LCHF-frallor
Detta recept är en dröm för alla som längtar efter ”riktiga” frallor. De har en härligt knaprig skorpa och fint elastiskt inkråm. Går även att rosta!
portionportioner
Ingredienser
Frallor
- 5 msk fiberhusk
- 3 dl (140 g) mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
- 2,5 dl kokande vatten
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 3 äggvitaäggvitor
- 2 msk sesamfrön (valfritt)
Receptet har lagts till i din inköpslista.
Näringsinnehåll
- Kolhydrater 2g 4%
- Protein 6g 17%
- Fett 13g 78%
Fibrer 8g
Kolhydrater totalt 10g
www.dietdoctor.com/se
Vi gör LCHF enkelt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
- Koka upp vattnet och häll ner det, vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar med elvisp ca 30 sekunder.
- Forma 6 runda bullar med fuktade händer eller med en rejäl glasskopa. Kan också formas till mindre korvbröd, platta hamburgerbröd eller upp till 10 småfrallor.
- Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter, beroende på storlek.
- Strö gärna fröer på bröden innan gräddningen – vallmo, sesam eller varför inte lite flingsalt och örtkryddor?
85 kommentarer
Lisa
Har gjort det förut med som det står här ovan och det blir inte lika bra. Själv byter jag ut lite av mandelmjölet till fibrex. Blir superbra. Här är en länk till hur jag gör. http://ylvakristina.se/category/recept/
http://www.kostdoktorn.se/testresultat-det-verkliga-kolhydratsinnehal...
Jag har ett favorit-brödrecept som är gott och lätt att baka, kan det räknas som lika OK som de brödrecept ni har i receptbanken?
Sesambröd;
1 msk fiberhusk; 1,5 dl sesamfrö; 1/2 dl linfrö; 1 tsk bakpulver; 2 dl riven ost; 3 ägg.
Kul att du hittat till vår receptsida. Jag tror säkert att ditt sesambrödrecept är ett utomordentligt bröd. Bygger ju på vanliga ingredienser som de flesta har hemma.
Hur gör du? Blandar allt till en smet, brer ut och bakar i långpanna?
Anne
Varför denna signifikanta skillnad?
Jag har tyvärr inget riktigt bra svar på det. Jag drog ner på mängden vinäger när jag bakade bröden och tyckte att det blev bra ändå. Men det är bara att köra enligt originalreceptet om du föredrar det.
Vänligen,
Anne
Tack för alla bra recept. Använder många med bra resultat.
Din bok Mera matkärlek läser jag många, många gånger.
En kommentar till receptet "blåbärsglass". I ingredienslistan saknades
vaniljpulver men det stod i texten så det gick bra ändå.
Även våra vuxna barn är intresserade av recepten.
Roligt att laga mat. Vi mår så bra av all mat som vi lagar,
mättande och god och ger resultat även på vikten.
Önskar god fortsättning med ditt arbete.
Jag är verkligen ett fan av kostdoktorn.
Vänligen
Barbro Strömberg
Det värmer gott denna svala sommar. Bra att du påpekar om den saknade vaniljen!
Och fortsatt lycka till med matlagningen!
Anne
Andra gången jag provade gjorde jag följande förändringar: jag gjorde degen till små platta kakor (nästan som biffar) istället för bollar - jag plattade till dem ordentligt. Sedan gräddade jag dem väldigt långt ner i ugnen, nästan nederst. Bröden blev helt fantastiska. Hoppas mina tips hjälper.
Detta skall göras fler gånger!
Och jo, dom ser väldigt fina ut annars men antingen är dom råa eller ihåliga.
Sura smaken tycks "höra till", för lämnade vinägern helt bort.
Men som sagt, väg! 5 msk psylliumhusk som står i båda den svenska och amerikanska sidan väger totalt olika beroende på densiteten i psylliumhusken såklart. Skall snart göra omgång nr 3 och skall då krydda med vörtkryddan som finns här på dietdoctor.com/se så jag har något gott till julbordet. Tack för en fantastisk sida! God Jul.
Iblan har dem fått vara i ugnen lite länge
Beror på storleken på dem
Tar dubbelt med salt så bli dem kanon goda.
Får bli vår favorit fralla
Degig botten och ihålig bubbla, dvs bara crispit "skal" som jäst upp men all deg/bröd är nere i botten degig.