Kyckling garam masala

Kyckling garam masala

Kyckling, grädde, paprika och en massa härliga kryddor. Så enkelt och så gott att svänga ihop en kyckling garam masala! Perfekt vardagsmat till hela familjen.

Kyckling garam masala

Kyckling, grädde, paprika och en massa härliga kryddor. Så enkelt och så gott att svänga ihop en kyckling garam masala! Perfekt vardagsmat till hela familjen.
4 portionportioner

Ingredienser

  • 700 g kycklingbröstfilékycklingbröstfiléer
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 (150 g) röd paprika, tärnadröda paprikor, tärnad
  • 3 dl crème fraiche eller vispgrädde
  • 1 msk färsk persilja eller torkad persilja
Garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1½ tsk korianderfrön
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm muskot, riven
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna på längden och bryn i smör tills köttet fått fin färg.
  2. Strö över hälften av garam masala-blandningen och rör om ordentligt. Salta och lägg kycklingfiléerna, inklusive stekskyn i en ugnsform.
  3. Blanda crème fraiche eller vispgrädde och paprika med resten av masalamixen. Bred över kycklingen.
  4. Sätt in formen i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med finhackad persilja.

Tips

Byt gärna ut crème fraiche eller vispgrädde mot kokosgrädde eller kokosmjölk så får du en mejerifri rätt. Smöret kan också bytas ut mot ghee eller kokosolja. Garam masala kan man köpa färdigblandad i butik. Men se till att kryddblandningen är socker- och tillsatsfri. Servera gärna blomkålsris eller naanbröd till.

BLI MEDLEM

Liknande recept

5 kommentarer

  1. Christian
    Om man använder färdig garam masala, hur mycket ska man då dosera för fyra portioner? Det framgår inte av receptet.
    Svar: #2
  2. Simon
    6 tsk för 4 portioner. Bara att lägga ihop antalet från receptet.
    Svar: #3
  3. Christian
    Tack!
  4. Sami
    Supergott! Och enkelt!
  5. Annica Larsson
    Jättegott! Gick hem hos hela familjen, t o m 3åringen. Dock justerades chilin efter hen. Vi åt med naturellt blomkålsris.

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av