Kyckling med jordnötssås

Kyckling med jordnötssås

Underbar thailändsk klassisk rätt på LCHF-vis. Mycket populär bland barnen tack vare sötman från jordnötterna.

Kyckling med jordnötssås

Underbar thailändsk klassisk rätt på LCHF-vis. Mycket populär bland barnen tack vare sötman från jordnötterna.
4 portionportioner

Ingredienser

  • 650 g kycklinglårfilékycklinglårfiléer eller kycklingbröstfilékycklingbröstfiléer
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyfta, pressadevitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk limejuice
  • 50 ml kokosolja
Jordnötssås
  • 4,25 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk glutenfri soja, gärna tamari
  • 75 ml jordnötssmör utan socker, palmolja eller andra tillsatser
Till servering
  • 450 g broccoli
  • salt
  • 4 msk salta jordnötter, hackade (valfritt)
  • 4 msk färsk koriander, hackad (valfritt)
  • ½ (7 g) röd chilipeppar (valfritt)
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen i lagom stora munsbitar och lägg i en skål eller plastpåse. Blanda ingefära, vitlök, gurkmeja, koriander, lime och olja i en liten skål.
  2. Häll över kycklingen och låt marinera 5–10 minuter. Hetta upp en wokpanna, gryta eller rejäl stekpanna och bryn kycklingen.
  3. Salta och sänk till medelvärme och stek vidare några minuter tills kycklingen är genomstekt. Du kan också trä kycklingbitarna på spett och grilla i ugnen eller på grill.
  4. Blanda under tiden ingredienserna till jordnötssåsen i en liten kastrull och koka upp hastigt. Låt puttra på svag värme 5–10 minuter tills såsen fått önskad konsistens. Smaka eventuellt av med peppar.
  5. Koka broccolin i lättsaltat vatten och servera till kycklingen och såsen. Toppa gärna med hackade jordnötter och färsk koriander.

Tips

Blomkålsris passar också bra till.

Fler goda kycklingrecept

BLI MEDLEM

Liknande recept

7 kommentarer

  1. Dawid
    Det var så gott att jag lämnade marken och svävade fram för ett ögonblick.
  2. Anki
    Jättegott! Är lite nyfiken på näringsinnehåll per portion.
    Vore bra om det gick att få veta, tack!
    Svar: #3
  3. Jessica Andersson Team Diet Doctor
    Hej Anki, om du håller muspekaren över mängden kolhydrater "12 g" till höger under rubriken ser du näringsinnehållet. Du kan också ändra antal portioner över ingredienslistan.
  4. Carina
    Så jäkla besviken receptet är ju felskrivning, varken limekyckling eller vitlök som står med i innehållet ska vara med i receptet, vi öste på enligt lists och marinaden skar sig med limen🙁/Carina
    Svar: #5
  5. Matilda Vejlo Team Diet Doctor
    Hej Carina, nu är det förtydligat i receptet vad marinaden ska innehålla.
    Lycka till nästa gång!
  6. Sara
    Gott! Sparas bland favoriter.
  7. Annette Kristiansen
    Supergott!
    Men min kokosolja var inte flytande så jag värmde/smälte den för att pensla på. Det funkade INTE, den stelnade direkt när jag började pensla på kycklingen. Det blev en fast sörja på penseln så jag fick klicka på det. Besvärligt men det blev gott ändå. Nästa gång kryddar jag nog först och sedan klickar på kokosoljan.
    Hade ingen kål så den delen provade jag inte.
    Men böngroddsblandningen blev jättegod. Och kycklingen.
    Kommer göra detta fler gånger. Och ha som bjudmat.
    Tack för receptet.

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av