Het mandel- och frömix

4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor70%4 stjärnor17%3 stjärnor5%2 stjärnor5%1 stjärna0%17 röster
Kryddig mandel- och fröblandning med fin hetta och underton av fänkål eller spiskummin. Gott som snacks och som topping i sallader och soppor. Garanterat utan tillsatser. Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Nybörjare 5 m0 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Nybörjare 5 m0 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

Kryddig mandel- och fröblandning med fin hetta och underton av fänkål eller spiskummin. Gott som snacks och som topping i sallader och soppor. Garanterat utan tillsatser.

Ingredienser

10 portionportioner
  • 2 matskedar kokosolja
  • 200 g mandelmandlar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 matsked spiskummin eller fänkålsfrön, mald eller mortlad
  • 1 – 2 röd chilipeppar, finhackad
  • ½ tesked flingsalt

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF76% Fett12% Protein8% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 10 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Heta upp oljan i en rejäl stekpanna och lägg först i chilin som kan få svettas i oljan 1–2 minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och värm under omrörning 1–2 minuter.
  3. Men pass opp – mandlar, fröer och kryddor är värmekänsliga. Låt svalna och förvara i glasburk.

Tips

Servera som snacks eller som knaprig smakförhöjare i sallader som till exempel vår krispiga brysselkålssallad eller som topping till soppor.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Lasagne à la LCHF
Thaifisk med kokosgräddeTis
Svamp- och baconfyllda pirogerOns
Indisk kålpannaTor
Röd pestokyckling med oliver och fetaostFre
Fat Head Pizza
Kotlett med ädelostsås

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av