Kryddigt pumpabröd

Kryddigt pumpabröd

Saftigt och kryddigt pumpabröd med härlig färg och mycket smak från pumpa och kryddor. Det är dessutom mejerifritt vilket har stått högt på önskelistan hos många läsare.

Kryddigt pumpabröd

Saftigt och kryddigt pumpabröd med härlig färg och mycket smak från pumpa och kryddor. Det är dessutom mejerifritt vilket har stått högt på önskelistan hos många läsare.
22 portionportioner

Ingredienser

  • 1 msk smör eller kokosolja till formen
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,25 dl hela linfrön
  • 3 dl (140 g) mandelmjöl
  • 4 msk kokosmjöl
  • 45 g valnötter, hackade
  • 45 g pumpakärnor + lite till topping
  • 3 ägg
  • 1,25 dl sockerfritt äppelmos (valfritt)
  • 4 msk kallpressad rapsolja eller kokosolja
  • 400 g burk pumpapuré
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

Instruktionerna gäller 22 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform, cirka 10 x 18 cm, med smör eller olja.
  2. Blanda all torra ingredienser i en skål.
  3. Rör ihop ägg, äppelmos, pumpapuré och olja i en bunke och blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  4. Häll i formen och strö över 1 msk pumpafrö. Tryck ner fröna så de inte lossnar så lätt efter gräddningen.
  5. Sätt in brödet i ugnens nedre del och grädda 55–65 minuter och känn efter med en sticka när det är klart. Låt svalna innan servering.

Tips!

Brödet är godast nybakat eller rostat. Skiva upp den delen av brödet du inte äter samma dag och förvara i kylen 2–3 dagar eller ännu hellre i frysen. Håller i upp till en månad fryst.

BLI MEDLEM

Liknande recept

10 kommentarer

  1. Dan
    Hej tänkte baka ert pumpa bröd men vart kan man hitta pumpapure?
    Hitta inte på willys
    Svar: #2
  2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Dan,
    Kul att du är nyfiken på detta bröd. Det är lite speciellt men väl värt att baka. Smakar lite juligt!
    Pumpapuré är en amerikansk specialitet.
    Större välsorterade matbutiker, som till exempel ICA Maxi och Coop, brukar ha utländska hyllor. Leta där eller be butiken ta in purén.
    Lycka till!
    Anne
  3. Annika
    Man borde kunna göra pumpapure själv..?
  4. Rina
    Skall smeten va mer åt det rinniga hållet?
    Min blev väldigt stampig, hade ej i äppelmoset.
  5. Nina
    Jag hittar inte någon butik som har pumpapure, var köper man det?
  6. Annika Rane Team Diet Doctor
    Nina, se receptskaparen Anne Aobadias kommentar ovan: "Pumpapuré är en amerikansk specialitet. Större välsorterade matbutiker, som till exempel ICA Maxi och Coop, brukar ha utländska hyllor. Leta där eller be butiken ta in purén." Lycka till med bakandet!
  7. Nina
    Vad kan jag använda som substitut till pumpapure?
  8. Anna
    Vilket bra recept! Älskar det här brödet! Jag har gjort det flera gånger. Köper pumpa och gör puré själv. Skippar äppelmos och har i vatten i stället.
  9. Lisa
    Mhhhh det luktar i köket😊
    Jag har gjort egen pumpapure och slapp äpple pure. Smeten är ganska fast men käns som brödsmet.
    Preparerade brödformen 10x18 cm som i recept angiven. Men det är alldeles för liten. Tog en form 27 x 9 cm istället och det fanns lite smet över.
    Våre bra om man ändra det i receptet.
    Det är definitivt spännande hur brödet kommer smaka.
  10. Emma Nilvén
    Jag gjorde brödet utan äppelmos och egen puré gjord på butternutt-pumpa. Tyvärr tycker jag att brödet blev väldigt tungt och beskt. Inte alls nån hit för mig :( var butternutt ett dåligt val? Vanligtvis älskar jag ju pumpabröd.

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av