Krispig brysselkålssallad med citrondressing

Krispig brysselkålssallad med citrondressing

4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor75%4 stjärnor25%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%8 röster
Fräsch vintersallad med mycket smak. Så här har du nog aldrig ätit brysselkål tidigare – med knapriga mandlar och syrlig citrondressing! Måttlig LCHFMåttlig LCHF78% Fett10% Protein9% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 15 m15 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF78% Fett10% Protein9% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 15 m15 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid

Fräsch vintersallad med mycket smak. Så här har du nog aldrig ätit brysselkål tidigare – med knapriga mandlar och syrlig citrondressing!

Ingredienser

6 portionportioner
  • 500 g brysselkål
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saft och zestcitroner, saft och zest
  • ½ tesked salt
  • ¼ tesked peppar
  • 1,5 dl saltade mandel, eller nötblandningsaltade mandlar, eller nötblandning

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF78% Fett10% Protein9% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 6 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Ansa och skölj brysselkålen. Strimla eller hyvla i maskin eller för hand med vass kniv och lägg i en salladsskål.
  2. Blanda olivolja, citronsaft/zest, salta och peppra och häll över. Låt marinera 10 minuter och tillsätt mandlarna precis innan serveringen.
  3. Gott som sidorätt till valfri kött- och fiskbit eller en enkel omelett. Passar också bra till buffé eller julbord.

Tips

Här hittar du recept till vår heta mandel- och frömix.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med vår nya måltidsplanerare (gratis prov).
 
Asiatisk kålpanna
Gratinerad tonfisksmörgåsTis
Köttfärslåda med brysselkålOns
Vegetarisk frittata med svamp och ostTor
Frasiga kycklingklubbor med coleslawFre
Fat Head Pizza
Chipotlekarré med haricots verts och avokado

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av