Kyckling med ugnsbakade grönsaker

4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor51%4 stjärnor33%3 stjärnor11%2 stjärnor0%1 stjärna3%27 röster
Färgsprakande grönsaker tillsammans med saftig kyckling. En enkel och väldigt god rätt som gör dig mätt och belåten. Måttlig LCHFMåttlig LCHF69% Fett22% Protein6% Kolhydrater9 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF69% Fett22% Protein6% Kolhydrater9 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Färgsprakande grönsaker tillsammans med saftig kyckling. En enkel och väldigt god rätt som gör dig mätt och belåten.

Ingredienser

4 portionportioner
Ugnsbakade grönsaker

  • 450 g brysselkål
  • 200 g cocktailtomatcocktailtomater
  • 200 g champinjoner
  • 1 tesked flingsalt
  • ½ tesked mald svartpeppar
  • 1 tesked torkad rosmarin
  • 1 dl olivolja
Kyckling

  • 600 g kycklingbröstfilékycklingbröstfiléer
  • 2 matskedar smör eller olivolja, att steka i
  • 100 g örtsmör, till servering

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF69% Fett22% Protein6% Kolhydrater9 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj grönsakerna och rensa eventuellt bort de yttre bladen på brysselkålen.
  2. Lägg grönsakerna hela i en ugnsfast form så de precis får plats.
  3. Krydda, ringla över olja och blanda.
  4. Tillaga i 20 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.
  5. Krydda kycklingfiléerna och stek dem i smör under tiden grönsakerna är i ugnen.
  6. Servera med ett gott örtsmör.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
LCHF-pizza
Lax med pestotäcke på spenatTis
Chipotlekarré med haricots verts och avokadoOns
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTor
Entrecote med bearnaiseFre
Köttfärspaj med kesotäcke
Lasagne à la LCHF

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av