Krispig brysselkålssallad med citrondressing

4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor81%4 stjärnor18%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%11 röster
Fräsch vintersallad med mycket smak. Så här har du nog aldrig ätit brysselkål tidigare – med knapriga mandlar och syrlig citrondressing! Måttlig LCHFMåttlig LCHF78% Fett10% Protein9% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 15 m15 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF78% Fett10% Protein9% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 15 m15 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid

Fräsch vintersallad med mycket smak. Så här har du nog aldrig ätit brysselkål tidigare – med knapriga mandlar och syrlig citrondressing!

Ingredienser

6 portionportioner
  • 500 g brysselkål
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saft och zestcitroner, saft och zest
  • ½ tesked salt
  • ¼ tesked peppar
  • 1,5 dl saltade mandel, eller nötblandningsaltade mandlar, eller nötblandning

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF78% Fett10% Protein9% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 6 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Ansa och skölj brysselkålen. Strimla eller hyvla i maskin eller för hand med vass kniv och lägg i en salladsskål.
  2. Blanda olivolja, citronsaft/zest, salta och peppra och häll över. Låt marinera 10 minuter och tillsätt mandlarna precis innan serveringen.
  3. Gott som sidorätt till valfri kött- och fiskbit eller en enkel omelett. Passar också bra till buffé eller julbord.

Tips

Här hittar du recept till vår heta mandel- och frömix.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Thai-sallad med biff
Chililax på grönsaksbäddTis
Stekt halloumi med rostad paprika och gurksalladOns
Sallad NiçoiseTor
Portabello med pommes och chiliaioliFre
BBQ-ribs med krämig squashsallad
Räkor med chimichurrizoodles

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av