Ketobollar

4,2 av 5 stjärnor5 stjärnor58%4 stjärnor19%3 stjärnor12%2 stjärnor5%1 stjärna4%221 röster
Liten, men naggande god. Snacks för dig som behöver fylla på med extra fett och bara älskar smör! Strikt LCHFStrikt LCHF96% Fett1% Protein1% Kolhydrater0 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 5 m5 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF96% Fett1% Protein1% Kolhydrater0 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 5 m5 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

Liten, men naggande god. Snacks för dig som behöver fylla på med extra fett och bara älskar smör!

Ingredienser

10 portionportioner
  • 100 g rumsvamt smör
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kanel

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF96% Fett1% Protein1% Kolhydrater0 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 10 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Börja med att ta fram smöret så det blir rumstempererat.
  2. Rosta försiktigt kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Det ger en fin smak men det går bra att hoppa över det momentet helt. Låt flingorna svalna.
  3. Blanda smör, hälften av kokosflingorna och kryddor i en skål. Forma till valnötsstora bollar med två kaffeskedar. Rulla i resten av kokosen.
  4. Förvara i kylskåp eller frys.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTis
BlomkålsgratängOns
Kyckling med ugnsbakade grönsakerTor
LCHF-pizzaFre
Tacogratäng med guacamole
Saffransdoftande fisksoppa med aioli

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

3 Kommentarer

  1. Ethel Loberg
    Tack, i morn blir det godis till kaffet.
  2. 2 kommentarer borttagna
  3. Jenni Lenita
    Ibland blir jag så himla sugen på fett och dessa är då sannerligen bollar som hjälper mina begär, så himla goda. Testade även att göra dessa med pepparkakskryddor, svingott! Dessa får gärna vara i frysen och ätas när de är riktigt kalla, tar bara ut någon minut innan jag kokar kaffe (smakar så gott till kaffet) så de hinner tina lite grann. Uteslutas helt vaniljpulver och ersätter det med sukrin melis.
  4. Elin
    Jag har precis som Jenni testat peparkakskryddor och det är supergott! Men min favorit är nog med kakao. Choklad, smör och kokos är himmelsk gott!

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av