Grönsakspommes med het tomatmajo

Grönsakspommes med het tomatmajo

Zucchini är en av flera LCHF-vänliga grönsaker som man kan göra ugnspommes med. Läckert som tillbehör eller tilltugg med en tomatmajonnäs med sting.

Grönsakspommes med het tomatmajo

Zucchini är en av flera LCHF-vänliga grönsaker som man kan göra ugnspommes med. Läckert som tillbehör eller tilltugg med en tomatmajonnäs med sting.
4 portionportioner

Ingredienser

  • 800 g zucchini
  • 2 dl (95 g) mandelmjöl
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 2 ägg
  • 3 msk olivolja
Het tomatmajonnäs
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till tomatmajonnäsen och ställ in i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200-225 grader. Ta fram en ugnsplåt och lägg bakplåtspapper på.
  3. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman.
  4. Blanda mandelmjöl, parmesanost och kryddor i en annan tallrik.
  5. Skär zucchinin i centimetertjocka stavar. Ta eventuellt bort kärnhuset först.
  6. Rulla stavarna en och en i paneringen. Doppa i äggen och sedan ytterligare en gång till i paneringen.
  7. Lägg på ugnsplåten och ringla olja över. Sätt in i ugnen, cirka 20-25 minuter eller tills pommesen fått fin färg. Servera direkt med tomatmajonnäsen.

Tips

Du kan göra ugnspommes med allehanda LCHF-vänliga grönsaker – till exempel grön sparris, haricots verts eller vaxbönor.

Fler goda sidorätter

BLI MEDLEM

Liknande recept

En kommentar

  1. Marie Sivertsdotter Larsson
    Underbart goda, helt klart en favorit.

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av