Het mandel- och frömix

Het mandel- och frömix

4,4 av 5 stjärnor5 stjärnor64%4 stjärnor21%3 stjärnor7%2 stjärnor7%1 stjärna0%14 röster
Kryddig mandel- och fröblandning med fin hetta och underton av fänkål eller spiskummin. Gott som snacks och som topping i sallader och soppor. Garanterat utan tillsatser. Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Nybörjare 5 m0 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Nybörjare 5 m0 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

Kryddig mandel- och fröblandning med fin hetta och underton av fänkål eller spiskummin. Gott som snacks och som topping i sallader och soppor. Garanterat utan tillsatser.

Ingredienser

10 portionportioner
  • 2 matskedar kokosolja
  • 200 g mandelmandlar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 matsked spiskummin eller fänkålsfrön, mald eller mortlad
  • 1 – 2 röd chilipeppar, finhackad
  • ½ tesked flingsalt

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 10 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Heta upp oljan i en rejäl stekpanna och lägg först i chilin som kan få svettas i oljan 1–2 minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och värm under omrörning 1–2 minuter.
  3. Men pass opp – mandlar, fröer och kryddor är värmekänsliga. Låt svalna och förvara i glasburk.

Tips

Servera som snacks eller som knaprig smakförhöjare i sallader som till exempel vår krispiga brysselkålssallad eller som topping till soppor.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTis
BlomkålsgratängOns
Kyckling med ugnsbakade grönsakerTor
LCHF-pizzaFre
Tacogratäng med guacamole
Saffransdoftande fisksoppa med aioli

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av