Kycklingklubba med vitkål och majonnäs

Kycklingklubba med vitkål och majonnäs

Enkelt, snabbt och billigt. Med färdiggrillad kyckling trollar du ihop din ketomiddag på några minuter.

Kycklingklubba med vitkål och majonnäs

Enkelt, snabbt och billigt. Med färdiggrillad kyckling trollar du ihop din ketomiddag på några minuter.
2 portionportioner

Ingredienser

  • 2 (270 g) färdigstekta/grillade kycklingben
  • 200 g färsk vitkål
  • ½ (55 g) rödlökrödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1,25 dl majonnäs
  • salt och peppar
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Strimla vitkål och kanske lite rödlök och lägg upp på tallrik tillsammans med kycklingen och en rejäl klick majonnäs.
  2. Ringla olivolja över kålen och tillsätt eventuellt lite salt och peppar.

Tips

Till denna rätt har vi använt tillagad kyckling men det går lika bra att laga klubborna från grunden enligt nedan:

Lägg en rejäl klick smör eller olja i en het stekpanna och bryn på ganska hög värme. När klubborna fått fin färg sänker du värmen och eftersteker 15-20 minuter beroende på storlek. Salta och peppra efter smak. Använd kött-termometer om du känner dig osäker på när kycklingen är genomstekt. Innertemperaturen ska då vara 85 grader vid benet.

Det går också bra att steka klubborna i mitten av ugnen på 180 grader (celsius) i ca 30 minuter beroende på storlek. Pensla gärna lite olja eller smält smör på först. Självklart kan du även använda utomhusgrillen.

BLI MEDLEM

Liknande recept

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av