LCHF-frallor

LCHF-frallor

4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor75%4 stjärnor14%3 stjärnor6%2 stjärnor2%1 stjärna1%328 röster
Detta recept är en dröm för alla som längtar efter ”riktiga” frallor. De har en härligt knaprig skorpa och fint elastiskt inkråm. Går även att rosta! Måttlig LCHFMåttlig LCHF69% Fett16% Protein5% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Medium 10 + 50 m10 minuter förberedelse50 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF69% Fett16% Protein5% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Medium 10 + 50 m10 minuter förberedelse50 minuter tillagningstid

Detta recept är en dröm för alla som längtar efter ”riktiga” frallor. De har en härligt knaprig skorpa och fint elastiskt inkråm. Går även att rosta!

Ingredienser

4 portionportioner
Frallor

 • 3 dl mandelmjöl
 • 5 matskedar fiberhusk
 • 2 teskedar bakpulver
 • 1 tesked flingsalt
 • 2 teskedar vitvinsvinäger
 • 3 dl kokande vatten
 • 3 äggvitaäggvitor

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF69% Fett16% Protein5% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

 1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
 2. Koka upp vattnet och häll ner det, vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar med elvisp ca 30 sekunder.
 3. Forma 4 eller 8 bröd till runda bullar med fuktade händer eller med en rejäl glasskopa. Kan också formas till avlånga korvbröd eller platta hamburgerbröd.
 4. Grädda i nedre delen av ugnen 40–60 minuter, beroende på storlek.
 5. Strö gärna fröer på bröden innan gräddningen – vallmo, sesam eller varför inte lite flingsalt och örtkryddor?

Tips!

Orginalreceptet till de här frallorna är skapat av Maria Emmerich. Här finns en engelsk video som visar när hon bakar brödet.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

9 Kommentarer

 1. Lisa
  Ang receptet till brödet ovan...Ska det vara vitvinsvinäger? I videon använder Maria .E äppelsidervinäger.

  Lisa

 2. Petra
  Testat brödet och det känns som jag gjort allt korrekt enligt receptet. Bullarna så jättefina ut när jag tog ut dem från ugnen. Men när jag delade i två halvor var brödet helt ihåligt, bara som ett skal. Vad gjorde jag för fel?
 3. Erik
  Samma problem för mig, tar gärna emot tips hur man kan få de jämnare. Är det rätt temperatur i receptet?
 4. Elisabeth
  Om man vill göra ett formbröd som Maria Emmerich, vad är då ungstemperaturen och hur länge ska brödet gräddas?
 5. Helena
  Jag har inte provat det här brödet men jag har bakat mycket annat lågkolhydratsbröd och jag tycker att gräddningstiden låter lite lång. Det kan nog vara idé att testa med en provsticka efter 20-25 minuter. Gräddningstiden 40 (kanske 60) minuter borde passa bättre till ett formbröd. Till frallor skulle jag grädda i 200 grader, formbröd funkar nog i 175 grader. I videon säger hon att det INTE ska vara husk utan mer finmalen psyllium. Lindroos (heter det så?) husk är betydligt mer finmalen ärn t ex Risentas så det kanske funkar bättre med den? Tror inte det spelar någon roll om man tar vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Den senare är möjligen lite nyttigare.
 6. Tommie
  Mina blir också som en spärrballong, har kört i varmluftsugn fast det borde väl inte ha någon betydelse? Vore kul att höra av någon som lyckats...
 7. Eva
  Bakade dessa nu i veckan. Hade ingen elvisp men lyckades ķnåda ihop med händerna men det var varmt och degen såg knölig ut. Formade 8 knöliga bröd och bakade dem i 40 minuterbröden jäste och blev runda och fina. Skorpan var hård och knaprig, innanmätet mjukt och fylligt. Efter att ha förvarat frallorna i påse blev skorpan mjuk men riktigt brafrallor ändå. Kanske jag skulle ha lite mer salt i nästa gång. Perfekta småbröd att ha med sig till jobbet.
 8. Caroline
  Mina bullar såg jättefina ut inne i ugnen.. Men när jag tog ut dem sjönk de ihop direkt 🙁
 9. Päivi
  Samma här som hos Caroline. Har provat fyra gånger nu, följer recepet exakt, har till och med höjt ugnstemperaturen då det är lite olika från ugn till ugn. Ser jättefina ut i ugnen men när jag tar ut dem sjunker de ihop direkt. Vad gör vi alla för fel?

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av