Het mandel- och frömix

Het mandel- och frömix

5.0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%3 röster
Kryddig mandel- och fröblandning med fin hetta och underton av fänkål eller spiskummin. Gott som snacks och som topping i sallader och soppor. Garanterat utan tillsatser. Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Nybörjare 5 m0 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Nybörjare 5 m0 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

Kryddig mandel- och fröblandning med fin hetta och underton av fänkål eller spiskummin. Gott som snacks och som topping i sallader och soppor. Garanterat utan tillsatser.

Ingredienser

10 portionportioner
  • 2 matskedar kokosolja
  • 200 g mandelmandlar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 matsked spiskummin eller fänkålsfrön, mald eller mortlad
  • 1 – 2 röd chilipeppar, finhackad
  • ½ tesked flingsalt

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 10 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Heta upp oljan i en rejäl stekpanna och lägg först i chilin som kan få svettas i oljan 1–2 minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och värm under omrörning 1–2 minuter.
  3. Men pass opp – mandlar, fröer och kryddor är värmekänsliga. Låt svalna och förvara i glasburk.

Tips

Servera som snacks eller som knaprig smakförhöjare i sallader som till exempel vår krispiga brysselkålssallad eller som topping till soppor.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av