Kycklingbiffar med vispat tomatsmör

Kycklingbiffar med vispat tomatsmör

Bjud på saftiga kycklingfärsbiffar med stekt vitkål och tomatsmör i kväll! Det är en snabblagad och enkel vardagsrätt fylld av goda och milda smaker.

Kycklingbiffar med vispat tomatsmör

Bjud på saftiga kycklingfärsbiffar med stekt vitkål och tomatsmör i kväll! Det är en snabblagad och enkel vardagsrätt fylld av goda och milda smaker.
4 portionportioner

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs eller kalkonfärs
  • 1 ägg
  • ½ (55 g) gul lökgula lökar
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk torkad timjan eller korianderfrön, malda
  • 50 g smör eller olivolja, att steka i
Stekt vitkål
  • 600 g vitkål
  • 100 g smör
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
Vispat tomatsmör
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • flingsalt och peppar, efter smak
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda ingredienserna till färsen.
  2. Forma biffarna med blöta händer och stek på varje sida på medelhög värme i riktigt med smör tills biffarna är genomstekta. Håll varma i ugnen medan du gör resten av rätten.
  3. Strimla vitkålen med en vass kniv eller i maskin. Bryn vitkålen på medelhög värme i rikligt med smör tills kålen fått fin färg men fortfarande har tuggmotstånd.
  4. Rör om då och då och sänk kanske värmen mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ingredienserna till tomatsmöret i en skål och vispa med elvisp några minuter tills smöret är fluffigt. Servera en rejäl klick smör till färsbiffarna och vitkålen.

Tips

För ett krämigare tomatsmör kan du ta hälften smör hälften färskost, gärna smaksatt.

BLI MEDLEM

Liknande recept

7 kommentarer

  1. Bibbi
    Så gott! Enkelt och snabbt att laga. Vi hade koriander i biffarna. Rekommenderas varmt. ?
  2. Lo
    Ljuvlig! Framöver vispar jag extra tomatsmör, går att ha till mycket.Men
  3. Sebastian
    Väldigt mättande och gott!
  4. Jerry Orrebacken
    Bibbi, man ska ha koriander i allt ❤️
  5. Leila Norberg
    Hej! Jag har så svårt och räkna ut mängden jag behöver. När jag fyller i mat till 1 person kommer 4 portioner upp, vilket betyder att jag ska ta 2 portioner åt gången? Sen ska min pappa och syster äta också då blir det alltså mat för 9 personer om jag tänkt rätt? Dock blir det fel i inköpslistan för då blir det för 5 personer men... Ah.. Kolla.. Jätte förvirrande.. Ni skulle bara ha en portion per person och sen får man lägga till isåfall antalet portioner till antalet personer.. Detta blir såååå rörigt.. Hjälp ?
    Svar: #6, #7
  6. Leila Norberg

    Hej! Jag har så svårt och räkna ut mängden jag behöver. När jag fyller i mat till 1 person kommer 4 portioner upp, vilket betyder att jag ska ta 2 portioner åt gången? Sen ska min pappa och syster äta också då blir det alltså mat för 9 personer om jag tänkt rätt? Dock blir det fel i inköpslistan för då blir det för 5 personer men... Ah.. Kolla.. Jätte förvirrande.. Ni skulle bara ha en portion per person och sen får man lägga till isåfall antalet portioner till antalet personer.. Detta blir såååå rörigt.. Hjälp ?

    Oj, råkade anmäla min egen kommentar, ?

  7. Annika Rane Team Diet Doctor
    Leila, det är precis så det fungerar. Du ställer in antal portioner du vill laga, högst upp ovanför ingredienserna. Lycka till med matlagningen!

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av