msk rostade pinjenötter
  • 4 msk färskriven parmesanost
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet. Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusken lite i taget. Låt vila någon minut.
  2. Bred ut smeten på bakplåtspapper med slickepott eller spatel. Lägg ett ark över och kavla lite till tills smeten mäter minst 33 x 45 cm. Du kan också fördela på två plåtar för ännu tunnare pasta.
  3. Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar. Grädda i ca 10–15 minuter. Låt svalna och ta sedan bort pappret.
  4. Skär pastan i tunna remsor med pizzaskärare eller vass kniv. Ännu lättare är det att rulla ihop pastan på längden och klippa remsor med en sax.
  5.  

    Ädelostsås

  6. Smula ädelosten i en liten kastrull. Värm försiktigt under omrörning på medellåg värme tills ädelosten smält. Tillsätt färskosten. Rör om och värm lite till.
  7. Lägg i smöret och fortsätt röra till jämn konsistens. Såsen ska inte koka upp utan bara varmas till lagom ät-temperatur!
  8. Servera direkt med din LCHF-pasta eller zoodles.
  9. Toppa med rostade pinjenötter och färskriven parmesan.

Tip

Pastan kan förvaras i kylen minst 2–3 dagar och går alldeles utmärkt att frysa. Tina upp i rumstemperatur eller försiktigt i mikro. Inför serveringen räcker det att värma pastan 30 sekunder i mikron på medelhög effekt eller vända pastan i den varma såsen. Pastan är ju redan tillagad.

Pigga upp pastan med extra färg! Tillsätt 1–2 msk tomatpuré för röd pasta. Motsvarande mängd finhackad färsk basilika eller ett par tärningar hackad djupfryst spenat för grön pasta. ½ gram saffran i smeten ger en underbar smak och härlig gul färg. Rör ut saffranet i ⅓ msk hett vatten och blanda i smeten innan fiberhusken tillsätts.

BLI MEDLEM

Liknande recept

11 kommentarer

  1. Anna
    Bästa förskpastan jag ätit! Lätt att tillaga, vispade bara ihop allt!
  2. 1 kommentar borttagen
  3. Annika Rane Team Diet Doctor
    Karla, om man lägger in ingredienserna i på sidan kostbevakningen.se hamnar man på 2-3 gram kolhydrater per portion pasta.
  4. Louise
    Måste man göra pastan 2-3 dygn innan man kan använda den?
    Svar: #5
  5. Annika Rane Team Diet Doctor
    Louise, du kan använda pastan med en gång. Lycka till med matlagningen!
  6. Annika
    Så gott och ganska enkel att göra!
  7. Therese_heden
    Oerhört bra substitut till vanlig pasta. Jag kombinera endast pastan med ett annat recept som man kan hitta här på sidan ;"Italienska köttbullar med mozarella". Blev kanon 👍
  8. sara s
    Efter tips från en annan så testade vi att ha ”pastaplattan” som pizzabotten. Vi var ute och campade så vi ”rullade ihop pizzan” och gräddade den i Omniaugnen. Funkade jättebra!
  9. Pia
    Hur mycket är 50ml fiberhusk?
    Svar: #10
  10. Jessica Andersson Team Diet Doctor
    Hej Pia, det är 0,5 dl. Lycka till!
  11. Michaela
    Kan man göra större sats och frysa in pastan för senare kokning?
    Svar: #12
  12. Jessica Andersson Team Diet Doctor
    Hej Michaela, pastan går bra att frysa in! Läs mer under "tips". Lycka till!

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av